Masanın tadı kaçtı! Babacan'ın teklifine İYİ Parti'den sert tepki

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, vatandaşlık tanımını değiştirmek ve Kürtçe'yi anadil olarak anayasaya koymak istediklerini belirtti ancak İYİ Parti'den bu duruma çok sert tepki geldi.

GİRİŞ 03.01.2023 16:21 GÜNCELLEME 03.01.2023 16:38
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

6'lı masada henüz ortak aday konusunda bir fikir birliğine bile varamayan partiler arasındaki tartışmalar bitmek bilmiyor. Babacan'ın anayasa değişikliği teklifine İYİ Parti'den sert yanıt geldi.

BABACAN'DAN ANAYASA SÖZLERİ

Ali Babacan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Herkesin kendini bu ülkenin eşit ve özgür vatandaşı hissetmesi, güçlü bir vatandaşlık anlayışının hakim kılınmasıyla mümkündür. Anayasamızın 66. maddesini, çağımızın gereği olarak, kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı teklif ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ

Bugün basın açıklaması yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu bu açıklamaların kendilerini bağlamadığını, 6'lı masadan ortak çıkan proje ve taslaklarda da böyle bir ifadenin yer almadığını söyledi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 76
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Kör köre cırt demiş sanki birbirlerini bilmiyorlar. Biz milliyetçiyiz martavalı uyduruyorlar ki tabanda oyu kaybetmeyelim. Ne şiş yansın ne kebap. Bunların hepsi aynı yutmayın ey millet ülke en fazla bir kez satılır.
    Cevapla
  • SVS 1 yıl önce Şikayet Et
    Sert tepki bumuymuş? Bence İP de bu taleplere razı. Sadece milliyetçi seçmeni kaçırmak istemiyor. Hatırlayın kaldırılan andımız üzerinden ne yaygaralar koparılmıştı. Ne bu şimdi tepki böyle mi olur?
    Cevapla
  • Kani 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK partisi HDPnin oylarını 6'lı masa paylaşamıyor bunlar
    Cevapla
  • Dadaş efe 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi ön alma... Küçücük partilere dileklerini söyletiyorlarki kendi partileri oy kaybetmesin... Yani hdp, pkk, fetö ve bunları besleyen devletlere şifreli mesaj veriyorlar. Biz vatanseverleri devirirsek Türkiyeyi kendi içine hapsederiz... Ancak bilmezler ki en son OCAK tütüyorsa .. tek bir TÜRK çıkar 7 düvele karşı savaşır ve devleti korur. Bu devlet nice Mustafa Kemaller yetiştirir... C.P anlamasada .... Reis ALLAH seni korusun ve muzaffer etsin İNŞALLAH
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay hain
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'den Dünya Türkçülük Günü mesajı
Almanya'da 175 milyon TL dolandırdı, Türkiye'de lüks içinde yaşıyor