İYİ Parti'den Davutoğlu'nun sözleri sonrası açıklama

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nun altılı masadaki liderlere imza yetkisi açıklamasına ilişkin konuştu.

GİRİŞ 16.01.2023 13:36 GÜNCELLEME 16.01.2023 15:30
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, gündeme ilişkin konulara ilişkin açıklama yaptı. 

İYİ Parti olarak TBMM'deki başörtüsü düzenlemesi görüşmelerine katılacaklarını ve bir teklif sunacaklarını belirten Zorlu, "İktidar gerçekten bu konuyu çözmek istiyorsa, bizim teklifimizi dikkate almasını tavsiye ediyoruz" dedi. 

Zorlu, AK Parti'den gelen görüşme teklifini reddetme sebeplerine ilişkin ise, "Sayın Milletvekilimiz Lütfü Türkkan'ın dosyasıyla aynı güne getirilmesi sebebiyle o günkü görüşmeyi gerçekleştirmedik" ifadelerini kullandı. 

"GENEL BAŞKANIMIZ İPEĞE SARILMIŞ BİR ÇELİKTİR"

Bir gazetecinin, "İYİ Parti'nin toplantısında kavga çıktığı, Meral Akşener'in bu yüzden rahatsızlığı" iddiasını sorması üzerine, Zorlu şu cevabı verdi: 

"Genel Başkanımız ipeğe sarılmış bir çeliktir. Milletimize sevgi dolu yaklaşımı ve cesareti yakın gelecekte ülkemizin makus talihini değiştirecek. Bu bahsettiğiniz şeyler, bir film senaryosundan ibaret. Sayın Genel Başkanımız, bugün Genel Merkez'e gelerek çalışmalarına başladı."

DAVUTOĞLU'NUN "ALTI LİDERE İMZA YETKİSİ" AÇIKLAMASI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun altılı masadaki tüm liderlere imza yetkisi açıklaması da soruldu. 13. Cumhurbaşkanı'nın belirlenen ilkeler çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Zorlu, şunları söyledi: 

"Biz, İYİ Parti olarak önce bulunduğumuz yerden ne yapmamız gerektiğini kamuoyuna aktarıyoruz. Biz, ortak akıl, uzlaşma kültürünü Türkiye'de hakim kılmaya aday bir partiyiz. Seçilecek 13. Cumhurbaşkanının bu ilkeler çerçevesinde hareket edebilmesi için gerekli bütün yasal ve uygulamadaki koşulların sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Sayın Davutoğlu'nun uyarısı bu çerçevededir. İYİ Parti de bu çerçevede katkı sunacak ve geri adım atmayacaktır."

Başkan Erdoğan'dan Davutoğlu sorusuna olay cevap: Öyle deme! Profesör....Başkan Erdoğan'dan Davutoğlu sorusuna olay cevap: Öyle deme! Profesör....

Türkiye'ye kriz vaadi! Altılı masanın temsiliyete karşı darbe planına sert tepkiTürkiye'ye kriz vaadi! Altılı masanın temsiliyete karşı darbe planına sert tepki

BABACAN'IN "SİHA'LARA DOKUNACAĞIZ" AÇIKLAMASI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Baykar'ın ürettiği İHA/SİHA'ları hedef alan açıklamalarıyla gündemde. Zorlu, Babacan'ın "SİHA'lara dokunacağız" açıklamasıyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı: 

"Ülkemiz adına güzel olan her şeyin yanındayız. Onların daha iyi yapılması noktasında da irademiz ortadadır.

Savunma sanayiindeki adımları çok daha ileri götüreceğiz. Şu ana kadar kazanılmış, milletimizin çıkarına olan hiçbir yatırımın ne karşısında olacağız ne de onlara bir halel gelecek. Sahip çıkacağız."

Babacan'ın İHA-SİHA hazımsızlığı devam ediyor:  BAYKAR'ı tehdit ettiBabacan'ın İHA-SİHA hazımsızlığı devam ediyor: BAYKAR'ı tehdit etti

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Akrep kral 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok sinsi bir strateji yapıyorlar 6 sıda farklı gibi ama HDP ağzıyla konuşuyorlar
    Cevapla
  • yorgun cemo 1 yıl önce Şikayet Et
    laf kalabalığı.. bu altılı +alt masanın işi gücü laf kalabalığı ,iftira tiyatro, şov, popülist yaklaşım ve kendilerine demokrat halka değil ....yürüyün gidin beee bıktık sizden arada komik söylemlerinize de gülüyoruz bazıları ona inanmak istese de..yürüyün ...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Cemo beyninde yorulmuş kenarına geç dinlen.
    Cevapla
  • Rıfkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ha vekiliniz yanlış yapsa da fark etmiyor milyonlarca kardeşimiz madur olmuş önemli değil sizin vekiliniz önemli öylemi bu kafamı yönetecek memleketi laf kalabalığı ni birakin
    Cevapla
  • bahri acil 1 yıl önce Şikayet Et
    altılı değil altmış altılı masa olsanız vız gelir tırıs gider. yalanlarla kavga doğuş entrikalarla birbirinizi yeyip bitirecek siniz. reise zaten yapacak bir şey kalmayacak.
    Cevapla
  • Vurucu 1 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar zorlama bir açıklama hayret chp den vekil satın al parti kur mhp den oy çal grup kur fetöden rol çal siyaset yap sokakda düzmece haber yap ooo ohhh ne ala ne ala partiymiş g başkanmış da mıış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü