Akşener ile Kılıçdaroğlu anlaşamadı, "müzakereler durduruldu" iddiası

Altılı masanın 26 Ocak'ta yapılacak toplantısında seçim listeleri ele alınacak. Adayın ise yine açıklanmayacağı belirtiliyor. "İYİ Parti ile CHP'nin anlaşamadığı, müzakerelerin dondurulduğu ve şubatta yoğun tartışma olacağı" belirtiliyor.

GİRİŞ 18.01.2023 10:38 GÜNCELLEME 18.01.2023 10:44
Bu Habere 159 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı henüz belli değil. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olmak istediğini açıkça dile getirirken, altılı masanın en büyük ikinci mensubu İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener ise buna sıcak bakmıyor. Akşener'in, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu veya ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı aday göstermek istediği biliniyor. 

Gelecek ve DEVA partilerinden ise ayrı açıklamalar geldi. DEVA Partisi lideri Ali Babacan, aday gösterilirse seçileceğini ve en iyi şekilde yöneteceğini söyledi. Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin ise, "Masadaki en doğru aday Davutoğlu" dedi. 

Demokrat Partili Delikanlı: Gültekin Uysal aday olursa açık ara seçilirDemokrat Partili Delikanlı: Gültekin Uysal aday olursa açık ara seçilir

Gelecek Parti'li Şahin: Altılı masadaki en doğru aday DavutoğluGelecek Parti'li Şahin: Altılı masadaki en doğru aday Davutoğlu

HDP'nin ortak adaya karşı tutumu merak ediliyordu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kendi adaylarıyla seçime gireceklerini açıkladı. Buldan'ın bu açıklaması "rest" olarak yorumlandı. 

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, altılı masanın son toplantısında da adayın belirlenmeyeceği öğrenildi. 

Ahmet Türk: Kılıçdaroğlu uygun aday, HDP seçmeni de sıcak bakıyorAhmet Türk: Kılıçdaroğlu uygun aday, HDP seçmeni de sıcak bakıyor

SEÇİM LİSTELERİ TOPLANTI GÜNDEMİNDE

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, 26 Ocak'ta İYİ Parti'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıda “Altı partinin milletvekili adaylarının dağılımı, incelemesi, pazarlıkların yürütülmesi” amacıyla komisyon kurulacak.  İYİ Parti, bu amaçla “partilerden komisyonda görev alacak isimlerin bildirilmesini” istedi. Komisyona “teşkilattan sorumlu başkan yardımcılarının katılması” bekleniyor. 

Komisyonun çalışmalarıyla seçim listeleri ve hangi parti adaylarının hangi listeden aday gösterileceği belirlenecek. 

Toplantıda ayrıca, "ortak politika metni" de liderlerin değerlendirilmesine sunulacak. Üzerinde uzlaşılan metin 30 Ocak'ta kamuoyuyla paylaşılacak.

 

"İYİ PARTİ İLE CHP ANLAŞAMADI, MÜZAKERELER DONDURULDU"

Kulislere yansıyan bir diğer bilgiye göre, “İYİ Parti ile CHP arasında aday konusundaki görüş ayrılığı” giderilemedi. Söz konusu “müzakerelerin dondurulduğu” belirtilirken “şubatta ortak aday konusunun yoğun şekilde tartışılması” bekleniyor. 

KAYNAK: CUMHURİYET GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 159
  • Adalet adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu boş hayal peşinde onu kandırıyorlar. Bu millet kilicdarogluna oy vermez. Olursa Erdoğana yarar
    Cevapla
  • Soner 1 yıl önce Şikayet Et
    Kukla bir aday çıkarmada bile anlaşamayan insanlar, ülke için verilecek kararlarda nasıl anlaşacak, ülkede kriz çıkmayacak. Bunlara oy isteyen insanların mantığı yok.
    Cevapla
  • edy 1 yıl önce Şikayet Et
    kimsenin havanda su döğdüğü yok.menfaatler önde gelir. istanbul seçimini böyle kazandılar. refahçıların payı 5 milyonluk belediye ihalesi idi sanırsam.
    Cevapla
  • Hammurabi 1 yıl önce Şikayet Et
    Kazandılarda ne oldu iştanbula hangi hizmeti getirdiler
    Cevapla
  • Ufuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Altılı masada grev var.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    iha Siha bunları rahatsız etmiş olmalı, grev ondandır.
    Cevapla
  • Doğrusöz 1 yıl önce Şikayet Et
    Klasik havanda su dövme.. Döv babam döv.. Bunlar birde devleti idareye soyunmuşlar. Altı başlı bir yönetim olacakmış. Bunların hükümeti her biri farklı yönlere giden altı atlı arabaya benzerdi. Allah yazdı ise bozsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi