İlhan Kesici'den HDP açıklaması: Seçimden önce kapatılmamalı

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, HDP'nin kapatılma davasıyla ilgili, "Seçim sürecinde böyle bir davanın hukuki bir dava olarak görülemeyeceğini" söyledi.

İlhan Kesici'den HDP açıklaması: Seçimden önce kapatılmamalı
İlhan Kesici'den HDP açıklaması: Seçimden önce kapatılmamalı
GİRİŞ 30.01.2023 10:24 GÜNCELLEME 30.01.2023 10:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici Anayasa Mahkemesi'nde görülen HDP kapatma davasını eleştirdi. İlhan Kesici, seçim sürecinde böyle bir davanın hukuki bir dava olarak görülmeyeceğini söyledi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İlhan Kesici şöyle ifade etti:

"Seçimin ağzında HDP’nin kapatılma davası hiçbir şekilde hukuki bir dava olarak görülemez.

Tümüyle siyasi bir davadır. Hukuken kapatılacaksa seçimden ya birkaç yıl önce kapatılır, insanlar yeni partilerini seçime hazırlayabilme imkanı bulurlar. Veya seçimden sonra kapatılır."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Kebanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir sen eksiktin. Bu hdp de neymiş yahu. Bunlara dolaylı dolaysız destek verenlerin kanında bir sıkıntı mı var? Ulan ben kürdüm ama bu alçakların değil partilerini kapatmak alayını cehennemin dibine gönderseler diyorum. Türklüğü konuşan yok sahiplenen yok.
    Cevapla
  • BOZOK 1 yıl önce Şikayet Et
    Şehit ailelerininde hakkını bu hdpkk nın hakkını savunduğunuz kadar savunsaydınız da bizde helal olsun deseydik keşke.Zıkkım olsun yediğiniz içtiğiniz bu devletten.
    Cevapla
  • A. Gönültaş 1 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru tekrar başka isimle açarlar seçimden sonra kapatmak daha mantıklı.
    Cevapla
  • Tek 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçime hatırlanacak diyor suç var ise ne zaman gerekli ise kapat yeni parti kursalar onu kapat yüz yıl siyaset yasağı yok
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir dakika bile zaman kaybedilmemelidir hemen kapatılmalıdır hdp nin her dakika var olması Türkiye için zarardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar