Hatay'ın yıkılmayan tek ilçesinde dikkat çeken ayrıntı! CHP geldi, kural delindi!

Depremde Hatay'da hasar almayan tek ilçe olarak öne çıkan Erzin'de CHP'nin algısı kısa sürdü. Erzin'i 10 yıl yöneten AK Parti'li başkanın binalara 4 kat sınırı koyduğu, CHP'li başkanın ise 7 kata kadar imar ruhsatı verdiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 19.02.2023 16:14 GÜNCELLEME 27.02.2023 16:57
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle bölgedeki 11 ilimizde çok sayıda bina yıkıldı. Bölgedeki birçok yerleşim alanı büyük hasar görürken Hatay'ın Erzin ilçesinde deprem nedeniyle tek bir binanın yıkılmaması dikkat çekti.

2009-2019 yılları arasında AK Parti belediyeciliğinin yönettiği ilçede 2019 yerel seçimleriyle göreve gelen CHP'li Başkan Ökkeş Elmasoğlu, yıkım olmayışını kendi politikalarına bağlamıştı. Görevde sadece 3 yıl geçiren Elmasoğlu, "Bazen 'Memlekette tek doğru adam sen misin' dediler. Depremden üç gün önce bir vatandaş selamımı almadı. Vicdanım rahat" demişti.

Gerçekler ise bambaşka çıktı.

10 YIL AK PARTİ YÖNETTİ, 4 KAT KURALI GETİRİLDİ

Edinilen bilgilere göre, 2009-2019 yılları arasında Erzin'i yöneten AK Parti'li Kasım Şimşek'in göreve gelir gelmez imar ruhsatını 4 kat olarak sınırladığı öğrenildi. 10 yıl boyunca bütün ilçede uygulanan "azami 4 kat" kuralının yalnızca geniş caddelerde 1 kat esnetildiği, bunun yanı sıra tavizsiz olarak bütün ilçe genelinde uygulandığı belirlendi.

CHP GELDİ KURAL DELİNDİ

2019'daki yerel seçimleri kazanan CHP'li Ökkeş Elmasoğlu'nun ise göreve gelir gelmez "4 kat" uygulamasını lağvederek 7 kata kadar ruhsat verdiği tespit edildi.

Haber7'ye özel açıklamalarda bulunan Erzin'in 10 yıllık eski belediye başkanı Kasım Şimşek'in konuya ilişkin söylemleri şöyle...

AK Partili Erzin Eski Belediye Başkanı Kadir Şimşek

ELMASOĞLU’NUN AÇIKLAMASINA ‘ŞOV’ CEVABI

Hatay'ın Erzin ilçesindeki belediye faaliyetlerine ilişkin konuşan AK Parti'li Kasım Şimşek, CHP’li Elmasoğlu’nun sözlerini “şov” olarak değerlendirdi.

AK Parti'li Şimşek, “Kendi döneminde pek bina da yapılmadı. 10 yıl imar planını ben yaptım. 4 katlık ruhsatı veren benim. Mal sahipleri ve müteahhitler sağlam yaptı. Yapı denetim denetledi. Olay bu. CHP’ninki biraz şov oldu bence.” dedi.

“BEN 4-5 KATIN ÜZERİNE RUHSAT VERMEZKEN CHP DÖNEMİNDE 6-7 KATA ÇIKARILDI”

Kendi döneminde müteahhitler ile yapı denetim şirketleri de dahil deprem yönetmeliğine uyulduğunu vurgulayan ve 4-5 kat üzerine müsaade etmediğini dile getiren AK Partili Şimşek, “2009’da 4 kat yapmıştık. 2011’de sadece cadde üzerinde 5 kat yapmıştık. CHP’li başkan geldiğinde 6-7 kata çıkarttı. Ben görevde kalsaydım yine ruhsatı 4 kata düşürecektim” diye konuştu.

Elmasoğlu’nun açıklamalarını değerlendiren Kasım Şimşek, “Bunun belediye ile bir alakası yok. Yapı denetim şirketleri geliyor kontrol ediyor.” dedi.

DİKKAT ÇEKEN İDDİA

Bölgeye giden Diriliş Postası muhabiri Furkan Erten, CHP’li Elmasoğlu’na yakın bir isimle görüştüğünü söyledi. İddiaya göre, CHP'li ismin Elmasoğlu döneminde 10 bina yapıldığını ve bunların da hasarlı olduğunu belirtti. Elmasoğlu’nu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yönlendirdiği öne sürüldü.

 

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 155
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp ve elmasoğlu döneminde (2.5 yıl)Erzin'de yapılan hepi topu bina sayısı 10 tane ve on'u da hasarlı.Ve yönlendirenler kılıçdaroğlu ve lütfü savaş.,..Yahu vatandaş olarak ideoloji edinme fırsatım olmadı şu hayatta.Ama söyleyeceğim tek şey,eğer bu doğruysa,seçmeninizden de mi utanmıyorsunuz!?...Hele uzun vadeli kast içeriyorsa bu,5,kol faaliyeti olarak değerlendirilebilir ki,artık anlayan anlasın.Bu,uzun vadede, imar suikastı ile ülkeyi ve ülke savunmasını/ekonomisini yıkmaya odaklanılmış derin kripto terör sayılır anlamında ki bir komplo teorisini bile haklı çıkarır.Allah akıl fikir versin.
    Cevapla
  • Mehmet Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu imar, inşaat işlerini parti, seçim, propaganda üstü ele almak lazım. Riskli yerlerde yüksek kat vermedi diye seçilemeyen belediye başkanları biliyorum
    Cevapla
  • Biz 1 yıl önce Şikayet Et
    Neye göre fahiş fiyat. Narh belirle ondan sonra bas hapsi, malını da elinden al. Bak bakalım o zaman durumlar nasıl oluyor. Halkıma diyeceğim tek şey lütfen artık tüketimde kaliteli ve markaları alın. Çünkü çok bilinmedik ucuz markalar bile fiyatı ünlü olanlar ile aynı yapmış Madem öyle niçin bilinmedik marka alalım. Bu ayağını kaldıran markaların defterini dürelim sadece 3 ay hiç almayalım gereken dersi verelim. Mesela marka tahin de aynı uyduruk tahin de pekmez de deterjan da aynı. Lütfen 3 ay uyduruk marka ya da yan sanayi mal tüketmeyelim. Bu fikri de yayalım.
    Cevapla
  • abdullah 23 1 yıl önce Şikayet Et
    chp demek yalan,talan,dolan,zulüm, fukaralık,perişanlık hala daha bunları isteyenler var bunlar mazoşist olabilirler mi acaba.izmir yıllardır chp den ne hizmet gördü çok merak ediyorum köyden farksız .
    Cevapla
  • suat 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan bu chp den tam bir adam çıktı diyorum.yok arkadaş yine olmuyor.buda mı gol değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?