Cumhurbaşkanı Erdoğan yüreklere su serpecek yeni kararı duyurdu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerde olduğu gibi yıkım yaşanan köylerde de 1 yılda ayağa kaldırma çalışmasının yapılacağını duyurdu.

GİRİŞ 21.02.2023 15:39 GÜNCELLEME 21.02.2023 18:36
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de depremzedelere yönelik yapılan çalışmalar hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.

"1 YIL İÇİNDE KONUTLARI BİTİRECEĞİZ"

Kalıcı konut inşası için adımları atmaya başladık. İnşallah biz 1 yıl içinde kalıcı konutları yetiştirip vatandaşlarımızı bu kalıcı konutlara yerleştireceğiz. Bize 1 yıl müsaade edeceksiniz. 1 milyon 123 binanın incelemesi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 200 bin konut inşa edeceğizCumhurbaşkanı Erdoğan: 200 bin konut inşa edeceğiz

70 BİN KÖY EVİ

Bir müjde de köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza vermek istiyorum. Şehirlerimizi bütünüyle yeniden inşa edeceğiz. 1 yıl içerisinde kalıcı konutları yetiştireceğiz. Köylerimizi de bir yıl içinde ayağa kaldırmayı hedefliyoruz.

Osmaniye'de 1361, Adana'da 701, Adıyaman'da 8 bin 21, Diyarbakır'da 2 bin 927, Elazığ'da 386, Hatay'da 14 bin 141 köy evi yapılacak

 Kahramanmaraş'ta 12 bin135, Kilis'te 1002, Malatya'da 17 bin 990, Şanlıurfa'da 2 bin 54, Gaziantep'te 9 bin 130 köy evi inşa edilecek

"TOKİ KONUTLARININ ÖNEMİNİ GÖRDÜK"

Özellikle 17 Ağustos Marmara Depremi sonrası attığımız adımların ne kadar isabetli ve doğru olduğunu test etme fırsatı bulduk. Adana'da biri çıkmış biz kentsel dönüşüme karşıyız diyor. Kim bu CHP'den bir belediye başkanı. Kentsel dönüşüm olmazsa olmazdır. Bize yeni yeni bedeller ödetmeyin. Bu dönüşümü mutlaka yapmamız lazım. Yataklarımızda huzurlu bir şekilde uyumamız için bunu yapmamız lazım. TOKİ vasıtaları ile yürütülen toplu konutların önemini gördük. Tek bir TOKİ konutu bile hamdolsun yıkılmadı. Çeşitli engellemelere rağmen kentsel dönüşümü yaptığımız yerlerdeki insanlarımız bize teşekkür ediyor. Bu başarıyı deprem bölgesinden başlayarak tüm ülkemize yaymayı hedefliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Be ahlaksız! Bu yenilir yutulur bir şey değilCumhurbaşkanı Erdoğan: Be ahlaksız! Bu yenilir yutulur bir şey değil

AFAD il il paylaştı: İşte deprem bölgesinde kurulan çadır sayısı!AFAD il il paylaştı: İşte deprem bölgesinde kurulan çadır sayısı!

Bakanlıktan son dakika deprem genelgesi: Artık izin şart!Bakanlıktan son dakika deprem genelgesi: Artık izin şart!

 

"İHMALİ OLANDAN HESABINI SORACAĞIZ"

Söz verdiğimiz gibi deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza evlerini 1 yılda teslim edeceğiz. Zemin artı 3 ya da 4 katı geçmeyecek. Köylerimizdeki ihya çalışmalarını da kendi özgün mimarisi ile gerçekleştireceğiz. Bize 1 yıl müsaade etmelerini vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Devlet ile millet arasına fitne sokmak isteyenlere lütfen prim vermeyin. Depremi bahane ederek Türkiye düşmanlığı yapanlara asla fırsat vermeyin. Sizi karamsarlığa sürüklemelerine müsaade etmeyin. Daha önceki depremlerde, yangınlarda, sellerde, hiçbir insanımızı aç ve açık bırakmadıysak depremzedelerin de yanında olacağız. İhmali olan varsa hesabını sormak boynumuzun borcudur. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ GAZİANTEP'E GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, deprem bölgesi Gaziantep'e gitti. Erdoğan burada yaptığı açıklamada, "Deprem bölgesindeki 11 ilimizde konut ve köy evi olarak mart ayında inşasına başlayacağımız hane sayısı 270 bini bulacaktır" ifadelerini kullandı

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; "Deprem haberini alır almaz devletimizin tüm imkanlarını harekete geçirdik. Olumsuz hava şartları ve deprem alanının genişliği çalışmalarımızı ilk etapta sekteye uğratsa da hamdolsun bu zorlu süreci kısa sürede aştık.

"ÖNÜMÜZDEKİ AY 200 BİN KONUT İÇİN İLK KAZMAYI VURACAĞIZ"

Şehrimizde 100 bine yakın vatandaşımızı çadırlarda, 4 bin 500 vatandaşımıza konteynırlarda barınma imkanı sağlıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza bağlı uzman personelimiz yoğun şekilde hasar tespit çalışmalarını yürütüyor. Gaziantep'te yaklaşık 243 bin binadaki 880 bin bağımsız bölümün incelenmesi tamamlandı.

Buna göre 37 bin 645 bağımsız bölümden oluşan 16 bin 211 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu görüldü. Nurdağı'nda ise 5 bin 549 bina 13 bin 463 bağımsız bölümün kullanıma elverişli olmadığı tespit edildi. En kısa zamanda konut, işyerleri ve kültürel varlıkları ile şehirlerimizin ihyasına başlıyoruz. Önümüzdeki ay içerisinde 18 bin 544'ü Gaziantep'te olmak üzere toplamda 200 bin konut için ilk kazmayı vuracağız.

Gaziantep'teki köy evlerini ahırı, bahçesi, özgün mimarisiyle inşa edip hak sahiplerine teslim edeceğiz. 11 ilimizde konut ve köy evi olarak Mart ayında 271 bin hane sayısının inşaatına başlayacağız. İlerleyen aylara göre bu sayıları tekrar belirleyeceğiz. İnşallah devlet millet el ele vererek zor günlerin üstesinden beraberce geleceğiz. Gaziantep'in tarihi kimliği, demografik yapısını koruyarak tekrar ve daha güçlü şekilde ayağa kaldıracağız. Binlerce yıldır büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan şehirlerimizin yaralarını sarmakla kalmayacak, vatandaşlarımızın geleceğine güvenle bakacak altyapıyı sağlayacağız. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktıkça Allah'ın izniyle aşamayacağımız hiçbir engel tanımıyoruz.

"AŞAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ENGEL TANIMIYORUZ"

Van depreminde Van'ı nasıl kısa sürede inşa ve ihya ettiysek, Bingöl depreminde Bingöl'ü yeniden nasıl inşa ettiysek, İzmir'i nasıl kısa zamanda nasıl inşa ettiysek, Antalya, Muğla, Manavgat yangınlarına oraları nasıl sıfırdan ihya ettiysek aynı şekilde Kütahya'yı nasıl ihya ettiysek bu iktidar şimdi de 11 ilimizde bu sıkıntıları süratle aşacaktır.

Nitekim kısa zaman önce malum Elazığ depreminde, Malatya'da oralarda da biliyorsunuz aynı şekilde bütün inşa ve ihya çalışmalarını başarıyla yürüten bir iktidarız. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktıkça Allah'ın izniyle aşamayacağımız hiçbir engel tanımıyoruz.

Aynı milletin mensupları olarak bu büyük imtihan karşısında kenetlenerek ülkemizi felaha kavuşturacağımıza inanıyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun diliyorum."

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 80
  • Müdür Yrd. 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım biz okul müdür yardımcıları olarak görev yerimizde her an devletimizin emrindeyiz.Bizlere il ve ilçe milli eğitim müdürleri okula gidin diyorlar.Peki bizim ailemiz ,çoluk çocuğumuz yok mu bizde depremzedeyiz sonuçta.Bulunduğum ilçe kaymakamı depremin ardından bize görev verdi ailemiz binalarda korkuyor onlarla birlikte olamadık.Bu kaymakam valiler kendi başınamı hareket edeiyor yoksa bakanlığın böyle bir enri varmıdır.Bize verilen gören kimsenin n televizyonu kırık kimin güneş enerji sistemi düşmüş yok dolabı devrilmiş on gün ev ev sokak sokak bunları gezdik olmayanıda yazın diyorlar.İnsanlar kızıyor zarar nedir diyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle bende aynı fikirdeyim, imar ve iskan yetkisi Çevre ve Şehircilik bakanlığına devredilmesi proje dahil bütün izin ve denetimleri belgeli olmayan hiç bir Allahını kuluna bir torba çimento bir palet tuğla bir metre dahi demir satilamamali. Bu üç inşaat malzemesini denetim ve izlemeye alırsa devlet kaçak ve eksik yapı hiç bir surette ortaya çıkmaz.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediyelerden imar izni alınarak merkezi bir kuruma bağlanmalı. Rant için belediye meclis üyeleri başkanlar ve daire başkanları her türlü yolsuzluğu yapıyor. Zamanında SHP (CHP) Atalay döneminde bağlarda bir sürü kaçak bina yapıldı. Şimdi deprem oldu bu binaların çoğu tapuda bağ bahçe olarak geçiyor. Devlet buralara her türlü alt yapıyı (Su kanalizayon elektrik doğalgaz telefon vb. ) yaptı deprem oldu binaların çoğu hasarlı imar affından yararlananlar her türlü yadımı alıyor başvurmayanlar şimdi perişan. Bu binalara izin veren ve alt yapıyı getiren devlet şimdi ise vatandaş perişan. Sn. Cumhurbaşkanı lütfen bu duruma bir çare bulun.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediyelerden imar izni alınarak merkezi bir kuruma bağlanmalı. Rant için belediye meclis üyeleri başkanlar ve daire başkanları her türlü yolsuzluğu yapıyor. Zamanında SHP (CHP) Atalay döneminde bağlarda bir sürü kaçak bina yapıldı. Şimdi deprem oldu bu binaların çoğu tapuda bağ bahçe olarak geçiyor. Devlet buralara her türlü alt yapıyı (Su kanalizayon elektrik doğalgaz telefon vb. ) yaptı deprem oldu binaların çoğu hasarlı imar affından yararlananlar her türlü yadımı alıyor başvurmayanlar şimdi perişan. Bu binalara izin veren ve alt yapıyı getiren devlet şimdi ise vatandaş perişan. Sn. Cumhurbaşkanı lütfen bu duruma bir çare bulun.
    Cevapla
  • Hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah güç kuvvet versin devletimize vatanının seven sağ duyulu bütün vatandaşlarımıza .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi