YSK Başkanı'ndan açıklama: Seçim takvimi nasıl işleyecek?

Son dakika haberi: YSK Başkanı, seçim tarihine ilişkin açıklama yaptı. Seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını kaydeden Yener, ilk turda sonuçlanmazsa ikinci turun 28 Mayıs'ta olacağını aktardı.

GİRİŞ 10.03.2023 15:45 GÜNCELLEME 10.03.2023 16:30
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağına ilişkin kararı imzaladı. Peki seçim takvimi nasıl işleyecek?

YSK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

YSK Başkanı Ahmet Yener, konuyla ilgili, "14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin tarihi olarak belirlenmiştir. Anayasa uyarınca Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde seçim tarihi 28 Mayıs 2023 olarak belirlenmiştir" açıklamasını yaptı.

ADAY OLMAK İSTEYEN KAMU GÖREVLİLERİ 16 MART'A KADAR İSTİFA EDECEK

Yener, Milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin istifasına ilişkin sürecin bugün başladığını belirterek, "16 Mart Perşembe saat 17.00'de sona erecektir" dedi.

YSK'nın seçim takvimini 21 Mart'ta başlatması bekleniyor. Cumhurbaşkanı adayları için son başvuru tarihi 26 Mart olacak.

Cumhurbaşkanı adayı olan kamu görevlileri ile belediye başkanlarının ise 16 Mart'a kadar istifa etmeleri bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim açıklaması: Tarihi duyurduCumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim açıklaması: Tarihi duyurdu

Kılıçdaroğlu, “kılıç kuşandığı” seçim savaşında Akşener için “apoletleri”ni söker mi?Kılıçdaroğlu, “kılıç kuşandığı” seçim savaşında Akşener için “apoletleri”ni söker mi?

YSK düğmeye bastı! Deprem bölgesindeki vatandaşların nasıl oy kullanacağı belirlenecek!YSK düğmeye bastı! Deprem bölgesindeki vatandaşların nasıl oy kullanacağı belirlenecek!

MUHALEFET, MECLİS ONAYI KAPISINI KAPATTI

Seçimi öne çekme kararının Meclis'te alınması için en az 360 milletvekilinin kabul oyu kullanması gerekiyor. Cumhur İttifakı'nın ise Meclis'te 334 oyu var. Ancak 134 sandalyeli CHP ile 37 sandalyeli İyi Parti, 6 Nisan'dan sonraki bir tarihte seçim olmasına destek vermeyeceğini açıkladı. 

ADAYLIK BAŞVURULARI İÇİN SON TARİH 26 MART

21 Mart'ta başlayacak Cumhurbaşkanı adaylık başvuruları sonraki 5'inci günde bitecek. Partilere, Cumhurbaşkanı adaylarını YSK'ya bildirmeleri için 26 Mart Pazar akşamına kadar süre tanınacak.

Seçmenden 100 bin imza talep edecek adaylar da 5 Nisan'da YSK'ya başvuracak. Cumhurbaşkanı kesin aday listesinin Nisan ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

Seçim yaklaşırken, YSK'dan ilk talimat! Kritik bölge için ilk rapor...Seçim yaklaşırken, YSK'dan ilk talimat! Kritik bölge için ilk rapor...

YSK, DEPREM BÖLGESİNDE İNCELEME YAPIYOR

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra seçimin ertelenebileceği gündeme gelmişti. Yüksek Seçim Kurulu, depremden etkilenen illere heyet gönderdi. YSK'dan gelen rapora göre, 11 il için karar verilecek. 

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Seçimleri Ülkemiz için hayırlı eyle.Mınafiklara ikiyüzlülere fırsat verme.Onları rezil rüsvay eyle.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Kirilma noktasi Islam icin . Ya laikler basa gelir kemalist sistem iyice azar yada tarih olacaklar
    Cevapla
  • Sivaslı 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD AB gavuru istedi diye Ermeni kökenli lider istemiyoruz oy da vermiyecegiz. HDP PKK ya ve destekçilerine Lânet olsun
    Cevapla
  • kandosabat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda nerde hayır görülmüştür. Şerden başka bunlarda yalan fesat yobazlık hainlik şimdiki yönetici antenci heriflerden bahsedilir.
    Cevapla
  • KayseriVan 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C. Mübarek Cuma Bayramımız Hürmetine Ümmet-i Muhammed'i perişan eyleme. Vatanımızı iç ve dış düşmanlara bırakma. ALLAHÜMME ÂMINNN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu