Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatay mimariden taviz vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulusal Risk Kalkanı toplantısında konuştu. Erdoğan, deprem bölgesinde yeniden inşa edilecek şehirlerde yatay mimariden taviz verilmeyeceğini açıkladı.

GİRİŞ 03.03.2023 14:34 GÜNCELLEME 03.03.2023 15:49
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulusal Risk Kalkanı toplantısında konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Şu an için yıkılmış ve acil yıkılacak 214 bin binada 608 bin bağımsız bölüm belirledik.

Depremin ilk iki haftası geride kaldığında kalıcı barınma ihtiyacını süratle giderecek adımları atma mecburiyetiyle karşı karşıyaydık. Bu arada NATO'dan ve İsviçre'den gelen çadırlar da kompleks halinde burada yerlerini aldı.

Yeniden planlarken şehirlerimizi ovadan dağlara döndürüyoruz. Yatay mimariden taviz vermeyeceğiz. TOKİ'nin inşa edeceği konutlar zemin artı 3 ya da 4 katlı, 3+1 daireler olacak."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 75
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Evin en güzeli 1 dönüm içine dubleks ev..herkese yapsam ülkede sıva akadar alan kaplar..ama yapan yok nedense dik binayı sonra artık yatay mimari bende yedim
    Cevapla
  • Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaw her yer müstakil ev olsun yer mi yok memlekette her yer boş
    Cevapla
  • Mehmetsrka 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim binam az hasarlı sayın cumhurbaşkanımız .K.maraşa geldiğinde az .orta. ağır hasarlı demeden hepsini yenilenecek gibi cümle kullandı.Yanlız şimdi yetkililer az hasarlı binalar evine girebilir gibi kelimeler sarf ediyor.Bu durumu anlayamıyoruz.İnsanlar bu az hasarlı binalara gidinde ilk deprem de ağır hasarlı olursa yada ölüncemi yenilenecek.Hasarli olanın azi çoğu olmaz diye düşünüyorum...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm ülkede, tek veya iki katlı müstakil konut yapılanmasına gidilmeli. Apartman yerine, (çıkmaz sokak şeklinde olabilir) küçük küçük mahaller/sokaklar kurulmalı ve şehirler geniş alanlara yayılacak şekilde planlanmalı. Böylece şehir merkezinin kalabalığı ve trafik azaltılmış da olur. Şehirlerin birden fazla merkezleri olabilir. Abd, Kanada, Avustralya, Y.Zelanda vb. ülkelerin şehirlerine Google earth'den bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız. (Müstakil ev demek illa ki pahalı lüks villa demek değildir.)
    Cevapla
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Adanada 20-30 katlı binalar ne tuhaf sanki yer kalmamış yazık memlekete
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü