Davutoğlu'ndan Akşener açıklaması: Kriz faydalı oldu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, FOX TV canlı yayınında, Akşener'in masadan kalkmasıyla ilgili "Evet kriz çıktı, siyasette bazen krizler faydalı olur. Bu kriz de faydalı oldu" dedi.

GİRİŞ 08.03.2023 09:24 GÜNCELLEME 08.03.2023 10:40
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Davutoğlu, "Sizin hedefiniz millete umut vermekse, makama odaklanmazsınız" diyerek sözlerine başladı. 

Davutoğlu, Akşener için şu sözleri söyledi:

Bu 6'lı masanın oluşumu çok önceye gider. Önce Sayın Akşener, önemli bir mücadele verdi. Türkiye'de belki en katı disipline sahip olan MHP içinde sert bir mücadele verdi. O tel örgülere tutunduğu halini hepimiz hatırlarız. İYİ Parti'yi kurarak bir başarı hikayesi oluşturdu. Bu fedakarlıkları şimdi taçlandırmak lazım. 

Sayın Akşener'in dün akşam yaptığı açıklamalar bence bu sürecin en önemli şeylerinden biriydi. Gece aradım tebrik ettim kendisini, o da teşekkür etti. Aile olarak eskiden beri bir yakınlığımız var. O alçakça bir iftiraya maruz kaldığında yanında dururum. Onun gelini benim akrabamdır o nedenle dünür de sayılırız. Her şeyden önce dostuz. 

Sayın Akşener açık oynar, net konuşur. Sayın Akşener de toplumdaki genel durumdan üzüntü duydu, bunu hissediyordum. 

Evet kriz çıktı, siyasette bazen krizler faydalı olur. Bu kriz de faydalı oldu. Hiç kriz çıkmıyorsa bir aktör dominant demektir. Çözülüyorsa o kriz, öldürmeyen darbe güçlendirir. 

Sayın Akşener'in toplantıya gelmesi o nedenle önemliydi. Katılması dahi iklimi değiştirdi. 

Davutoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler için açıklamalarına şöyle devam etti:

Askerin görevi böyle afet dönemlerinde düzeni sağlamaktır. Askeri birliklerin ve emniyetin hemen bölgeye gitmesi gerekir. Bir taraftan evi yıkılmış, bir tarafta kimse yok yanında. Bunun affedilir yanı yok. İlk 48 saatte asker vardı diyen bir kişiye rastlamadım. Bunun sebebinin ne olduğunu bir gün sorulur? Neden asker sahaya inmedi? İlk 48 saat arama kurtarma ekipleri neden orada değildi?

AFAD, Bakan Soylu'nun çiftliği haline dönüşmüş, Kızılay Binali Yıldırım'ın çiftliği haline dönüşmüş. Benim döneminde her kanattan böyle siyasi güç yozlaşması başlamıştı ama ben mücadele ediyordum. 

 

 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 120
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kişiden acayip gıcık oluyorum kendini ne sanıyorsa
    Cevapla
  • Cemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerden nereye savruldum şimdi milet vekili olmak için kılıktan kılığa giriyorsun Konya'da bağımsız aday ol bakalım kaç oy alırsın reis sayesinde başbakan oldun şimdi ne haldeyim davut efendi birzamanlar çapsız başbakan diyen adamın koltuğuna girmişsin demeki layık oldugun yer yalancılar yuvası
    Cevapla
  • Nurettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam ne konuşuyor???
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Davutoğlu çok haklı, bu kriz çok faydalı oldu. Hepsinin tek derdinin sadece koltuk olduğunu milletçe görmüş olduk.
    Cevapla
  • qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    karamolla ile yılmaz büyükerşende kuzenler yani aslında 7 benzemez değil 7 zillet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 3. tura kaldı! İşte oy oranları
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi