Muharrem İnce: Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmeyeceğim, daha meydanlara inmedim

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmeyeceğini açıkladı. Gazeteci Ahmet Hakan'a konuşan İnce, 55 günlük kampanya sürecini başlatacağını ifade etti, ikinci turla ilgili dikkati çeken ifadeler kullandı.

Muharrem İnce: Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmeyeceğim, daha meydanlara inmedim
Muharrem İnce: Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmeyeceğim, daha meydanlara inmedim
GİRİŞ 17.03.2023 18:21 GÜNCELLEME 17.03.2023 18:21
Bu Habere 231 Yorum Yapılmış

Son günlerde Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adaylığından çekileceği iddia ediliyordu. CHP'li yetkililer, İnce'ye adaylıktan çekilmesi için açık çağrı yaparken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Memleket Partisi'ni ziyaret edeceği konuşuluyordu. 

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a konuşan İnce, adaylıktan çekilmeyeceğini belirterek, "Yüz bin imza toplayarak prosedürü tamamlayacağını" ifade etti. 

"HALK ALTILI MASA'YA GÜVENMİYOR"

İnce, "Bu bir macera olmaz mı? Neden bu yolu seçiyorsunuz?" sorularına ise şu karşılığı verdi: 

“Sokaklardayım, sokağın nabzını tutuyorum. Evet, ‘CHP’ye katıl’ diyen var. Ama bir katıl diyen varsa, ‘Sakın ha’ diyen üç var. ‘Biz bu ikisine de oy vermeyeceğiz’ diyorlar. AKP’den bıkmış ama Altılı Masa’ya da güvenmiyor. Sokakta en çok, 'Yedi/sekiz cumhurbaşkanı yardımcısıyla nasıl yürüyecek bu iş?’ cümlesini işitiyorum. Seçime 55 gün var. Bakarsın ikinci tura Kılıçdaroğlu ile İnce kalır. Ben aday olacağım.”

Muharrem İnce: Günü geldiğinde Kemal Bey lehine çekilebilirim!Muharrem İnce: Günü geldiğinde Kemal Bey lehine çekilebilirim!

Muharrem İnce'den 'trol' çıkışı: O emekleri size yedirmemMuharrem İnce'den "trol" çıkışı: O emekleri size yedirmem

CHP'nin 'Adaylıktan çekil' teklifine Memleket Partisi'nden ilk cevap!CHP'nin 'Adaylıktan çekil' teklifine Memleket Partisi'nden ilk cevap!

"HENÜZ MEYDANLARA ÇIKMADIM" MESAJI

Kendisine ve partisine gençlerden olağanüstü ilgi olduğunu kaydeden İnce, bir haftada 80 bine yakın gencin Memleket Partisi'ne üye olduğunu kaydetti. İnce, "Seçime daha 55 gün var. Ben henüz meydanlara çıkmadım. Kampanya başlatmadım. Ve tablo bu" ifadelerini de kullandı. 

"İKİNCİ TURA KALIRSA İSTESEM DE BANA VERİLEN OYLARIN HEPSİNİ KILIÇDAROĞLU'NA TAŞIYAMAM"

İnce ayrıca, ikinci tura kalması durumunda en şanslı aday olduğunu kaydetti. İnce şu değerlendirmelerde bulundu: 

“Seçim ikinci tura kesin kalacak. Diyelim ki Erdoğan’la ben kaldım. Kılıçdaroğlu’na verilen oylar bana gelir, ben kazanırım. Kılıçdaroğlu ile ben kalırsam, yine ben kazanırım. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu kalırsa, ben istesem de bana verilen oyların hepsini Kılıçdaroğlu’na taşıyamam. Seçim riske girer. Her durumda İnce’nin ikinci tura kalması lazım.”

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 231
  • diyarbakırlı 1 yıl önce Şikayet Et
    bunu herkes tanir bunlara güven olmaz aslinda siyasetçilere güven olmaz çikar nerde siyaset orda onun için halk ta çikarini düsünsun
    Cevapla
  • Mustafa Akın 1 yıl önce Şikayet Et
    Eee?
    Cevapla
  • Tek başına 1 yıl önce Şikayet Et
    İttika katilmazlarsa İNCE veya Erbakan in desteklemeyi düşünüyorum ittifaklara mecbur değiliz
    Cevapla
  • Vejdo 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar 2 tura kalmayacak ki Reis alacak inşallah
    Cevapla
  • Ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    Komik adam, Gel bakalım Muarrem...
    Cevapla
  • DERİN ANALİZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu & İnce alnı zihniyetin temsilcileri Ama Her nedense,Muharrem İnce şu sıralar birileri tarafından aşırı bir şekilde köpürtülüyor, güzellememer yapılıyor, bakalım bunun altında neler gizli izleyip göreceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?