İBB'ye tazminat şoku! İstanbul'u unutan İmamoğlu, yaptığı tek hamleyle büyük zarara soktu

Cumhurbaşkanı adayı olmak için İstanbul'u basamak olarak kullanan ve şehirde adeta hiç bulunmayan belediye başkanı olan Ekrem İmamoğlu, sadece bir sözleşmeyi iptal etmesiyle belediyede 2 milyon dolarlık kamu zararına sebep oldu.

GİRİŞ 25.03.2023 13:18 GÜNCELLEME 25.03.2023 13:53
Bu Habere 217 Yorum Yapılmış

İBB iştiraki Belbim'in "One Mi-nute Technology" firması ile imzaladığı sözleşme, şirketinin adından ve şirket genel müdürü İsrail Cimen'in MÜSİAD'da görev almasından dolayı tek taraflı feshedilmişti. Firma, İBB'ye açtığı haksız fesih davasını kazandı İBB, yaklaşık 2 milyon dolar tazminat ödeyecek.

CHP'li Ekrem imamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Belbim A.Ş., İstanbul'un ulaşım ağında LCD ürünlerin tedarikini sağlayan "One Minute Technology" ile 2018 yılında imzalanan sözleşmeyi tek taraflı fesih etmişti.

İBB, 2 MİLYON DOLARLIK TAZMİNAT ÖDEYECEK

Firmanın ağır zarar ederek ticari faaliyetlerini durdurmasına yol açan sözleşme feshi mahkemeye taşınmıştı. Geçtiğimiz gün mahkemeden karar çıktı. Bakırköy 7. Asliye Ticaret Mahkemesi iptal edilen sözleşmeyle alakalı İBB iştiraki Belbim'in şirkete 1.423.372 dolar maddi tazminat ödemesine hükmetti. Söz konusu tazminat diğer ücretlerle birlikte yaklaşık 2 milyon doları bulacak.

TİCARİ FAALİYETLERİ

One Minute Technology sözleşmenin iptal edildiği günlerde açıklama yapmıştı. Açıklamada, "Şirketimiz ile Belbim A.Ş. arasında 02.11.2018 tarihinde, 1.580.000 USD bedelli, Combo Validatör Board & LCD alımı üzerine sözleşme imzalanmıştır. Firmamız sözleşme tarihinden itibaren, tüm çalışanlarımız ve iş ortaklarımızla birlikte fedakarca çalışarak, arge-prototip-dökümantasyon-sertifikasyon süreçlerini, ilgili sözleşmede belirtilen süreler dahilinde tamamlamıştır. 

Ancak söz konusu sözleşmemiz, kurumsallık ve profesyonellikten uzak tuhaf kararlar neticesinde Belbim A.Ş. tarafından tek taraflı olarak feshedilmiştir. Üzülerek belirtiriz ki; gelinen noktada adeta bir "Devr-i Sabık" yaratılmak suretiyle, hiçbir hukuki dayanak ve izanla açıklanamayacak şekilde, haksız gerekçelerle sözleşmemizin feshedilmesi neticesinde, firmamız uğradığı ağır maddi zararla ticari faaliyetlerini durdurmak mecburiyetinde kalmıştır." ifadelerine yer verilmişti.

KAYNAK: DİRİLİŞ POSTASI
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 217
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar taşmı yiyecek demişti bi tane anayasa hukukçusu. Hatta kendini zorla c.başkanı adayı yaptırmak istedi. Heveslendi. Meral aplası yaptıramadı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapsa bu halka müstehaktır. İmamoğlu belediyeyi hile ile kazandığında tam akbil 2.60 Lira idi, 3 yıl içinde %400 zam yaptı, kimsenin gıkı çıkmadı. Rahmetli Kadir Topbaş %20 zam yaptı diye FETÖ'ya bağlı tuzu kuru gençler güya 1 ay boyunca turnikeler üzerinden bedava atladılar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    umurundamı sanki ekonun,, devletin parası ne de olsa
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul kendim ettim kendim buldum şarkısını söylesin.
    Cevapla
  • sabri can 1 yıl önce Şikayet Et
    istanbulda her şey çok güzel oluyormuşşşşşş......!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak