DEVA Partisi'nde üst düzey istifa

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında birleşen 6’lı masada liste gerilimleri sürerken DEVA Partisi’nde sürpriz bir istifa yaşandı. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Helun Fırat, ‘gördüğüm lüzum üzerine’ diyerek partisinden istifa etti.

GİRİŞ 14.04.2023 11:07 GÜNCELLEME 14.04.2023 14:36
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Türkiye hızla seçimlere doğru giderken muhalefetin gündeminde 'liste' var. 9 Nisan’da YSK’ya sunulan aday listeleri beraberinde tartışmaları getirdi. Özellikle DEVA Partili eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in CHP 1. Bölge 4. Sıradan aday gösterilmesi CHP tabanında büyük rahatsızlığa neden oldu.

Gelişmeler sıcaklığını korurken DEVA Partisi’nden sürpriz bir istifa geldi. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Helün Fırat istifa etti. Fırat, AK Parti kurucularından Dengir Mir Fırat’ın kızı.

"MİLLET İTTİFAKINA DESTEĞİMİ SÜRDÜRÜCEĞİM"

Aldığı kararı ‘gördüğüm lüzum üzerine’ diyerek sosyal medya hesabından paylaşan Fırat, Millet İttifakı’na olan desteğini sürdüreceğini söyledi. Fırat’ın açıklamaları şu şekilde:

"Türkiye bugün çok önemli bir dönüm noktasının eşiğinde. Bu süreçte demokrasi ve özgürlüklerin hep birlikte savunulması gerektiğine dair inancımı koruyorum.

Çok klişe olduğunu bilsem de bu sürece zarar vermemek adına 'gördüğüm lüzum üzerine' kurucusu olduğum ve 3 yıldan uzun süredir Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğüm Deva Partisi'nden istifamı kamuoyuna saygıyla duyururum.

Özgür, Demokratik ve müreffeh bir Türkiye en büyük hayalim. Bu amaç çerçevesinde, Millet İttifakı'nın başarısı için bireysel olarak çalışmalarımı ve desteğimi sürdüreceğim."

CHP listesinden adaylığı krize neden olmuştu: Babacan'dan Sadullah Ergin açıklamasıCHP listesinden adaylığı krize neden olmuştu: Babacan'dan Sadullah Ergin açıklaması

Fatih Erbakan'dan 4 partiye tepki: PKK'nın talimatını yerine getirdiler!Fatih Erbakan'dan 4 partiye tepki: PKK'nın talimatını yerine getirdiler!

YSK'ya verdikleri aday listesini geri çektiler...  'Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğiz'YSK'ya verdikleri aday listesini geri çektiler... "Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğiz"

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • Ergün 1 yıl önce Şikayet Et
    Dökülmeler seçimi kazanamayınca ayyuka çıkacak bekleyin görün
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    çok üst düzey
    Cevapla
  • tog+tog TOOOGG 1 yıl önce Şikayet Et
    akşenere çok benziyor
    Cevapla
  • a.d. 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman desteğini esirgeme aman aman......
    Cevapla
  • belde 1 yıl önce Şikayet Et
    eğer bunların kendilerine devası varsa ne ala. yoksa millete hiçbir şekilde ilaç olacak halleri yok. tam takır kuru bakır, boş lakırdıdan ibaret. iki güzel afiş, biraz renkli reklam, hoş güzel iki lafla bu işler yürümez. nereden ve kimden destek aldıkları belli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri