BBP lideri Destici, partisinin seçim beyannamesini açıkladı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik partisinin seçim beyannamesini açıkladı.

GİRİŞ 14.04.2023 15:09 GÜNCELLEME 14.04.2023 15:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik partisinin seçim beyannamesini açıkladı.

Mustafa Destici'nin konuşmasından satır başları:

'BİR TARAFTA PKK'LILARA BELEDİYELERİ GERİ VERECEĞİZ DİYENLER VAR'

"Bir tarafta devletin varlığını, ülkenin bütünlüğünü ve milletin istikbalini önceleyen Cumhur İttifakı var. Bir tarafta da gelirsek PKK'lılara belediyeleri geri vereceğiz diyenler var. Bu masada pazarlık üzerinden yürüyen birileri var. Milletimiz buna göre karar verecek. Milletimiz tercihini buna göre yapacak."

'GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ DEVLET-MİLLET EL ELE BU ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ'

"Çok sıklıkla deprem bölgesine gidip gelmeye devam ediyoruz. Bu ziyaretler bazen kendi teşkilatlarımızın düzenlemesiyle bazen de Sayın Cumhurbaşkanımız ile gidiyoruz. Her gittiğimiz de yaralar sarılıyor. Şu anda evler teslim ediliyor. Köy konutları çok yakında teslim edilecek. Elhamdüllillah şu anda bölgedeki hiçbir vatandaşımız barınma, gıda, yiyecek ne de başka bir eksiğinin kalmamasını görmekten de büyük memnuniyet duyuyorum. Elbette ki bir mağduriyet yaşanıyor. Hayat bu 11 ilimizde depremden önceki gibi değil. Ama devletimiz bütün kurum ve kuruluşlarıyla, milletimiz bütün sivil toplum örgütleriyle orada. Bütün ihtiyaçların karşılanması noktasında azami gayret gösteriliyor. Geçmişteki bütün zorluklarımızı nasıl birlikte yendiysek, Van Depremini, İzmir Depremini, Elazığ depremini, Kastamonu ve Karadeniz'de yaşadığımız afetlerden sonra nasıl yaralarımızı devlet-millet el ele aştıysak bu süreçte de aynı birliktelikle aşacağız. Siz bakmayın devleti aciz göstermeye çalışanlara. Siz bakmayın bu toplumun sanki insanları yardıma koşmamış, orada hiçbir şey yapılmamış gibi gösterilmesine. Bu Türk Devleti'nin Allah'a şükür her şeye gücü yetecek."

'EMPERYALİST ÜLKELER SÖMÜRÜLERİNE UYGUN YÖNETİMLERİ İKTİDARA GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR TÜRKİYE'DE DE BUNU YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR'

"Sömürgecilik çağı, farklı biçim ve araçlarla maalesef devam ediyor. İnsanlığın yaşadığı en büyük felaketin emperyalizm olduğunu görüyoruz. Emperyalist ülkeler dünyanın her bölgesinde katliamlara ve göçlere neden oluyorlar. Sömürülerine uygun yönetimleri iktidara getirmeye çalışıyorlar. Türkiye'de de bunu yapmaya çalışıyorlar. Terör örgütlerini kullanmak dahil olmak üzere her türlü hukuksuzluğa başvuruyorlar. ABD PKK ile iş tutuyor. Yakın tarihimize göz attığımızda ülkemizde gerçekleşen terör hadiseleri, darbeler ve darbe girişimleri hep aynı amaca ve aynı parmak izlerine rastlıyoruz. 15 Temmuz'da bunlardan biriydi. Ve Cumhur İttifakı 15 Temmuz geceleri sokaklarda kuruldu. BBP o gecede devletin yanında yer aldı. Cumhur İttifakı ülkemizde emperyalizmin uşaklarını engellemek için kuruldu. Cumhur İttifakı 40 yıldır milletimize büyük zararlar veren terör örgütlerinin yasama, yürütme ve yargı olmak üzere yeniden sızmalarına engel olmak için kuruldu. Cumhur İttifakı kendi enerji rezervlerimizi değerlendirebilmemiz, kendi madenlerimizi çıkarabilmemiz için kuruldu. Bizden yardım bekleyen, bize dua eden yolumuzu gözleyen mağdurların ellerinden tutmak ve dertlerini paylaşmak için kuruldu. Dünya üzerindeki soydaşlarımızla yeniden bir araya gelmek ve var olma mücadelemizi devam ettirebilmemiz için kuruldu."

"21. YÜZYIL TÜRK ASRI OLACAKTIR'

"Kıymetli milletvekili arkadaşlarım; her türlü engelleme girişimi saldırı ve tuzaklara rağmen Allah'ın inayetiyle 21. yüzyıl Türk asrı olacak. Bizde bunun öncülerinden olacağız. Elbette ki 21. yy Türk asrı olacak derken bunu sadece Türk kavmiyle yapacağız demiyorum. Biz Türk, Çerkez, Boşnak, Alevi ve hatta devletine ve milletine bağlı gayrimüslimler. Nasıl ki Alparslan'ın arkasında saf tutan o 50 bin askerin tamamı Türk değildi. Onun içinde başka milletler de vardı. Dolayısıyla bu savaşı Alevi, Sünni, Boşnak ayrımı yapmadan birlikte vereceğiz."

'TERÖR ÖRGÜTLERİYLE BİRLİK OLANLARIN SÖYLEMLERİ BİZE VIZ GELİR TIRIS GİDER'

"Terör örgütüyle birlikte olup onun siyasi uzantısıyla yol yürüyenlerin tam karşısındayım. Onların konuştuklarının benim nezdinde hiçbir karşılığı yok. Vız gelir tırıs gider. Provokasyonlarını yeni bir kardeş kavgası çıkarmak için kullandıklarını görüyorum. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Gereğini yapacağız. İslam'ı hayat nizamı ve yaşama gayreti olarak kabul ediyoruz. Farklı dini inançlara da saygı duyuyoruz. Partimiz dini inanç ve değerleri kültürel farklı birleştirici zenginliği olarak görmekte."

'PKK DESTEKÇİLERİ PUSUYA YATMIŞ, ADAYLARI KILIÇDAROĞLU SEÇİMİ KAZANIRSA BÖLGEYE HAKİM OLACAKLAR'

"Terör Türkiye'nin kaderi değildir. Tek bir unsuru hayatta kalmayana kadar kökünü kazıyacağız. Ülkemizin içinde çok büyük oranda huzur sağlandı. Bunun bozulmasına asla müsaade etmemeliyiz. Bunun için 14 Mayıs önemli. PKK destekçileri pusuya yatmış, ortakları Kılıçdaroğlu seçimi kazanırsa bölgeye hakim olacaklar. Diplomasi başta olmak üzere terör örgütlerine destek veren ülke ve kurumların vazgeçirilmesini ve caydırılmasını sağlayacağız. Demokratik kurum ve kuruluş adı altında terör örgütlerini meşrulaştırmaya çalışanlarla devletimiz mücadele vermeye devam ediyor. Bunu da Cumhur İttifakı'yla yapıyor. Türkiye'de terörden daha tehlikelisi siyasi bölücülüktür. HDP'nin yaptığı budur. HDP, TİP'li TİP'siz herkesi niye alıyor etrafında. Çünkü hedefi var. Siyasi bölücülük. Hepsini meclise taşıyor. Bölücüleri, teröristleri meclise taşıyor. Bir terör örgütü PKK tarafından belirlenen ve kendileri de sırtlarını PKK'ya dayadıklarını belirten partilerin her zaman meşru olamayacağını söyledim."

'ANAYASA MAHKEMESİ HUKUKA GÖRE DAVRANMADINIZ DAVRASAYDINIZ PKK'NIN SİYASİ PARTİSİNİ DEFALARCA KAPATIRDINIZ'

"Anayasa Mahkemesi'ne soruyorum. Yaptığınız yanlışı nasıl millete açıklayacaksınız? Hukuka göre, anayasaya göre davranmadınız. Şayet Anayasa ve hukuka göre davransaydınız bu PKK'nın siyasi partisi defalarca kapatılırdı. Şimdi başka bir parti adında seçime giriyorlar. Bakıyorsun amblemi aynı her şeyi benziyor. YSK'nın da buna müsaade etmemesi, yetki başka bir mahkemedeyse buna dur demesi lazım. Bunlar istedikleri gibi burada at oynatamazlar. Buna müsaade edilmemesi gerekir."

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Remzi Arık 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sana KARDEŞİM
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ağzına sağlık başkan
    Cevapla
  • hb8575 1 yıl önce Şikayet Et
    En Azından Çizgisi Belli Allah Yolunuzu Açık Etsin İnşallah
    Cevapla
  • Reer 1 yıl önce Şikayet Et
    Beyanname!!
    Cevapla
  • cemal a. 1 yıl önce Şikayet Et
    Başından beri istikametten, ilkelerden, ülke değerlerinden, milli ve manevi ülkülerden hiç kopmadınız, ayrılmadınız. Allah için şahidiz. Siyasi ikbal bir nasip işidir. Orası önemli değil, önemli olan Mahşere tertemiz çıkabilmektir. Allah ın huzuruna alnı açık gidebilmektir. Gerisi teferruat...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi soykırım karşısında susan rektörlerimiz nerede?
Birleşmiş Milletler'den son dakika Refah açıklaması! İsrail'e sert tepki