MHP'li Özlem Balcı: Anket şirketlerinin taraflı olduklarını düşünüyorum

14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimlere çok az bir süre kalmışken MHP Muğla Milletvekili adayı Özlem Balcı Haber7’ye özel açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 09.05.2023 15:00 GÜNCELLEME 09.05.2023 18:11
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Özlem Balcı Haber7 muhabiri Yavuz Selvi’ye yaptığı açıklamalarda seçim öncesi anketler ve sosyal medyada algı yapıldığının altını çizdi. 

“SAHA HARİKA”

“Her şey çok yolunda. Çalışmalarımız mükemmel. Saha harika ben zaten bunu bekliyordum. Umduğum bir şeydi.” Diyen Balcı,  “Ben buranın yerlisiyim. Yörük çocuğuyum. Muğla’nın insanı da Muğla’nın yerlisi olsun talebi vardı. Ben Muğla’nın yedi göbek hatta atalarımdan dedelerimden Muğlalıyım. Efe torunuyum. Annemin sülalesine efe soy ismini Atatürk vermiş. Ben bununla gurur duyuyorum. Yörüklüyüm ile onur duyuyorum. Bizim çalışmalarımızda da kadınlarımızla kucaklaşıyoruz. Yörüklerimizin bana olan desteği o kadar güzel ki beni gördükleri zaman sarılıp öpüyorlar ve bir şey söylemeye gerek yok bize “tamamsın” diyorlar. Bu zaten bizim yorgunluğumuzu da alıyor heyecanımızı da alıyor bizi daha da şevklendiriyor. Çok güzel gidiyor çalışmalarımız. Muğla’nın 13 tane ilçesi var 13 ilçesinde de kırsaldaki kadınlarımıza dokunmaya çalışıyorum.” dedi.

“MUĞLA’NIN BİZE İHTİYACI VARDI”

Siyasete atılmaya nasıl karar verdiniz?” sorusuna, “Ben siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü mezunuyum. Daha sonra konservatuar okudum. Okuduğum bölümle alakalı liyakatlı bir insan olarak böyle bir şeye hakkım var diye düşündüm. Muğla’nı aslında bize ihtiyacı vardı yörüklere ihtiyacı vardı. Türkiye’nin nasıl Milliyetçi Hareket Partisi’ne ihtiyacı varsa , Muğla’nında  yörük kadınlara ihtiyacı vardır. MHP’nin böyle bir güzel bir habere ihtiyacı var. Çünkü Muğla’da bir tane milletvekili borcu var Muğlaların bize. Hep bunu söylüyorum. Daha önceki seçimlerde MHP neden HDP’den daha az oy aldı diye ben bu yola başladım. Siyaset bilimi okuduğum içinde benim de elimi taşın altına koymam gerektiğini düşündüm. Bende bu vatan için milletim için Muğla’m için bir şeyler yapmaya karar verdim. İyi ki böyle bir şeye adım atmışım iyi ki bu yoldayım her şey çok güzel gidiyor. Umarım başarı ile sonuçlanacak.” İfadelerini kullandı.

ANKETLERDE YAPILAN ALGIYA DİKKAT ÇEKTİ

Anket sonuçlarına da değinen Balcı, "Benim sahada gördüğüm gayet güzel.
Anket şirketlerinin taraflı olduklarını düşünüyorum veya işte sosyal medyada algı yapıldığını düşünüyorum. Bence 14 Mayıs akşamını bekleyelim. Ve ne kadar yanıldıklarını görelim." dedi.

“HER ŞEYİ HOŞGÖRÜ İLE KARŞILAMAMIZ GEREKİR”

Son dönemde olan provokatif olaylara ilişkin ise, “Ben Muğla için konuşayım isterseniz. Türkiye genelinde her seçim öncesinde böyle şeyler olabilir. Nasıl ki bizde sahaya çıktığımız zaman bize karşıda olabileceği gibi ama inanın benim belki de kadın olmamla alakalı belki de daha naif yaklaşmamla alakalı ben sahada kendime karşı veya partime karşı böyle bir şey hiç görmedim. Bunların gayet normal olabildiğini düşünüyorum. Seçim dönemindeyiz her şey olabilir. Her şeyi hoşgörü ile karşılamak gerekiyor. Biz şu anda kendimizden mesulüz kendimizden sorumluyuz Milliyetçi Hareket Partisi olarak gayet güzel gidiyoruz. Her şey yolunda. Bizim böyle bir durumumuz yok. Zaten 4 Mayıs’ta Sayın Devlet Bahçeli Muğla’ya geldi ve hiçbir şekilde böyle bir olayla karşılaşmadık. Aksine çok çok güzel karşılandık. Muğlalılar bize hak ettiğimiz borcu olan bir milletvekilini veya iki gönül ister ki hepsi ama bu milletvekilimizi geri verecek diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

MHP’DE KADIN ADAYLAR 
Balcı “MHP’de kadın adaylara yer verilmiyor?” iddialarına ilişkin ise şu açıklamaları kullandı:

Aslında tam aksine ben Milliyetçi Hareket Partisinde olmamda ki en büyük etken şey, Sayın Devlet Bahçeli’nin kadınlara olan hassasiyeti ve sevgisidir, saygısıdır. Ben buna bizzat şahit olduğum için ve aynı zamanda genel merkezimiz deki tüm büyüklerim siyasette ki işte oradaki herkesin kadınlara olan sevgisini saygısını ve aslında ön plana çıkarmak istediklerini ama şimdiye kadar kadınlardan sizin dediğiniz gibi bu ön yargılardan dolayı talep gelmediği için böyle bir şeye fırsat verilmedi. Kadınlarımızdan talep geldiği taktirde  Milliyetçi Hareket Partisi gayet açık sonuna kadar kadınlara kucağını açan bir parti. Ben bunu yaşadım ve gördüm. Ben bir kadın olarak kendimi burada değerli hissediyorum daha mutlu hissediyorum daha kıymetli hissediyorum şuan inanın burada olsanız sahadaki durumu görseniz hatta Muğla Ülkü Ocaklarımızın desteğiyle şuan seçim çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kendimi hiç bu kadar kıymetli ve değerli hissetmemiştim. Ben bütün kadınlara buradan sesleniyorum. Siyaset yapmak isteyen kadınlara sesleniyorum. Milliyetçi Hareket Partisi doğru bir yer.” Dedi.

Çok heyecanlıyım çok da içim kıpır kıpır. Biz sahadayken çok mutlu oluyoruz. İnanın uyumadan hiç dinlenmeden çalışıyoruz ama ilahi bir güç tarafından ben sabahın erken saatinde kalkıyorum gece geç saatlerde çalışıp gelip yatsam bile çok ilginç bir şekilde hiç yorulduğumu hissetmiyorum. Çok enerjik, çok dinamik bir şekilde devam ediyoruz. Rabbim bir şeyi nasip ederse eğer onun önce hayalini kurdururmuş ben zaten bunun hayali ile başladım son olarak şunu söylemek istiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü var, “Efendiler Torosların eteklerine bakın eğer hala orada bir yörük çadırının dumanı tütüyorsa işte biz bu dünyada hiç kimse yenemez.” Der ve bende şunu ekliyorum o yörük çadırının dumanını tüttürmeye çalışan bir yörük çocuğuyum herkesten bana destek olmalarını bana yardım etmelerini ve bu seçimde bu yörük çocuğunu gazi meclisine göndermelerini diliyorum. Herkesi çok seviyorum.

KAYNAK: HABER7
Yavuz Selvi Haber7.com - Muhabir editör
Haber 7 - Yavuz Selvi

Editör Hakkında

İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansa başladı. 6 ay Haberler.com'da gündem editörü olarak çalıştı. Mart 2023'ten itibaren ise Haber7.com'da muhabir olarak çalışmasına devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Kenan4273 11 ay önce Şikayet Et
    Valka benim bu secimden ümidim yok insallah reis alur ama zor diyorum
    Cevapla
  • hHüseyin 11 ay önce Şikayet Et
    Pazartesi günü Yaz. Bugün Yeri ve Zamanı Değil, Barbaros.
    Cevapla
  • Hakkarili 11 ay önce Şikayet Et
    Özellikle doğu illerinde MHP refah BBP ye giden tüm oylar aslında Ak Parti aleyhine Hdpkk ya dolaylı olarak destek görevi gören oylar oluyor maalesef. Onun için doğuda her müslüman in her vatanseverlik oyunu bilinçli olarak kullanması gerekir.
    Cevapla
  • ASİLBEY@06ÇUBUK 11 ay önce Şikayet Et
    Araştırma şirketlerinin yaptıkları araştırma oranlarının bilimsel olarak kabul edilemeyecek anormal yanılma veya yandaşlarına şirin görünmek için açıkladıkları kabul edilemez oranları göre, araştırma şirketlerinin raporlarının yayınlanmaması yasağı getirilmeli. Veya araştırma şirketleri havuzdan , araştırma oralarının doğruluğuna göre yüksek pay almalı.
    Cevapla
  • Emekli 11 ay önce Şikayet Et
    Sahanın kalabalık olması oy değildir çünkü talimatlı gözetim altında gidenler gittileri hangi parti olursa oldun ona oy verecek anlamı doğurmaz hatta kızıp verecekleri oy dan vaz geçebilirler bu nedenle ölçü olmaz etkisi göründüğü kadar büyük olmayabilir
    Cevapla
  • Demircan 11 ay önce Şikayet Et
    işine öyle geliyo
    Cevapla
  • kerem 11 ay önce Şikayet Et
    la yüri git sosyal aglarda herseye inanan kesimsiniz gercek olan sahdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu