Depremzede Adıyaman tarih yazdı! Seçimde rekor kırıldı

Ak Parti MKYK Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt'un Adıyaman 1. sıradan milletvekili adayı gösterilmesi ile Ak Parti seçimde büyük bir başarı yakalarken seçimde ise rekor kırıldı.

Depremzede Adıyaman tarih yazdı! Seçimde rekor kırıldı
Depremzede Adıyaman tarih yazdı! Seçimde rekor kırıldı
GİRİŞ 15.05.2023 23:44 GÜNCELLEME 15.05.2023 23:44
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde asrın felaketiyle sarsılan deprem bölgesi açık ara farkla Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı destekledi.

Asrın felaketini yaşatan depremler sonrası devletin bir an bile yalnız bırakmadığı depremzedeler, sandıklara akın ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destekledi. Adıyaman'da yeni listeyle seçime giren Ak Parti sandıkta da rekor kırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüz yüze çalışma talimatı ile sahadaki en aktif Parti olan Ak Parti MKYK Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt'un Adıyaman 1. sıradan milletvekili adayı gösterilmesi ile büyük başarı yakaladı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 66 ile açık ara önde olduğu Adıyaman'da Ak Parti, milletvekili seçiminde ise yüzde 52 oy alarak 4 vekil çıkardı. 

Doç. Dr. Resul Kurt

RESUL KURT: KAZANAN TÜRKİYE OLDU

Ak Parti MKYK Üyesi ve Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. Resul Kurt, seçimlerin ardından teşekkür metni yayımladı. 

Kurt, açıklamasında, "
Teşekkürler Adıyaman’ımıza... 

14 Mayıs’ta sandık başına giden aziz milletimizin oyları neticesinde Kazanan Adıyaman oldu.

Kazanan Türkiye oldu.

Bu gurur ve başarı hepimizin.

Güven, istikrar ve hizmet diyerek Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a gönül veren tüm hemşehrilerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Bir olduk, birlik olduk, büyük ve güçlü Türkiye için alın teri döktük. 

Seçim sürecine girdiğimiz andan itibaren özveriyle çalışan Milletvekillerimize, İl ve İlçe Başkanlarımıza, SKM Başkanlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, İl ve İlçe Kadın ve Gençlik Kollarımıza, İl Genel Meclis Üyelerimize, Belediye Meclis Üyelerimize, Mahalle ve Köy Temsilcilerimize, Muhtarlarımıza, sandık kurullarında görev alan kardeşilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Cumhurbaşkanımızın liderliği ile çok çalışarak bugünlere geldik.

İlk günkü heyecanla 28 Mayıs’ta da Adıyamanlı hemşehrilerim Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduklarını ve güvenlerini bir kez daha göstereceklerdir. 

Çocuklarımızın geleceği için, hayallerimizi gerçekleştirmek için, her alanda lider bir ülke için doğru adımlarla durmak yok, yola devam!"
ifadelerini kullandı. 



AK PARTİ 4, CHP 1 MİLLETVEKİLİ KAZANDI

Adıyaman'da, vatandaşlar 1452 sandığa giderek oylarını kullandı. İl Seçim Kurulu'nun resmi olmayan kesin sonuçlarına göre ​399 bin 303 seçmene sahip Adıyaman'da sandık başına giden 327 bin 324 seçmenin kullandığı oylardan 314 bin 908'i geçerli sayıldı.

Yapılan sayım sonunda AK Parti 165 bin 281, CHP ise 58 bin 248 oy aldı. Bu sonuçlara göre AK Parti’den Resul Kurt, İshak Şan, Mustafa Alakayış ve Hüseyin Özhan ile CHP'den Abdurrahman Tutdere TBMM'ye girmeye hak kazandı.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ RESUL KURT

Doç. Dr. Resul Kurt (52), 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığında Müfettiş, Başmüfettiş ve Başkan Danışmanı olarak çalıştı. Marmara Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. Kurt, evli ve 2 çocuk babası.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ RESUL KURT

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ İSHAK ŞAN

Doç. Dr. İshak Şan (47), Adıyaman'ın Kahta ilçesinde doğdu. Fırat üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Kahta Devlet Hastanesi'nde görev yaptıktan sonra ihtisasını Ankara(da tamamladı. 2015-2020 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı sağlık ekibinde görev alan Şan, daha sonra Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı görevinde bulundu. Şan, evli ve 2 çocuk babası.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ İSHAK ŞAN

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ALKAYIŞ

Mustafa Alakayış (51) Marmara Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra serbest avukatlık yapmaya başladı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alan Alakayış, Fazilet Partisi, Saadet Partisi ve HAS Parti Adıyaman il başkanlığı görevlerinde bulundu. AK Parti 2 dönem AK Parti Adıyaman Merkez ilçe Başkanlığı görevinde bulunan ve 'Ortaokul Seçmeli Hukuk ve Adalet Dersi Öğretim Programı ve Uygulamasının Öğrenci ve Öğretmen Görüşlerine Göre Değerlendirilmesi' isimli bir de kitabı bulunan Alakayış, evli ve 4 çocuk babası.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ALKAYIŞ

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ÖZHAN

Hüseyin Özhan (56) Adıyaman'ın Besni İlçesinde dünyaya geldi. Çukurova Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olduktan sonra özel bir holdingte genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı. 2021 yılından bu yana AK Parti Adıyaman İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Özhan, evli ve 3 çocuk babası.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ÖZHAN

CHP MİLLETVEKİLİ ABDURRAHMAN TUTDERE

Abdurrahman Tutdere (47), Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirerek serbest avukatlık yaptı. 2004-2006 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl sekreteri, 2008-2010 yıllara arasına Baro Genel Sekreteri olarak görev yaptı. 27'nci Dönem Adıyaman Milletvekili olarak TBMM'de yer alan Tutdere, evli ve 2 çocuk babası.

CHP MİLLETVEKİLİ ABDURRAHMAN TUTDERE


AĞIR HAKARETLERDE BULUNDULAR

Öte yandan asrın felaketiyle sarsılan başta Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa ve diğer deprem bölgesindeki iller olmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oylarının yüksek çıkmasının ardından sosyal medyada bazı muhalifler depremzedelere ağza alınmayacak hakaretler savurdu.

İğrençliğin dip boyu! Deprem bölgesi Erdoğan dedi, hakaretler ardı ardına geldi!İğrençliğin dip boyu! Deprem bölgesi Erdoğan dedi, hakaretler ardı ardına geldi!

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 12
  • mühendis 11 ay önce Şikayet Et
    Adıyaman 'ın çoğunluğu Ehl-i sünnet müslümandır, D.bakır, ağrı, hakkari gibi değildir.
    Cevapla
  • Revah Fatıma 11 ay önce Şikayet Et
    Adıyaman vefakârdir,mutevazidir.İhaneti ise asla kabul etmez.
    Cevapla
  • Şh 11 ay önce Şikayet Et
    Yıllardır hep aynı olur. 4 AKP 1 (CHP veya HDP)
    Cevapla
  • Mustafa 11 ay önce Şikayet Et
    Resimiz başımızdan eksik olmasın ama çevresinde bulunan insanların mal verligini bı sorgulasin derim bu derenin suyunu nerden buldunuz diye bı sorgulasin bakalım bide ülke 2000 yılındaki hayat pahaliligina geri döndü buna bir el atsın maaşlara yapılan zamlarla düzelmez bu işler herşeye hala zam gelmekte patronların ve stokçuların gereğini yap herkeze istediğini vererek insanları simartma
    Cevapla
  • Son Osmanlı 11 ay önce Şikayet Et
    Adıyaman her şeyin en iyisini hak ediyor ne gerekiyorsa mutlaka yapılmalı varolasın adiyaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı