Kılıçdaroğlu, seçimden 4 gün sonra açıklama yaptı: Yüzde 49,5'a "başarısızlık" dedi

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı. Oyu yüzde 45'te kalan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimde başarısız olduğunu ileri sürerek, "Milletin oyunun yarısını bile alamadılar" dedi.

GİRİŞ 18.05.2023 12:10 GÜNCELLEME 18.05.2023 16:48
Bu Habere 445 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Benim görevlerimden birisi gerçeği söylemektedir.

YÜZDE 49,5'A "BAŞARISIZLIK" DEDİ

İlk turda sandıktan değişim isteği çıktı. Milletin oyunun yarısını bile alamadılar. AK Parti 7 puan geriledi.

Huzur içinde geçmesi gereken seçim süreci, Erdoğan'ın yalan kampanyasıyla gölgelendi. Ben karşımda daha mert bir rakip görmek isterdim.

İmamoğlu ile Yavaş, Anadolu Ajansı'nı hedef aldı: Manipülatif açıklamalarİmamoğlu ile Yavaş, Anadolu Ajansı'nı hedef aldı: Manipülatif açıklamalar

Milletimiz bize çok etkili bir mesaj verdi. Kimi vatandaşlarımız sandığa gitmedi. Kimi sandığa gidip tepkisel oy kullandı. Kiminin de eli istemeye istemeye Erdoğan'a gitti çünkü mevcut yönetimin kara propagandasına maruz bırakıldılar. 

Şunu da açık yüreklilikle ifade edeyim: Mesajlarınızı aldık. Bu güzel memleketimizde adalet, bereket ve huzuru getirmek için, ulaşmamız gereken daha milyonlarca vatansever insanımız var. 10 günde gayretimizi bu alanda sarf edeceğiz.

Ancak, öncelikle vatandaşlarımızı bir konuda aydınlatmak ve YSK meselesini açıklığa kavuşturmak isterim. Tüm tutanaklar elimizdedir. Tek bir oyun dahi hakkını yedirmeyeceğiz. Biz, YSK'ya gerekli tüm itirazları yaptık. Son bir oy dahi doğru yazılana kadar tepelerindeyiz ancak bu seçim bir kez daha gösterdi ki bunların usulsüzlük ve ahlaksızlıkları sınır tanımıyor.

"HER SANDIKTA BEŞ MÜŞAHİDE İHTİYACIMIZ VAR"

28 Mayıs'ta seçim sabahı her sandıkta bu kez bir iki değil beş müşahide ihtiyacımız var.

Terör meselesini, suçluluk psikolojisiyle bize iftira atmaya çalışan Erdoğan'la konuşalım. Erdoğan, sen değil misin terör örgütleriyle masaya oturan? Senin ne haddine bizim vatan sevgimizi sorgulamak? Bu arada açık ve tekrar ilan ediyorum: Ben, terör örgütleriyle masaya asla oturmadım ve hiçbir zaman da oturmayacağım. Nokta. Erdoğan, senin izlediğin hiçbir yolu izlemeyeceğim. Vatanım için çalışacağım.

Buradan ilan ediyorum: Ben hiçbir zaman Mehmetçiğimize kumpas kuranlarla yan yana durmadım, asla ve asla durmayacağım. 

HDP oylarına göz kırpan Kılıçdaroğlu'nun sözleri yeniden gündemde: PKK'nın uzantılarıHDP oylarına göz kırpan Kılıçdaroğlu'nun sözleri yeniden gündemde: PKK'nın uzantıları

CHP 14 Mayıs'tan sonra Milliyetçi oldu! 'Öcalan'ı çıkarmayacağız'CHP 14 Mayıs'tan sonra Milliyetçi oldu! 'Öcalan'ı çıkarmayacağız'

Sen, ülkenin sınırlarına sahip çıkmadın. Bu ülkeye bile bile 10 milyondan fazla mülteci getirdin. İktidara gelir gelmez tüm mültecileri evlerine göndereceğim.

Ali Babacan ile Kılıçdaroğlu ters düştü: Mültecileri gönderemezsin!Ali Babacan ile Kılıçdaroğlu ters düştü: Mültecileri gönderemezsin!

İktidara gelir gelmez uyuşturucu baronlarının tamamının kökünü kazıyacağım. 

Ben, hiçbir zaman çalmadım, çırpmadım. Buna tenezzül bile etmedim. Devletin ve milletin 5 kuruşunda gözü olanın gözünü çıkaracağım.

Farkında mısınız? Bunlar kalırsa 10 milyondan fazla sığınmacı daha ülkemize gelecek. Dolar 30 liraya dayanacak, bir kuru ekmek 10 liraya çıktığında sefalet derinleşecek.

Bunlar kalırsa domuz bağıyla insanlarımızı öldüren iktidara ortak olacak. Bunlar, teröristlere taviz vererek ülkeyi yönetecek, her meşrepten teröristi Meclis'e sokacaklar. Biz buna asla izin vermeyeceğiz.

En az 1 milyon insan sandık başında olacağız. 

Biz, bu vatanı sokakta bulmadık. Milletim ayağa kalksın. Vatanını seven bizimle omuz omuza versin. Vatanını seven sandığa gelsin."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 445
  • Ahmet 11 ay önce Şikayet Et
    %49.5 başarasızlık ise yedi düvel ile alınan %44 mü başarılılık anlayamadım yada hesap uzmanı değilim ondan farkedemiyorum malum hesap uzmanlarına karşı
    Cevapla
  • Joseph 11 ay önce Şikayet Et
    Bu iyice alçaldı vallahi. Kafayı sıyırdı, dünyayı ülkeyi başka görüyor. Neymiş teröristlerle oturmamış, ulan bi yatmadığınız kaldı neden bahsediyon sen yav. İnsanı çileden çıkarır bunlar. Yalan dolan kepazelik iyice uyuşturucu beyinlerini.
    Cevapla
  • Mert 11 ay önce Şikayet Et
    Ne diyor bu yaa yüzde 44 kimle kaç kişiyle aldın Erdoğan tek başına aldı
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    şu terör örgütünün adını da açıkça söylede bizde bilelim
    Cevapla
  • Hancı 11 ay önce Şikayet Et
    Ne içirdiler söyle bizde bilelim belki haklısın deriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de değişim: 2K formülü
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı