HDP'den CHP'ye: İttifak bitti mesajı!

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den ittifak ortağı CHP'ye sert sözler gelmeye devam ediyor. Kaybedilen seçimin faturasını birbirlerine kesen ittifak ortakları arasında gerilim artarken, HDP'li Oluç, “Şimdi o dönem bitti, kapandı” dedi.

GİRİŞ 24.06.2023 03:46 GÜNCELLEME 24.06.2023 10:35
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

CHP'liler 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan ağır yenilginin faturasını HDP'ye kesti. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, seçimlerde aldıkları bozguna ilişkin yaptığı açıklamada, ittifak ortakları CHP'ye sert sözlerle yüklendi.

HDP'DEN 'CHP-HDP İTTİFAKI BİTTİ' MESAJI!

Mart 2024’teki yerel seçimler için karar verileceğini anlatan Oluç, “iktidara yereldeki egemenliğini kaybettirme” stratejisi çerçevesinde İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi kentlerde aday çıkartmayarak CHP’li belediye başkan adaylarına destek verildiğinin anımsatılması üzerine, “Şimdi o dönem bitti, kapandı” ifadesini kullandı.

Yeşil Sol Parti’nin aday çıkarmamış olması şeklinde CHP’lilerce yapılan açıklamalar için “Not ediyoruz. Önümüzdeki seçimlerde bu notları hafızamızdan masa üstüne indireceğiz” diyen PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Grup Başkanvekili Oluç, CHP’ye “Mart 2024” mesajı verdi.

Oluç, İstanbul’u Yeşil Sol Parti’nin belediye başkanı adayı çıkarması halinde CHP’nin kaybedeceği ihtimaliyle ilgili, “Kimse bizden artık ‘ya burası önemli gibi’ laflar söyleyerek politik adım beklemesin. Hiçbir yerin özelliği yok, çünkü her yer özel. O nedenle de önümüzdeki dönemi göreceğiz” diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI ADAYI ÇIKARILSAYDI KÜRTLER NEDENİYLE KAYBEDİLDİ DENİLECEKTİ"

VOA Türkçe'ye açıklamalarda bulunan Saruhan Oluç, ''HDP birinci turda aday çıkarsaydı, o zaman kaybedilseydi o kişiler yine HDP'yi suçlayacaktı. ‘Kürtler oy vermedi onun için kaybettik’ diyeceklerdi. Ve bu çok büyük haksızlık olacaktı” dedi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 119
  • yavuz 10 ay önce Şikayet Et
    Kürtler para karşılığı ailece aşiretce oylarını genelde satan toplum. hdp hikaye. ver parayı al oyu.
    Cevapla
  • ahmat cocuk 10 ay önce Şikayet Et
    Kurtlar vadisi mete ye benziyor bu. Belkide kurtlar vadisinde bunu işliyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Bizde yedik
    Cevapla
  • Goksel 10 ay önce Şikayet Et
    Mümkün değil. Hdp siz Chp yaşayamaz, çok iyi biliyorlar. Bu seçimde chp tabanı hdp ile olan birliktelikten rahatsız oldu, şimdi uydurma salvolarla güya ayrı hareket edecekler ama hdp İzmir, Antalya, Ankara ve İstanbul’da aday çıkarmayacak. Bunun adı da güya ortaklık bitti olacak.
    Cevapla
  • HAKİKAT 10 ay önce Şikayet Et
    Türkiye’nin Kürt İstismarcılığı yapılacak bir ülke olmadığını bazı aklı evveller Ermeni İstismarcılığı Rum istismarcılığı yapanların Anadolu’dan yok olduğunu anlamayacak kadar hala geri zekalılık yapıyorlar. Türkiye’nin daha fazla Türkleşmesinden başka bir sonuç ortaya çıkmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu