CHP’den TRT’ye topyekün saldırı! 81 ilde organize atak

Seçim sürecinde iftira kampanyalarıyla hedef aldığı TRT’ye yönelik saldırısını seçimlerin ardından sürdüren Kılıçdaroğlu’nun kuruma yönelik 81 ilde suç duyurusu tezgahını devreye soktuğu ortaya çıktı.

GİRİŞ 13.07.2023 09:57 GÜNCELLEME 13.07.2023 10:11
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Parti içi muhalefeti bastırmak için ağızlara bant çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TRT’yi de susturmaya çalışıyor.

Atılımlarıyla küresel çapta bir medya kuruluşuna dönüşen devletin kanalı TRT’yi çökertebilmek için meydanlarda dillendirdiği yalanları adliyelere taşıyan CHP’nin, kurum çalışanlarını yıpratmak için 81 ilde eş zamanlı olarak saldırıya geçtiği belirlendi.

Seçim başarısızlığının nedenlerinden biri olarak TRT’yi gösteren Kemal Kılıçdaroğlu’nun TRT’nin kurumsal kimliğini zedelemeye yönelik hamlelerinin yanı sıra, Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı hakkında toplu suç duyurusunda bulunulmasını sağladığı kaydedildi. Parti yöneticilerinin eş zamanlı yaptığı açıklamalar sonrası CHP’nin 81 il teşkilatı organize bir şekilde birleşerek, seçim döneminde CHP’ye TRT’de yeterince yer verilmemesi iddiasıyla TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve TRT hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulundu.

  • Seçim mağlubiyeti dolayısıyla Kılıçdaroğlu karşısında adeta ikiye bölünen CHP kadrolarının TRT’ye karşı topyekün saldırı konumuna geçmesi manidar karşılandı.


KAFTANCIOĞLU’NDAN DİNİ MOTİFLE GÖZDAĞI

TRT üzerinde psikolojik baskı kurmaya dönük tehditkar açıklamalarına yargıyı da alet etmeyi planlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘kin taarruzunun’ bir yansıması da İstanbul’da görüldü.

CHP’nin iç çekişmesinde Kılıçdaroğlu safında yer aldığı bilinen düşük İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, TRT hakkında “hesap sorma” söyleminde bulundu. Daha önce İslami inancı olmadığını beyan eden Kaftancıoğlu’nun TRT’ye karşı dini bir üslup kullanarak “mahşer” vurgusu yapması dikkat çekti.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda TRT ve Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı hakkında suç duyurusunda bulunan CHP’li Canan Kaftancıoğlu, “Hesabımızın mahşere kalmasına izin vermeyeceğiz.” ifadesini kullandı.

MİLLETİ AŞAĞILADI, TRT’Yİ HEDEF GÖSTERDİ

Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası katıldığı ilk televizyon canlı yayınında seçim yenilgisini nedenlerinden birisi olarak TRT’yi göstermişti. Kılıçdaroğlu, “Ayda 500 lira verdiğinizde zaten harcayacak yer yok, köyde nerede harcayacak parayı” sözleriyle aşağıladığı köylüler üzerinden yaptığı sözde seçim analizinde “Kırsal kesimdekilerin büyük bir kısmı sadece TRT izliyor” demişti.

Kılıçdaroğlu’nun tepki çeken sözlerine TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’dan anlamlı bir karşılık gelmişti. Sobacı, “TRT ülkemizin her köşesinde izlenen, dünyaya seslenen güçlü bir Türkiye markasıdır. Biz seçim süresince izandan yoksun ne iftiralara maruz kaldık, yine de ses etmedik. Türkiye'yi ve değerlerimizi önceleyen yayınlarımızı takdir eden, milletin efendisi köylülerimize saygılarımla.” ifadelerini kullanmıştı.

 

YALAN ÇOK BELGE YOK

Seçim öncesi TRT’ye dönük hiçbir dayanağı olmayan iddialar ortaya atan 6’lı koalisyon masası liderleri, kurumda “Kozmik Oda” ve “Özel Ekip” oluşturulduğunu savunmuştu. TRT’yi “Özel Alan” kurulması gibi ithamlarla hedef alan siyasi liderler, hiçbir delil veya belge gösterememişti. TRT ise 10 Mayıs 2023 tarihinde yaptığı diplomatik bir açıklamayla bütün bu iddiaları reddetmişti. Seçim sonrası bir anda sahipsiz kalan bu yalanların “çamur at izi kalsın” mantığıyla piyasaya servis edildiği saptanmıştı.

TRT'den 'seçim öncesi kozmik oda' iddialarına sert yanıtTRT'den 'seçim öncesi kozmik oda' iddialarına sert yanıt

ASIL DERTLERİ BU

İngiliz, Amerikan, Alman kamu kuruluşlarının yayınlarında boy boy gösterip Türkiye’yi kötülemeye kalkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye’nin dünyaya açılan yerli ve milli ekranı TRT’ye yönelik taarruzunun ardında, TRT’nin günden güne yükselen başarı grafiğinin yattığı belirtiliyor.

Büyük ilgi gören dizi ve iç yapımlarıyla TRT 1’in reytinglerdeki her geçen gün daha da yükselen başarısı, haber kanalları arasında TRT Haber’in en çok izlenen kanal olması, TRT World’ün uluslararası çapta Türkiye aleyhine oluşturulmak istenen algıları kırması, TRT Kürdi’nin iç barışı sağlamaya yönelik muazzam katkısının yanı sıra TRT’nin dijital içerik platformu “tabii”deki yapımların ses getirmesi Türkiye karşıtı çevreleri rahatsız ediyor.

Dizileri ile en çok izlenen kanal TRT 1Dizileri ile en çok izlenen kanal TRT 1

Yayına başlamasının ardından çok kısa sürede 1,8 milyon aboneye ulaşan TRT’nin dijital platformu “tabii”deki Metamorfoz dizisi daha ilk bölümüyle gündeme oturmuş, ‘Kızıl Soros’ Osman Kavala gerçeğini bütün çıplaklığıyla gözler önüne serdiği yönünde bazı kesimlerce rahatsız edici bulunmuştu.

Türkiye aleyhtarlığı ile bilinen 6 Alman sivil toplum kuruluşu, TRT’nin bu dizisine karşı ortak açıklama yapmıştı.

Almanya TRT Tabii dizisi Metamorfoz'dan rahatsız olduAlmanya TRT Tabii dizisi Metamorfoz'dan rahatsız oldu

15 Temmuz darbe girişimiyle 251 vatan evladını katleden kanlı terör örgütü FETÖ’yü çarpıcı olaylar ve gerçek şahitleriyle anlatan TRT yapımları da izleyicilerden yoğun övgüler alırken, Türkiye aleyhtarlığı ile bilinen çevreler tarafından kin ve nefretle karşılanıyor.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 60
  • temel 9 ay önce Şikayet Et
    iyi de pkk chp tv yandas øzgur basin mi oluyor bir suru hain arkolik toplanmis sacma sapan yorum hainlik yapiyor cok zaman bu adamlar ne cekiyor diyorum ne dedikleri bile belli degil kesin kafa cekip cikiyorlar demek halk pkk chp kanala bakti mi øzgur basin tarafsiz mi oluyor tam mikrop bunlar
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Trt bu ülkenin öz kurumudur, Turkuaz medya bu ülkenin vatan millet İslam sevgisi olan vatan evlatlarının sesini duyuran, medya kuruluşlarıdır. Fonlanmış, vatan millet İslam düşmanı chp, pkk, fetö medyası ülkemizden defolun.
    Cevapla
  • o00 9 ay önce Şikayet Et
    Gafiller !!! NE YAPSANIZ BOŞ .... SİZ BU MİLLETTEN DEĞİLSİNİZ ? MİLLET SİZE OY VERMEZ...
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    TRT ye Laf söyleyen vatan Hainleridir siz önce fetöye Pkk ya Laf söyleyin Elinde şehit kanı olanlarla beraberlersiniz yazıklar olsun ,,,,, TRT nin yanındayız
    Cevapla
  • Hasi 9 ay önce Şikayet Et
    Bu hainler bas belasi pkk chp ip birde yanlarindaki yamyamlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!