İmamoğlu’nun her işi gizli kapaklı: Küçükkaya, İngiliz elçi ve son skandal...

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu ile koltuk kavgasına tutuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi kariyeri, gizli saklı gerçekleştirilen temaslar üzerine seyrediyor.

GİRİŞ 23.07.2023 13:04 GÜNCELLEME 23.07.2023 16:25
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğu süreçten itibaren ismi tartışmalı meselelerde gündeme gelen CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun kaset skandalı gündemdeki yerini koruyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun basına kapalı toplantısının ses kaydının internete sızdırılmasının hemen ardından Ekrem İmamoğlu’nun gizli toplantı görüntüsü Youtuba’a düştü. CHP içindeki kaset savaşlarının yansıması olarak değerlendirilen toplantıda İmamoğlu’nun, CHP’nin önde gelen isimleriyle birlikte Kılıçdaroğlu’nu devirme planları yaptığı ifşa oldu. 

CHP'de ‘kaset savaşları’ kızıştı! Dünden bugüne CHP’deki kaset operasyonlarıCHP'de ‘kaset savaşları’ kızıştı! Dünden bugüne CHP’deki kaset operasyonları

Daha önce İBB başkanlığındaki rakibi Binali Yıldırım’la canlı yayında kozlarını paylaşacağı programın öncesinde moderatörle otelde gizlice görüştüğü ortaya çıkan, İstanbul’u kar yağışı teslim aldığı sırada İngiliz büyükelçiyle gözlerden uzak şekilde lokantada temas kurduğu tespit edilen İmamoğlu’nun son ‘esrarlı’ hamlesi, siyasi kariyerinin gizli kapaklı olarak ilerlediği yönünde yorumanıyor.

İşte CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun gizli siyasi manevraları:

GİZLİCE BULUŞTU, SORULARI KAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sürecinde kıran kırana geçen seçim yarışında AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım’a canlı yayında karşı karşıya gelme teklifinde bulunan Ekrem İmamoğlu, bu teklifi kabul edilince ilginç bir yola başvurdu.

Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilmesi kararlaştırılan programdan 3 gün önce İmamoğlu ile Küçükkaya gizlice buluştu. Taksim’de bir otelde 13 Haziran 2019 tarihinde yapılan gizli görüşme ifşa olunca İmamoğlu, “O gün proje tanıtımım vardı. 2-3 dakika görüştük. ‘Bir talebiniz var mı’ dedi. Dedim ‘Yok, istediğinizi sorabilirsiniz.’” savunmasını yaptı.

Fakat gerçekler bambaşka çıktı.

İmamoğlu’nun ‘3 dakika’ dediği görüşmenin tam 46 dakika sürdüğü saptandı.

Otel odasında yapılan görüşmede Küçükkaya’nın saat 12.13’te lobiden giriş yaparak, asansörle 17’inci kata çıktığı ve saat 12.14’te İmamoğlu’nun kullandığı odaya giriş yaptığı belirlendi. Bu arada İmamoğlu’nun Danışmanı Murat Ongun’la görüştüler.

İmamoğlu ise saat 13.09’da Küçükkaya'nın kendisini beklediği odaya geldiği görüntülere yansıdı.

Küçükkaya’nın İmamoğlu ile görüşmesinin 46 dakika, danışmanlarıyla yaptığı görüşenin ise 54 dakika sürdüğü kaydedildi.

CHP adayının moderatör İsmail Küçükkaya ile otelde yaptığı gizli ön görüşmede hem soruların kararlaştırıldığı hemde Ekrem İmamoğlu’nun parlatılması, Binali Yıldırım’ın konuşmasının ve projelerini anlatmasının engellenmesi stratejisi üzerinde durulduğu görüşü hakim oldu.

BÜYÜKELÇİYLE GİZLİCE BULUŞTU, İNKAR ETTİ, GÖRÜNTÜLER ÇIKINCA…

Gizli görüşmeler ve gizli ittifaklar neticesinde İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, 24 Ocak 2022 günü bütün İstanbul’u tesiri altına alan kar yağışı sırasında yine gizli bir görüşmeyle gündeme geldi.

Trafiğin felç olduğu, ana arterlerde otomobillerin saatlerce mahsur kaldığı, vatandaşların araçlarını iterek götürdüğü hiçbir karla mücadele çalışmasının göze çarpmadığı saatlerde İmamoğlu’nun Sarıyer’de balıkçı restoranında İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott’la gizemli görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Sosyal medya hesabından “Olağanüstü kar yağışı devam ediyor. AKOM’dayız” paylaşımı yapıp görev başındaymış gibi hava estiren İmamoğlu’nun İngiliz Büyükelçi ile hiçbir kamuoyu bildirimi yapmaksızın görüşme yapması, bu görüşmeye dair hiçbir paylaşım veya açıklamada bulunmaması dikkat çekti.

İmamoğlu, kar yağışı esnasında kar küreme aracı eskortluğunda restorana gittiğine yönelik ilk iddialar ortaya atıldığında “Yemek molası verdim” açıklamasını yaparken, bu iddianın yalan olduğu ve restorandaki görüşmenin tam 3 saat sürdüğü belirlendi.

İmamoğlu restoranda yemek yerken bir kar küreme aracının ise balıkçı otoparkında bekletildiği kaydedildi.

Restorana saat 17.47’de giren İmamoğlu ve eşinin saat 20.49’da ayrıldığı görüntülere yansıdı. Yemek molası değil büyükelçiyle gizli toplantı yaptığı belirlenen İmamoğlu, bunun üzerine mağdur rolü oynayarak, “Orada bir fotoğraf çekildi, korsan fotoğraf. Bu işin içerisinde kumpas var.” dedi ve haberi yapan muhabirler hakkında suç duyurusunda bulundu. İmamoğlu, gizli görüşmesinin ifşa olmasını ise MOBESE kameralarına bağladı.

İmamoğlu, balıkçıda fotoğraflarını çeken kişilerin İBB ile herhangi bir bağı olmaması üzerine bu kişilerin ikametine yakın adreste oturmaları gerekçesiyle İBB personeli Saim T. ve Osman T.'yi işten kovdurdu.

İmamoğlu'nun büyükelçi ile birlikte balık ziyafetine 48 bin TL fatura ödediği belirlendi.

KILIÇDAROĞLU’NU DEVİRMEK İÇİN GİZLİ TOPLANTI

CHP’li Ekrem İmamoğlu, hüsrana uğradıkları cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler sonrası ise parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı gizli işlere girişti.

Seçim sürecinde Kılıçdaroğlu’nu ‘cumhurbaşkanı’ ilan edip kendisinden ‘cumhurbaşkanı yardımcısı’ diye bahseden, İstanbul’u ihmal edip il il gezdiği miting meydanlarında ‘kazanıyoruz’ diye naralar atan, seçim akşamı defalarca ekran karşısına çıkıp ‘kazandık’ diyen, fakat seçim sonuçlarıyla Başkan Erdoğan’dan 2 buçuk milyon oy fark yiyerek hezimete uğrayan korodaki İmamoğlu, “değişim” argümanıyla Kılıçdaroğlu’na savaş açtı.

Kurultay sürecinin başladığı CHP’de Kılıçdaroğlu’nun koltuğuna göz diken İmamoğlu’nun, gizli toplantılar icra ettiği belirlendi.

İmamoğlu’nun, parti kurmaylarıyla ‘Zoom’ uygulaması üzerinden online toplantı gerçekleştirdiği, 19 Temmuz gecesi saat 00:45 sularında ‘Değişim Gerçeği' adlı Youtube hesabında “İşte yüzyılın ihaneti... Kılıçdaroğlu'na tarihi ihanet” başlığıyla yayınlanan video ile ifşa oldu.

Olağanüstü Kurultay planlarının yapıldığı görüşmede İmamoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’na en yakın isimleri yanına aldığı ve kamuoyundan gizli şekilde toplantı düzenlediği resmiyet kazandı.

HER ADIMI AYNI

Böylelikle Ekrem İmamoğlu’nun; İBB adaylığı sürecinde İsmail Küçükkaya ile Binali Yıldırım’a, kar yağışında İngiliz Büyükelçi Chilcott ile Türkiye’ye, Kurultay döneminde parti kurmayları ile Kılıçdaroğlu’na karşı gizli-saklı girişimlerde bulunduğu deşifre oldu.

 

Zekeriya Say yazdı: Binali Yıldırım’a kumpas kurulurken, “etik” anlayışınız neredeydi?Zekeriya Say yazdı: Binali Yıldırım’a kumpas kurulurken, “etik” anlayışınız neredeydi?

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 57
  • Malatyali 9 ay önce Şikayet Et
    Al birini vur ötekine,bunlardan ne köy olur ne kasaba,nede çoban!
    Cevapla
  • rgünel 9 ay önce Şikayet Et
    Ekonun soruları aldığı ap açık belli idi bşr soru soruyor hemen pankart açıyordu . Binali bey siz bu soruları biliyorsunuz ki pankart hazırlamışsınız deyip o programı terketmesi lazım dı .
    Cevapla
  • Pütürgeli 9 ay önce Şikayet Et
    Atatürkçülerin yeni tapınakçısı :) hiçbir işe yaramayan siyasi konjektörlerün boşluğunu dolduran küvet tipası …komşu olsa evine gidilmez ticaret yapılmaz güvenilmez
    Cevapla
  • kim kimdir 9 ay önce Şikayet Et
    ortaya çıkmayanlar?
    Cevapla
  • YILMAZ 9 ay önce Şikayet Et
    İMAMOĞLU'nu; malvarlığı ayakta tutuyor, Beylikdüzün'de, bir bayan "HER YERDE İMAMOĞLU İŞYERLERİ" bıktık diye serzenişte bulunmuştu. Birgün olsun mal varalığını tam olarak açıklamadı. CHP bu adama neden gebe (muhtaç), adamın işi gücü, gizli toplantılarla CHP'yi karıştırmak. CHP'yi baraj altına düşürmezse şaşmayın benden söylemesi
    Cevapla
  • Solmaz 9 ay önce Şikayet Et
    Temennimiz o yönde birader....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü