CHP'li Gürsel Tekin açıkladı! CHP'den, İYİ Parti ve HDP'ye yerel seçim resti!

CHP Eski Milletvekili Gürsel Tekin, İYİ Parti ve HDP ortaklığıyla ilgili bir açıklamada bulundu. "İYİ Parti ve HDP olmadan da kazanırız" diyen Tekin, CHP'nin yerel seçimlere tek gireceğini söyledi.

GİRİŞ 29.07.2023 00:28 GÜNCELLEME 29.07.2023 00:28
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

14 ve 28 Mayıs'taki seçimlerde hezimete uğrayan CHP'de kazan kaynıyor. Parti tabanı ve seçmenin gizli protokol tartışmaları ve koltuk savaşları sürerken, CHP Eski Milletvekili Gürsel Tekin, HABER Global canlı yayınında İYİ Parti ve HDP ortaklığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"CHP YEREL SEÇİMLERE TEK GİRECEK"

İYİ Parti ve HDP olmadan da yerel seçimleri kazanacaklarını söyleyen Tekin, "Matematik önemli ama siyasette matematik hiç tutmamıştır. Tutmuş olsaydı biz ittifakta yüzde 60 oy almamız gerekiyordu. CHP büyükşehirlerde seçime tek başına girecek. Ama belli yerlerde lokal ittifaklar olabilir. Onun dışında çok büyük ittifaklar olacağını sanmıyorum. CHP şu anda yoluna devam edecek." dedi.

"İSTANBUL VE ANKARA'YI İYİ PARTİ VE HDP'SİZ KAZANIRIZ"

İYİ Parti ve HDP olmadan da İstanbul ve Ankara'yı kazanabileceklerini savunan Tekin, "Günü gelince partilerin genel merkezleri bu konuları konuşacak. Ama İstanbul, Ankara konusunda CHP'nin bir sıkıntısı olmayacağını çok net söyleyebilirim. İYİ Parti ve HDP olmadan da İstanbul ve Ankara'yı kazanabiliriz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 109
  • Deli Dumrul 9 ay önce Şikayet Et
    Size nasıl emrederse fetö ve abd siz omu yapmak zorundasınız. 15 birbirine benzemezi bi araya getirenler yine getirir. Senin fikrini soran olmaz sen aklını yorma bu işlere.
    Cevapla
  • Ertuğrul 9 ay önce Şikayet Et
    Demek ki HDP ile ittifaka devam
    Cevapla
  • Gürbüz 9 ay önce Şikayet Et
    Aldırmayın. Artık iyice belli olmuşlardır. Milletin bunları tanıması tamanlanmıştır. Hiçbir tiyatroları sökmez. EvvelAllah.
    Cevapla
  • hmd 9 ay önce Şikayet Et
    bu imamla mı kazanacan
    Cevapla
  • Gurbet 9 ay önce Şikayet Et
    Ülkeyi halkı düşünen yok bu Yedili masa sadece kendini düşünür. Büyükşehir'deki Belediyenin gelirleri tamamen bunlara gidiyor büyük şehirler Perişan. Türkiye'miz için tehlike bunlara güven olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede