CHP'li Belediyeden İsrail'e boykot önerisine veto!

CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Belediye meclisinde İsrail ürünlerine boykot uygulama önerisini veto ederek "Ülke politikasını ilgilendiren konuları bizim yerel meclis olarak almamız mümkün değil" dedi.

GİRİŞ 08.11.2023 00:47 GÜNCELLEME 08.11.2023 00:53
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail'in, Filistin'deki katliam saldırıları 7 Ekim'den bu yana aralıksız sürerken, ülke çapında İsrail ürünlerine büyük çaplı boykot kampanyası başlatıldı.

Milyonlarca vatandaş, onlarca İsrail ürününü boykot ederken, CHP'li Esenyurt Belediyesi skandal bir karara imza attı.

AK PARTİ'NİN İSRAİL'E BOYKOT ÇAĞRISI VETO EDİLDİ

Esenyurt Belediye'sinin Kasım ayı meclis toplantısında, AK Parti Belediye Meclis üyesi Duygu Koç Şimdi'nin İsrail ürünlerine yönelik başlatılan boykot kampanyasına destek olma çağrısı, CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından veto edildi.

'ÜLKE POLİTİKALARINI İLGİLENDİREN KONULARI ALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL'

Öneriyi ülke politikasını ilgilendiriyor diyerek veto eden Bozkurt, "Bu bizim ülke politikasını ilgilendiren bir konu. Ülke politikasını ilgilendiren konuları bizim yerel meclis olarak almamız mümkün değil." dedi.

'ÇOK DA GÜZEL BİR SOFRA KURMUŞSUNUZ AMA BEN O SOFRAYA OTURMAYACAĞIM'

Duygu Koç Şimdi ise yaptığı konuşmada, "Kusura bakmayın. Hakkınızı helal edin. Allah razı olsun. Çok da güzel bir sofra kurmuşsunuz ama ben o sofraya oturmayacağım dedim. Çünkü o yüreği yanan anneleri anlayabiliyorum. İsrail'i ancak onların mallarını boykot ederek ve ekonomisini bir nebze de olsun çöküntüye uğratmaya çalışarak Filistinli kardeşlerimize yardımcı olabiliriz. Ben beni izleyen, dinleyen bütün annelerden, ev hanımlarından, babalardan, aklı kesen herkesten Filistin'deki din kardeşlerim için bunu rica ediyorum. Lütfen gerekli özveriyi gösterelim." şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 147
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Bozkurt a kurban olsun
    Cevapla
  • KOÇ 5 ay önce Şikayet Et
    Nato mermer nato kafa.
    Cevapla
  • Diriliş ateşi 5 ay önce Şikayet Et
    Klasik CHP zihniyeti
    Cevapla
  • Murat Şahin 5 ay önce Şikayet Et
    Benim hiç anlayamadığım bir konu var. Biz hamburger, patates kızartması, meşrubatın çeşitlerini, çay, kahve, giyim, temizlik banyo malzemeleri, malesef hatta tütün alkol mamulleri üretemiyor muyuz?! TBMM getirin yasaklayın. Kusura bakmayın, açık konuşacağım, parti gözetmeksizin, bu milletvekilleri ne işe yarar!? Benim vekilimsen, benim istediğim konulara eğil konuş karar aldırt.
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Yasakla elini tutan mı var? Yasakla da senden aldıkları bir domates biber di onu da almasın avrupa bir ambargo da oradan ye tam olsun. Avrupaya entegre olalım, uluslarası ticaret diye yırtınalım. Sen israfçı arap çöl bedevileriyle takılırsın artık. La ABD malı Makam uçaklarını helikopterilerini geri verin o zaman hamburgerden daha çok para tutar.
    Cevapla
  • Türkoğlutürk. 5 ay önce Şikayet Et
    CHP' den başka nasıl bir tavır bekliyordunuz ki? Aslının dışına çıkamazlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi