Özdağ, İYİ Parti'ye ittifak çağrısını yineledi

İYİ Parti'nin CHP'nin talebini reddetmesinin doğru bir karar olduğunu ifade eden Zafer Partisi lideri Özdağ, ittifak çağrısını yineledi.

Özdağ, İYİ Parti'ye ittifak çağrısını yineledi
Özdağ, İYİ Parti'ye ittifak çağrısını yineledi
GİRİŞ 05.12.2023 16:00 GÜNCELLEME 05.12.2023 16:03
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

İYİ Parti'nin CHP'yle ittifakı reddetmesinin doğru bir karar olduğunu belirten Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yeniden ittifak çağrısı yaptı. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özdağ, "İYİ Parti’nin almış olduğu CHP ile ittifak yapmama kararı geç kalmış, doğru bir karardır. Ancak İYİ Parti’nin CHP ile yolları ayırma adımını attığı bu günlerde Cumhur İttifakı en güçlü dönemini yaşamaktadır. Eğer İYİ Parti Zafer Partisi ile seçim işbirliği oluşturmaz ise CHP’den ayrılma adımı Cumhur ittifakına açık destek ile sonuçlanacaktır" ifadelerini kullandı.

"SEÇİM İŞBİRLİĞİ ÜÇÜNCÜ BİR SEÇENEK ORTAYA KOYACAK"

"Zafer Partisi’nin İYİ Partiye önerdiği seçim işbirliği Cumhur ittifakının seçim başarısının önündeki tek gerçek engel olacaktır" diyen Özdağ, şunları söyledi:

"Zafer Partisi-İYİ Parti seçim işbirliği CHP-AKP ekseninde bölünmüş siyasette gerçek bir üçüncü seçenek ortaya koyacaktır. AKP ve CHP çevresinde şekillenmiş ittifaklara oy vermek zorunda kalan kitleler için Zafer-İYİ Parti ittifakı yeni bir çekim merkezi olacaktır."

"Zafer Partisi anketlerde % 6.5, İYİ Parti %7.5 görünmektedir" iddiasında bulunan Özdağ, şunları söyledi: "Seçim işbirliği yapılması durumunda bu oranın %20’yi rahatlıkla bulacağı görülmektedir. Mevcut şartlar altında yapılması gereken geçmişte ve bugün farklı anlayışları ve karşılıklı itirazları erteleyerek, seçmen için yeni bir seçenek ortaya koymaktır."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Bornovalı 4 ay önce Şikayet Et
    Bu adam ayık gezmiyor demekki bu şahıs iyi parti den ayrılmadımı hangi yüzle ittifak istiyor
    Cevapla
  • Alperen 4 ay önce Şikayet Et
    Ümit Efendi dün CHP ppk ile beraberdiniz.Bugün yanlıştı diyorsunuz.Sizlere her yol mübağ.Bu Aziz Millet sizlere nasıl güvensin....
    Cevapla
  • Zafer Şahin 4 ay önce Şikayet Et
    Bu gözdağ denen yaratık kimin piyonu ipi kimin elinde
    Cevapla
  • Vatandaş38 4 ay önce Şikayet Et
    Rüzgar gülü gibi bir sabit duramıyor
    Cevapla
  • rıfkı baba 4 ay önce Şikayet Et
    Hdp ile tekrar yapabilirsiniz, seçimde olduğu gibi, hepiniz emperyalistlerin elindesiniz nasıl olsa. piyonlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi