Diplomatik kaynaklar: 2024'de vize işlemleri hızlanacak

Diplomatik kaynaklar, Avrupa Birliği vize serbestisi süreciyle ilgili kolaylaştırıcı bir yaklaşımla görüşmelerin devam ettiğini hatırlatarak, "2024'te vize başvurularının daha hızlı sonuçlanmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

GİRİŞ 18.12.2023 15:08 GÜNCELLEME 18.12.2023 16:31
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 2024'te vize başvurularının daha hızlı sonuçlanması bekleniyor.

Kaynaklar, "Vize serbestisi hedefine halel getirmeden, iş insanları, akademisyenler, öğrenciler sanatçılar ve medya mensupları gibi grupların başvurularında kolaylaştırıcı ve hızlandırıcı bir yaklaşıma, sisteme gidebilmek için hem AB'yle hem AB üyesi ülkelerle ikili ve çoklu düzeyde görüşmeler yapılıyor. 2024'de vize başvuru süreçlerinin daha hızlı sonuçlandırılması beklentimiz var, büyük ihtimalle de bu olacak zira halihazırda bazı ilerlemeler kaydedildi. Mesela 3-4 haftayken bazı yerlerde 2 haftaya düşürdüler başvuru ve randevu süreçlerini" bilgilerini verdi.

Avrupa Birliği vize sürecinde öncelikli gruplar; iş insanları, akademisyenler, öğrenciler, sanatçılar ve medya mensupları olarak öne çıktı.

"BORRELL'İN TÜRKİYE RAPORUNU NOT ETTİK"

Diplomatik kaynaklardan, Borrell'in Türkiye raporu ile ilgili, "Borrell raporunu biz de not ettik. Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yönelik bir durum tespiti yapma aşamasında ve raporda bu önerilerle gelmesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın Vilnius'taki Avrupa Birliği'yle ilişkilerin canlandırılması yolundaki çağrısı da etkili olmuştur. Rapordaki önerilerin bir an evvel hayata geçirilmesi Türkiye AB ilişkilerinde önemli bir ilk adım olacaktır. Tüm AB kurumlarının bu yönde hızla ve somut adımlarla harekete geçmesini bekliyoruz" denildi.

AB ile gümrük birliği konusunda ise Kaynaklar, "Gümrük Birliği modernizasyonu konusunda ilgili bakanlıklarımız başta Ticaret Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi ilgili kurumlarımızla birlikte AB yetkilileriyle gerek bakan düzeyindeki temaslarda gerek teknik heyetler olarak beklentilerimizi dile getiriyoruz ve bu konuda teknik görüşmelerin ön şartsız olarak başlamasını, bunun içinde komisyona yetki verilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 52
  • 00bulik 4 ay önce Şikayet Et
    Vizeyi kaldırmayın türk parası bunlara yedermeyin hata olonbiklere gelmeyin her şey 4 kat olacak hoteler günlük 900 EUR olacak büyük tuzak hazılanıyor Fransa da
    Cevapla
  • Turan SOYLU 4 ay önce Şikayet Et
    Yemin çek, Gürcüstan aday ülke, yakında aday statüsü vermeden Ermenistanı ve İsraili direk üye yapacaklar, nasıl olsa Avrupanın güvenliği suveyș ve hazardan bașlar deyüp, Türkiye yi çevreleyecekler domuzlar.
    Cevapla
  • SARÌYERLÌ 4 ay önce Şikayet Et
    hızlansa ne olacak vermiyorlar ki zaten bize Ama kendileri istedikleri gibi girip çıkıyorlar Bizim ülkemize Biz de koyalım vizelere bak ne oluyor
    Cevapla
  • dede korkut 4 ay önce Şikayet Et
    aramıza yeni gelen yabancılara; beğenmediğiniz ülkemizden gitmek istediniz de engel mi olduk?
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bıktık artık bu avrupa türküsünden. Biz müslüman ülkesiyiz, onlar haçlılar. Adamlar açıkça söylüyorlar, din değiştirin bize benzeyin bizde sizi içimize alalım diyorlar. Peki biz halen neyin peşindeyiz? Dolayısıyla adamlar bizden daha dürüstler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fişlerde yeni ücret! Vatandaşa isyanda, sakın ödemeyin
Merkez Bankası'ndan kredi ve enflasyon açıklaması