DEM Parti'den CHP'ye ittifak şartı: Masaya oturmak istiyoruz

Önceki seçimlerde Altılı Masa'nın altında gizlenmek zorunda kalan DEM Parti, CHP'ye ittifak için şart koştu. DEM Parti Eş Başkanı, "Kapalı kapılar ardında bizi yıpratan bir tartışma oldu" dedi.

DEM Parti'den CHP'ye ittifak şartı: Masaya oturmak istiyoruz
DEM Parti'den CHP'ye ittifak şartı: Masaya oturmak istiyoruz
GİRİŞ 22.12.2023 11:03 GÜNCELLEME 22.12.2023 11:03
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İYİ Parti'nin reddettiği CHP, ittifak arayışlarına devam ediyor. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski adı HDP olan DEM Parti'ye gitti. İki partinin liderleri geçtiğimiz günlerde bir araya geldi, ittifak konularını görüştü. 

BBC Türkçe'ye konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, dikkat çeken ifadeler kullandı: 

"Somut örnekten gideceğim. CHP geldi, 'Adayımızı destekleyin' dedi. Siz, 'Bir dakika durun, kent uzlaşısı arayacağız' mı diyeceksiniz? Mesela açıkladığınız yerlerdeki adayı çekip çekmemeye nasıl karar vereceksiniz? Şartlarınız ne olacak?" 

"KAPALI KAPILAR ARKASINI İSTEMİYORUZ"

2019'daki seçim stratejisinden ziyade kendi seçmenlerinin iradesinin sonuçlara yansımasını istediklerini söyleyen Tülay Hatimoğulları Oruç, "Kapalı kapılar ardında bizi yıpratan bir tartışma oldu. Yanımızda gözükün, gözükmeyin...Biz bu tartışmadan yorulduk. Bu toplum bunu hak etmiyor, DEM Parti’nin seçmeni de hak etmiyor. Türkiye hak etmiyor bunu" dedi.

DEM PARTİ MASAYA OTURMAK İSTİYOR

Sözlerine devam eden Oruç, daha sonra hangi partiyle iş birliği içinde olunacaksa şeffaf davranılması gerektiğini vurguladı.

Oruç, "Kiminle iş birliği içinde olacaksak, o iş birliği eşit koşullarda, masa etrafında herkesin gözü önünde görünür bir şekilde olsun istiyoruz" dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç şunları da söyledi:

"2019'da salt iktidara kaybettirmek üzerine bir stratejisi geliştirmiştik. Bu dönem aynı stratejiyle gitmeyeceğimizi, kazanma stratejisinin de bizim için elzem olduğunu ortaya koyduk. Bu dönemde, kendi seçmenimizin, insanımızın iradesinin yerel yönetimlere yansımasını istiyoruz. Kapalı kapılar ardında bizi yıpratan bir tartışma oldu. Yanımızda gözükün, gözükmeyin... Biz bu tartışmadan yorulduk. Bu toplum bunu hak etmiyor, DEM Parti’nin seçmeni de hak etmiyor. Türkiye hak etmiyor bunu."

Özgür Özel'in Fransız Büyükelçi karşısında duruşu gündem olduÖzgür Özel'in Fransız Büyükelçi karşısında duruşu gündem oldu

CHP'de eş başkanlar adaylarda anlaşamıyor: İzmir'de ve Şişli'de kriz patlak verdiCHP'de eş başkanlar adaylarda anlaşamıyor: İzmir'de ve Şişli'de kriz patlak verdi

"ŞEFFAF DİYALOG" VURGUSU

"Parlamentoda grubunuz varsa eşit haklara sahipsiniz. Kiminle iş birliği içinde olacaksak, o iş birliği eşit koşullarda, masa etrafında herkesin gözü önünde görünür bir şekilde olsun istiyoruz. 'Biz bu adayı çok beğendik, harika bir adaydır'. Bu, bizim için tek başına iş birliği yapmak da yeterli olmayacaktır. O yüzden baştan açık, şeffaf, demokratik ilkeler çerçevesinde masaya oturulacaksa, diyalog kurulacaksa, bu ortaklıkları konuşmaya hazırız. Ancak daha henüz oturulmuş, konuşulmuş, müzakere edilmiş hiçbir şey yok."

DEM Partili vekilden Meclis'te küstah sözler! 'Öcalan'a özgürlük' istediDEM Partili vekilden Meclis'te küstah sözler! "Öcalan'a özgürlük" istedi

CHP- DEM Parti (HDP) görüşmesinde gündeme oturan sözler: Eş Başkan diyesim geldiCHP- DEM Parti (HDP) görüşmesinde gündeme oturan sözler: Eş Başkan diyesim geldi

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • Ak partili 4 ay önce Şikayet Et
    Madem bu partiyi dem i. kapat amıyorsun o yüzden birlik olacak lar nasıl akp MHP birlik bunlarda aynı moruk duysun iki sene önce kapanacak dedi kapan dımı nah nah kapandı
    Cevapla
  • Aydın 4 ay önce Şikayet Et
    CHP yine kandırır bunları hahaha
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    gitti ke Mal geldi Mal
    Cevapla
  • Sedat Antalya 4 ay önce Şikayet Et
    Bunlar artık vücut oldular bir daha ayrılmamak üzere birleştiler, gizli chppk , kamuoyu önünde dem chp, her türlü tavizi verecekler, çünkü bunlar için vatan devlet kara toprağa düşen şehitlerimiz önemli değil, Hain sürüsü,
    Cevapla
  • tayfur 4 ay önce Şikayet Et
    biri yahudi biri ermeni bu ülkede siyaset yapıyor ülkemin geleceği adına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!