Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi kuruluyor

Bakü’de Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi kurulmasına ilişkin anlaşma Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in huzurunda Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar ve Azerbaycan Eğitim Bakanı Amrullayev tarafından imzalandı

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi kuruluyor
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi kuruluyor
GİRİŞ 19.02.2024 18:33 GÜNCELLEME 19.02.2024 18:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in önderliğinde Bakü’de bir ortak üniversite kurulmasına yönelik çalışmalar tamamlandı.

İki ülke arasındaki bilimsel ve teknolojik iş birliğini yeni bir boyuta taşıyacak “Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi”nin Bakü’de kurulmasına ilişkin anlaşma Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in huzurunda Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar ve Azerbaycan Eğitim Bakanı Amrullayev tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen törenle imzalandı.

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi başta sağlık, mühendislik ve bilişim sahalarında Türk yükseköğretim tecrübesini Azerbaycan’a taşıyacak. 

Bu yıl içinde faaliyete geçecek ortak üniversitede eğitim verilen alanlarda nitelikli insan gücü yetiştirilmesi ve her iki ülkenin bilimsel araştırma kapasitelerinin bir araya getirilmesi amaçlanıyor. 

YÖK'TEN TÜRKİYE-AZERBAYCAN ÜNİVERSİTESİ'NE İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in huzurunda imzalanan mutabakat zaptı kapsamında kurulacak Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi, yeni bir yükseköğretim modeli olarak uluslararası öğrencilere hitap edecek.

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in önderliğinde Bakü'de ortak üniversite kurulmasına yönelik çalışmalar tamamlandı.

İki ülke arasındaki bilimsel ve teknolojik işbirliğini yeni bir boyuta taşıyacak Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinin Bakü'de kurulmasına dair mutabakat zaptı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Emrullayev tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törenle imzalandı.

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi başta sağlık, mühendislik ve bilişim sahalarında Türk yükseköğretim tecrübesini Azerbaycan'a taşıyacak.

Bu yıl içinde faaliyete geçecek ortak üniversitede eğitim verilen alanlarda nitelikli insan gücü yetiştirilmesi ve her iki ülkenin bilimsel araştırma kapasitelerinin bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

Yükseköğretim Kurulunca belirlenecek köklü Türk üniversitelerinin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarının yürütüleceği Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi yeni bir yükseköğretim modeli olarak uluslararası öğrencilere hitap edecek.

YÖK Başkanı Özvar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dünyada yeni bir uluslararası üniversite modeli olan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinin ülkeye ve bilim dünyasına hayırlı olmasını diledi.

KAYNAK: AA, HABER7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Azerbaycan Ecdad zamanında olduğu gibi vatan toprağına katılmalıdır, Elçibey bunu istiyordu, sırasıyle ermeniler ve gürcülerde
    Cevapla
  • Ağrılı Yusuf 2 ay önce Şikayet Et
    Ya zaten 210 üniversite var. Bunun yerine mesleki eğitim merkezleri açın. Çok acil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim