CHP’de Mersin çatlağı: İstifa ettiler, CHP'ye rakip oldular

Yerel seçim sancısı yaşanan CHP'de adaylık başvurularının son gününde sarsıcı gelişmeler meydana geldi. Mersin'de CHP'li adaylar istifa ederek seçime bağımsız girme kararı aldı.

CHP’de Mersin çatlağı: İstifa ettiler, CHP'ye rakip oldular
CHP’de Mersin çatlağı: İstifa ettiler, CHP'ye rakip oldular
GİRİŞ 20.02.2024 18:00 GÜNCELLEME 20.02.2024 18:03
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

CHP’nin HDP ile seçim pazarlığı yaptığı şehirlerden Mersin’de büyük çalkantı yaşanıyor.

Mezitli ilçesinde yeniden aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanı Neşet Tarhan, CHP’den istifa ettiğini duyurdu. Tarhan, bağımsız aday oldu. İl Seçim Kuruluna başvurusunu yapan Tarhan, 31 Mart’ta CHP’li Ahmet Serkan Tuncer’e rakip olarak yarışacak.

ESKİ BAŞKAN RAKİP OLDU

CHP’de bir istifa da Merkez Yenişehir ilçesinde yaşandı.

Yenişehir’in önceki dönem belediye başkanı İbrahim Genç, 2024 yerel seçimleri için CHP’den aday olmuştu. Fakat genel merkez, Yenişehir’de mevcut belediye başkanı Abdullah Özyiğit’i aday gösterdi. Bunun üzerine istifasını veren İbrahim Genç, İl Seçim Kurulu’na bağımsız adaylık başvurusunda bulundu.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 32
  • Bektaş gülkaynak 2 ay önce Şikayet Et
    CHP de şu sen ben kavgası bitmediği sürece üzülerek söylüyorum hiç bi zaman iktidar olamayız iktidar partisinde hiç böyle bi kavga yaşanıyormu hayır şu yaşadığımız zor günlerde bide parti içi hizipçilerle uğraşılıyor gün birlik beraberlik günü olmalı genel başkanı ve parti meclisini desteklemek gerek hesap sorulacak da kurultaylarda sorulmalı şimdi deyil saygılar
    Cevapla
  • Nihat birlik. 2 ay önce Şikayet Et
    Belediye başkanlığı kimsenin tapulu makamı değil,partiye saygı göster kimse bulunmaz hint kumaşı değil,bağımsız olmak bölücülüktür, doğrusu partine destek ver daha saygın olursun.
    Cevapla
  • Gerçek 2 ay önce Şikayet Et
    Chp den 2 aday bilinçli yapılıyor DEM in adayını kazandırmak için oyları bölüyorlar
    Cevapla
  • ENES 2 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında, alışverişi bırakıp hemen Allah’ı anmaya koşun. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın, Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz. ”
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    Chp siyonistlerin turkiyenin sirtina soktugu zehirli hanceridir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eurovision yarışmasında İsrailli şarkıcı yuhalandı koşarak sahneden inmek zorunda kaldı
CHP'li Mustafa Bozbey'in 'akraba' atamalarında yeni perde! İlk vukuatı değilmiş!