YSK'dan yerel seçim açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik hazırlıklara ilişkin, "Şu an itibarıyla okullarımız ve konteyner alanlarımız seçime hazır haldedir." dedi.

GİRİŞ 08.03.2024 03:31 GÜNCELLEME 08.03.2024 09:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Yener, adliyeyi ziyaret etti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk'i ziyareti öncesinde gazetecilere açıklama yapan Yener, Malatya ile başlayan deprem bölgesi ziyaretlerini Diyarbakır ile sonuçlandırdıklarını söyledi.

Yener, kurul üyeleriyle, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illeri ziyaret ettiklerini, geçen yıl yapılan seçimlerden sonra gelinen son noktayı gözlemlemek ve varsa seçim kurullarının ihtiyaçlarını gidermek için bölgede izlenimlerde bulunduklarını belirtti.

'OKULLARIMIZ SEÇİME HAZIR HALDEDİR'

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Yener, şöyle konuştu:

"Bu süreç içerisinde yapmış olduğumuz temaslar neticesinde bölgedeki okulların son durumlarının ne olduğunu tespit etmek amacıyla İl ve İlçe Seçim kurullarımızdan bilgi aldık. Aldığımız bilgiler neticesinde konteyner ihtiyacımız varsa valilerimizle görüşüp bu ihtiyaçların giderilmesi noktasında gerekli tedbirleri aldık. Mülki idare amirlerimiz de bizlere bu konularda gereken desteği esirgemediler. Şu an itibarıyla okullarımız ve konteyner alanlarımız seçime hazır haldedir. Bu süreçte yaptığımız temaslarda İl ve İlçe Seçim kurullarının teknik eksikliklerinin olup olmadığını bizzat yerinde dinleyip, varsa eksikliklerin giderilmesi için de çalışmalar yaptık.

Teknik malzeme ve personel eksikliği konusunda da ihtiyacı olan il ve ilçelerin sorunları giderildi. Bugün de Diyarbakır'da hakimlerimiz ve kurullarımızın yerel seçimlere hazır olduklarını yerinde gözlemledik. Seçim kurullarımıza bu hazırlık esnasında desteklerini esirgemeyen Valiliğimiz ve Başsavcılığımıza teşekkür ediyorum. İnşallah 31 Mart 2024 tarihinde tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da sorunsuz ve problemsiz bir şekilde seçimleri gerçekleştiririz. Yapılacak seçimlerin ülkeye hayırlı olmasını diliyorum."

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • kemal 1 ay önce Şikayet Et
    bu kadar adeletsizlik olurmu seçim görevlerinde akp yemi çalışıyorsunuz cumhur ittifakı hikaye MHP boşuna duruyor bırakın sunları kendi adamları merkezde görev almış mhp ye oy verecekler dısarda görev almış oy hakları kayboluyor ne bicim iş bu
    Cevapla
  • 1111 1 ay önce Şikayet Et
    Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de sandık görevlileri oturdukları mahalleden, ilçeden başka yerlerde görevlendirildiğinden, bazı oyları kullanamıyorlar. Bu seçme hakkının elinden alınması olmuyor mu? İşin bu tarafını gören yok.
    Cevapla
  • İsmail 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın 7500; YSK TC Devletinin bir kurumudur çalışanları ve Başkanları da Devlet Memurudurlar. O nedenle kişilerin-kurumların ve oluşumların YARGI ca olumsuz bir karar ve yasaklaması yok ise YSK nun da yaptığı doğrudur. Lakin İktidar ve Taraftarlarının söylemleri dürüst ve ahlaki değildir...
    Cevapla
  • 7500. 1 ay önce Şikayet Et
    YSK başkanına dem parti madem bu kadar zararlı niye seçime girmesine onay verdiniz, onay verdiğiniz partiyi siz korumak zorundasınız. Böyle saçma sapan iş olurmu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi