CHP'de 'Alevi' başkan operasyonu! Tek tek tasfiye edildiler

31 Mart yerel seçimlerine gidilirken CHP'de adeta bir 'Alevi' operasyonu başlatıldı. İstanbul'un birçok ilçesinde 2019 seçimlerini kazanan 'Alevi' belediye başkanları tekrar aday gösterilmedi.

CHP'de 'Alevi' başkan operasyonu! Tek tek tasfiye edildiler
CHP'de 'Alevi' başkan operasyonu! Tek tek tasfiye edildiler
GİRİŞ 09.03.2024 16:16 GÜNCELLEME 09.03.2024 16:45
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

   HABER7

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından genel başkan değiştiren CHP'de 31 Mart yerel seçimlerine gidilirken bir 'Alevi' tasfiyesi başladı. Dönem dönem 'Alevi' kimliğiyle gündeme gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevine son verilmesinin ardından, Kılıçdaroğlu'na destek olduğu gerekçesiyle çok sayıda 'Alevi' isim partiden tasfiye edilmişti. 

31 Mart yerel seçimleri için aday belirleme sürecinde de yine 'Alevi' kimliğine dikkat edildi. İstanbul'un bazı ilçelerinde 2019 yerel seçimlerinde yüksek oranda oy alan 'Alevi' belediye başkanları 2024 seçimlerinde aday listelerinde yer almadı. 

İSTANBUL'DA 4 İSMİN ÜSTÜ ÇİZİLDİ

Yerel seçim aday belirleme sürecinde İstanbul'un 4 ilçesinde 2019 seçimlerini kazanan 'Alevi' belediye başkanlarının ismi çizildi. İstanbul'da; Sarıyer, Maltepe, Ataşehir ve Şişli ilçelerinde 2019 seçimlerini kazanan 'Alevi' belediye başkanları tasfiye edilerek, yerlerine CHP yönetimi tarafından belirlenen adaylar çıkarıldı.

Tasfiye edilen 'Alevi' belediye başkanları ve 2019'da aldıkları oylar;

  • Sarıyer - Şükrü Genç %55,97
  • Maltepe – Ali Kılıç %52,74
  • Ataşehir - Battal İlgezdi %51,39
  • Şişli – Muammer Keskin % 48,49


BATTAL İLGEZDİ 'ALEVİ KIYIMI VAR' DEMİŞTİ

15 yıldır CHP'nin Ataşehir Belediye Başkanı olan Battal İlgezdi, Ocak ayında partisinden istifa etmişti. İstifa gerekçesini açıklarken CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren belediye başkanlarının tasfiye edildiğini söyleyen İlgezdi, CHP'deki 'Alevi' tasfiyesini de ifşa etmişti.

İlgezdi "Ben, belediye başkanı adayı olmadığım için istifa etmedim. CHP'de bir kıyım hareketi yapılıyor. Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren tüm belediye başkanları tasfiye ediliyor. Sabah İBB adayımız çağırdı. Kendisi neden aday olamayacağımı ifade ettiğinde anketlerde başarısız çıktığımı ifade eden şeyler söyledi. Ancak 6 anket yaptırdım hepsinde de seçimi kazanıyorum. Partide çok açık bir şekilde Kürt ve Alevi tasfiyesi yapılıyor. Bu çok açık ve nettir." ifadelerini kullanmıştı.

ÖZGÜR ÖZEL İNKAR ETTİ

İlgezdi'nin açıklamalarının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise iddiaları inkar etmişti.  Özel, "Battal Başkan, uzun süredir yaptığı göreve aday gösterilmemesinin verdiği üzüntüyle meseleyi tarafsız değil, öznel bir yerden değerlendirmiş." dedi.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 46
  • iyidere 1 ay önce Şikayet Et
    azınlıklar ın çoğunluğu yönetmesi dereyi tersine akıtmaya benzer doğru yapmış..
    Cevapla
  • fatih 2 ay önce Şikayet Et
    ülkenin en büyük sorunu,ermeni ve alevi intikamcılar. bu olay hafife alınıyor. çok tehlikeli.
    Cevapla
  • Ahmet Nedim 2 ay önce Şikayet Et
    Etme bulma dünyası bu kardeşlerimiz,hayatlarını PKK'lı itlere adamış gece gündüz onlara çalışıyor idiler,hem eko doğrusunu yapıyor,bırakın'da CHP kendine gelsin,ha unutmadan söyleyeyim eko işini halledip CHP'nin başına geçince bu pkk'lı itleride harcar,demedi demeyin.
    Cevapla
  • abidin 2 ay önce Şikayet Et
    CHP'li seçmenler için alevi yada sunni faketmez. Yeterki adayın islamla sorunu olsun. İslamla sorunu olan her aday CHP için baştacıdır.
    Cevapla
  • aksaray 2 ay önce Şikayet Et
    ne garip şey . cumhuriyet tarihini bir inceliyoruz. CHP liler alevi kardeşlerimize her zaman zulüm etmişler haksızlığa uğratmışlar. ve her fırsatta aşağılamışlardır. ama ne gariptirki alevi kardeşlerimiz türkiyede yapılan yerel ve genel seçimlerin hepsinde devamli chp nin yanında yer almışlardır.
    Cevapla
  • feraset 2 ay önce Şikayet Et
    çünkü ortak noktaları müslüman sunni hanefi düşmanlığı... her ikisi için de bu her şeyin üstünde değerli... anlaşılmayacak bir şey yok.. biz biliyoruz ve anlıyoruz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de bir binbaşı, Gazze'deki soykırıma verilen destek nedeniyle istifa etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miçotakis'e Hamas resti!