DEM itiraf etti CHP gizledi! Ankara'da neler oluyor?

DEM Parti Ankara Eş Başkan Adayı Öztürk Türkdoğan, üç ilçede kent uzlaşısına dikkat çekti. CHP lideri Özgür Özel ise katıldığı programda başkentteki DEM ittifakını inkar etti.

GİRİŞ 10.03.2024 11:44 GÜNCELLEME 10.03.2024 16:22
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, terör örgütü PKK'nın uzantısı DEM Parti ile seçim ittifakı girişimleri devam ediyor. İstanbul'da 22 ilçede aday çıkarmayıp CHP'yi destekleyen DEM Parti bunun karşılığında CHP listelerinden 48 meclis üyesi adayı gösterdi. CHP ile DEM, Mersin'in Toroslar ilçesinde de birlikte hareket etme kararı aldı.

"Kent uzlaşısı" adı altında kapalı kapılar ardında gerçekleşen CHP-DEM ittifakı Ankara'ya da sıçradı.

DEM'DEN ANKARA İTİRAFI

DEM Parti Ankara Eş Başkan Adayı Öztürk Türkdoğan, başkentte 27 ilçenin 24'ünde aday çıkardıklarını ancak Yenimahalle, Bala ve Polatlı’da aday çıkarmadıklarını söyledi. Türkdoğan, o ilçelerde belediye meclis üyeliklerine talip olduklarını söyledi.

2019 yerel seçimlerinde Yenimahalle'de CHP %58,3, Polatlı’da MHP %56,3, Bala’da AK Parti %61 ile seçimi kazanmıştı.


Öztürk Türkdoğan

ÖZEL'DEN İNKAR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Habertürk TV’de katıldığı programda, Ankara’daki ittifakı inkar etti.

Özel, Ankara’nın 3 ilçesinde Dem Parti ile kent uzlaşısı yapılmadığını savunarak şunları söyledi:

“Kesin bir dille söylüyorum, öyle bir şey yok. Kent uzlaşısı yapacak olsak... Polatlı’da MHP'den bize geçmiş bir belediye başkanı var orada. Polatlı'da milliyetçi hassasiyetin yüksek olduğu bir yer var. Orada açık ara kazanılan bir seçim var. E şimdi ben kent uzlaşısını Etimesgut’ta yapmamışım, dünya kadar Kürt seçmen var, onların oyu belirleyici olacak. Mamak’ta kent uzlaşısı yapmamışım Alevilerin, Kürtlerin dünya kadar yaşadığı ve HDP’nin adayının çok ciddi oy alma potansiyeli olan bir yer. Gideceğim Polatlı’da MHP’den CHP’ye transfer olmuş aday gelmiş, seçimi de açık ara kazanacak, orada mı yapacağım. Bu nasıl bir şey?”

Özgür Özel, DEM Parti'nin tek taraflı uzlaşı yapabileceği ifadesini sözlerine ekledi.

SADECE 3 İLÇEDE DEĞİL ANKARA'NIN TAMAMINDA

AK Parti ve MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, CHP-DEM ittifakına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Sadece üç ilçe değil, Ankara’nın tamamında bir iş birliği gözüküyor. Başkentte iş birliği Ankara adına, başkentimiz adına, devletimiz adına çok üzücü. Yani makam, mevki için vatanı satanlara, vatan üzerinde pazarlık yapanlara yazıklar olsun

Turgut Altınok

 

 

 

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 45
  • Ertürk 1 ay önce Şikayet Et
    Ne yüz varmış sizde be ulan size bir tavuk teslim edilmez Yalan makinası oldunuz be terör de ilaç arıyorsunuz siz sizden hayır gelmez vatana
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım sizleri bildiği gibi yapsın yolunuzu şaşırtıp yolunuza taş koysun inş'ALLAH.. Allah hidayet versin
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Oy için teröre yalakalık yapanlar sizinde inlerinize gireceğiz
    Cevapla
  • Murat 1 ay önce Şikayet Et
    Ne dediği de belli değil eveleyip geveliyor.
    Cevapla
  • başgan 1 ay önce Şikayet Et
    Mansur ne fırıldak imiş. iyice CHP li oldu. bir daha seni milliyetçi diye kaale almamak gerekir. dem in peşinde kuyruk oldunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İtalya'da İkinci Dünya Savaşı alarmı! 36 bin kişi tahliye edildi
1 ayda yaptıkları tek iş bu!CHP'li belediyeler icraatta değil tabela avcılığında yarışıyor