"Murat Kurum önde" dedi, İmamoğlu tarafı küplere bindi! CHP'li anketçiye hakaret eden kim?

CHP'ye yakınlığı ile bilinen anketçi Murat Gezici, İstanbul'da Murat Kurum'un Ekrem İmamoğlu'nun önünde olduğu anketleri açıklaması CHP'li İmamoğlu tarafını rahatsız etti.

GİRİŞ 14.03.2024 16:31 GÜNCELLEME 14.03.2024 16:37
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

CHP'ye yakınlığı ile bilinen anketçi Murat Gezici, katıldığı canlı yayında programında Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Başkan adayı Murat Kurum'un Ekrem İmamoğlu'nun önünde olduğu anketleri yayınlaması İmamoğlu tarafını kızdırdı.

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, tv100 canlı yayınında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için gerçekleştirdikleri araştırma sonuçlarını yayınladı.

‘MURAT KURUM ÖNDE’

İstanbul’da Murat Kurum’un önde olduğunu açıklayan Gezici "Bu araştırma hanelerde yüz yüze görüşme metoduyla yapılmıştır. İstanbul’da Murat Kurum diyenlerin oranı yüzde 44,1, Ekrem İmamoğlu yüzde 43,5, Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni yüzde 4,1, Azmi Karamahmutoğlu yüzde 3,1, Mehmet Altınöz yüzde 2,3, Buğra Kavuncu yüzde 1,7, diğer adaylar ise 1,2 görünüyor." dedi.

Hacır'ın "Bu araştırmayı yaptınız daha önceden İstanbul’a yönelik yaptığınız araştırma var mıydı, tablo çok mu değişti?" sorusuna Gezici "3 tane var, çok değişti. Ekrem Bey öndeydi fakat arkadan Murat Kurum 3 farklı araştırmada aşama aşama yükselerek geldi. Son 3 araştırmada Ekrem İmamoğlu yüzde 47’lerden yüzde 43,5’e gerilediğini görüyoruz." yanıtını verdi.

‘BASKI’ İTİRAFI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve etrafından herhangi bir baskı görmediğini ancak Murat Kurum’u önde gösteren anketi yayınladığı için CHP’den hayatında hiç görmediği baskıyı anlatan Murat Gezici şunları söyledi:

“Ben yaklaşık 24 yıldır sektördeyim. 2011'den bu yana kendi merkezimizin başındayız. Ben Sayın Erdoğan'ın ya da etrafının bizi tehdit ettiğine ya da sopa gösterdiğine hiç şahit olmadım. Ama bu sonuçla ilgili Ekem İmamoğlu'nun etrafından büyük bir baskı gördüm. Hayatımda görmediğim tepkiyi aldık. Bu kaygı verici.Tam yol ileri sloganı 2028 ise ben endişe ederim.Yüzde 0.6 puan Murat Kurum’u önde gösterdi diye bu ülkede baskı görmek, zulüm görmek, hakaret etmek insanlık dışı.”

MURAT GEZİCİ’NİN AÇIKLAMASI İMAMOĞLU TARAFINI ÇILDIRTTI

Gezici’nin anketi, CHP ve İmamoğlu tarafının tepkisine neden oldu.

Anketlerde Murat Kurum’un önde olmasından rahatsız olan İmamoğlu'nun kampanya direktörü Necati Özkan’ın Gezici’yi aradığı iddia edildi. Telefon görüşmesinde neden böyle bir anket yayınladığı için tepki gösteren Özkan’ın Murat Gezici’ye hakaretlerde bulunduğu öne sürüldü.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 55
  • Tarkan 1 ay önce Şikayet Et
    Ama öyle diyorlar kazanan gene İmamoğlu Ankara da Melih Gökçek iyi gidiyordu Mansur kazandı nasıl oluyor
    Cevapla
  • Murat Sahin 1 ay önce Şikayet Et
    bu adamin sözleri dogru ise, ki,, niye yalan söylesin, eger iktidar el degistirirse muhafazakar kesim yandi. ismet inönü dönemi geri gelecek diye endiseleniyorum. fasist kimmis biraz düsünen anlar, bu aciklamalarla. rakibin öne gecti diyeceksin, önüne gelen arayip ayar vermeye kalkacak! müslüman Türklere milletime sesleniyorum, oy kullanirken iyi düsünün. 2,5% oyla secim kazanilmaz
    Cevapla
  • faruk 1 ay önce Şikayet Et
    sende anladın sonununda chp içindeki oyunu
    Cevapla
  • Uyanın ölüm var 1 ay önce Şikayet Et
    Ben bu CHP'yi destekleyen yazar çizerleri birazcık saftirik buluyorum nedeni eğer chp gücü ele geçirse ilk iş en yakın olanları hapse atar öldürür demiyorum eskiden öyle yapıyorlardı kendi teröristlerine öldürtüyordular şimdi PKK iş birliğinde onu gösteriyor ben bu ülkenin chp tarafında yok edilmek üzere dizayn edildiğini hep düşünüyorum çünkü 30 yıl iktidar. Geri kalan elli yıl yaptmaya
    Cevapla
  • Ceryancı 1 ay önce Şikayet Et
    Oyun oynuyorlar akıllarınca.!Murat Kurum u önde gösterip yancı diğer muhalefete imamoğluna oy vermezseniz Kurum kazanacak diye ufak yollu tehdit...Eskiden olsa imamoğlunun 5-6 puan önde olduğunu söylerdi bu algıcılar.işin ciddiyetini anlayınca yönlendirme peşindeler..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi