CHP'de bir yolsuzluk vakası daha! 'Dolandıcılık'tan inceleme başlatıldı

CHP’de milletvekilinin odasında 250 bin dolar para bulunması, İmamoğlu’nun danışmanının kontrolünde para kulelerinin tek tek sayılması skandallarının ardından bir yolsuzluk iddiası da Beşiktaş’ta patlak verdi.

CHP'de bir yolsuzluk vakası daha! 'Dolandıcılık'tan inceleme başlatıldı
CHP'de bir yolsuzluk vakası daha! 'Dolandıcılık'tan inceleme başlatıldı
GİRİŞ 15.03.2024 10:43 GÜNCELLEME 15.03.2024 11:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat hakkında "dolandırıcılık" suçundan inceleme başlatıldığı belirtildi. Akpolat'ın yönettiği Beşiktaş Belediyesi'nin 2021 yılında bir firmayla fuar anlaşması yaptığı ancak taahhüt ettiği meblağı ödemediği iddia ediliyor.

AKPOLAT VE FIRAT'A İNCELEME

Ulusal Kanal’ın haberine göre Danıştay, İçişleri Bakanlığı'nın kovuşturmanın yapılmasına izin vermediği kararını bozarak ön inceleme başlatılmasına karar verdi. Cumhuriyet Halk Partili Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve CHP Parti Meclisi üyesi ve dönemin Belediye Başkan Danışmanı Ali Haydar Fırat hakkında dolandırıcılık suçundan inceleme başlatıldı.

CHP'li Beşiktaş Belediyesi’ndeki bankamatik rezaleti büyüyorCHP'li Beşiktaş Belediyesi’ndeki bankamatik rezaleti büyüyor

1,7 MİLYONLUK OLAY

İddialara göre Beşiktaş Belediyesi 5-18 Temmuz 2021 tarihlerii arasında "edebiyat ve kitap günleri" etkinliği düzenledi. Belediye etkinlik için A. A.'nın sahipliğindeki FuaRoN firması ile anlaştı. Toplam etkinlik gideri 1 milyon 750 bin TL olarak belirlendi.

Levent ve Beşiktaş sahilinde etkinlikler yapıldı ancak aradan geçen 3 yıla rağmen belediye etkinlik giderlerinin 1 milyon 400 bin TL'lik kısmını ödemedi. Belediye ödeme yapmayınca A.A. konuyu yargıya taşıdı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve o dönem danışmanlığını yapan Ali Haydar Fırat hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede belediyenin ödeme yapmaması nedeniyle firmanın maddi ve manevi zarara uğradığı ve firmanın iflasın eşiğine geldiği belirtildi. A., belediye başkanı ve danışmanı hakkında "görevi kötüye kullanma" ve "dolandırıcılık" fiillerinden suç duyurusunda bulundu.

DANIŞTAY'DAN YENİ KARAR

Ancak İçişleri Bakanlığı, konu hakkında kovuşturma yapılmasına izin vermedi. Bakanlığın kararı hakkında Danıştay Birinci Dairesi'ne itiraz edildi. Danıştay, İçişleri Bakanlığı'nın kararını bozarak eylemin ön inceleme yaptırılmasını gerektirecek nitelikte olduğunu belirtti. Kararda "yetkili merci tarafından ön inceleme verilmesi, bu emre dayalı olarak ön inceleme raporu düzenlenmesine" hükmedildi.

A., belediyenin Cumhurbaşkanlığı tasarruf genelgesi sebebiyle fatura kesmek istemediği ve daha sonra iştirak şirketleri ile kesebileceklerinin teklif edildiğini de belirtti.

CHP’nin satın aldığı il başkanlığı binasının müteahhidi rüşvet operasyonunda tutuklanmışCHP’nin satın aldığı il başkanlığı binasının müteahhidi rüşvet operasyonunda tutuklanmış

KAYNAK: ULUSAL KANAL
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 1
  • Kırkdokuzelli 1 ay önce Şikayet Et
    Adamlar çalıp çırpmaktan hizmet yapmaya para kalmıyor. Sayıştay buluyorda ne oluyor elini kolnu sallayarak geziyorlar. Hırsızlar utanmadan milletinde yüzüne bakarak ortalıktada dolaşıyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!