YSK'dan iftar kararı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçiminin "oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğini" bildirdi.

GİRİŞ 28.03.2024 19:04 GÜNCELLEME 28.03.2024 19:45
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca YSK'ya gönderilen yazıda, sandık kurullarınca saat 17.00 itibarıyla sayım ve döküm işlemlerine başlanacağı ancak ramazanda sadece su ile orucun açılması durumunda "sağlıklı oy sayımının yapılamayacağı" ifade edildi ve "sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği" soruldu.

Konuyu inceleyen YSK, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un "Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü" başlıklı 100'üncü maddesinin birinci fıkrasında, 'Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır.' hükmü bulunduğu hatırlatıldı.

YSK'nın Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesinde de aynı yönde düzenleme bulunduğuna dikkati çeken kurul, bu sebeple "oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine" oy birliğiyle karar verdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Allah sabredenlerle beraberdir
    Cevapla
  • Vatan 37 4 hafta önce Şikayet Et
    Seçim kurulu bu açıklama ile sandık kurulu görevlilerine ya oruçtan vazgeçeceksin, yada aç kalacaksın demiş. Muhalefet tarafının zaten oruçla işi yok. Karar cumhur ittifakına tebliğ niteliğinde.
    Cevapla
  • İstanbullu 4 hafta önce Şikayet Et
    Biz 94 ten beri seçimde ihtiyaçlarımızı giderebilen bir büyük davadan geliyoruz. Aç kalırız ama sandıkları chp & dem ittifakına bırakmayız evel Allah
    Cevapla
  • Tuna 4 hafta önce Şikayet Et
    Müslüman ülkede konuştuğumuz şeyler. İftar, faiz, adalet, iftira ve dedikodu. Esas beka meselesi bunlar olmalı
    Cevapla
  • CCC 4 hafta önce Şikayet Et
    3 Hurma 1 bardak su iftar edin nefsinizi körleyin haa olmuyorsa göçük altında günlerce kalanları düşünün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar