Adıyaman 20 yıl sonra el değiştirdi

31 Mart Yerel Seçimleri sürpriz sonuçlara sahne oldu. Türkiye genelinde aldığı oy oranıyla 1989'dan beri ilk defa 1. olan CHP'nin kazandığı en dikkat çeken illerden bir tanesi Adıyaman oldu.

Adıyaman 20 yıl sonra el değiştirdi
Adıyaman 20 yıl sonra el değiştirdi
GİRİŞ 01.04.2024 04:40 GÜNCELLEME 01.04.2024 05:18
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

2019 yerel seçimlerimde CHP, yüzde 6 oy aldığı Adıyaman'ı kırmızıya boyadı. Kentte CHP'nin adayı Abdurrahman Tutdere, AK Parti'nin adayı Ziya Polat'ı yüksek bir farkla geride bıraktı.

YENİDEN REFAH DENGELERİ BOZDU

Sandıkların tamamının açıldığı ilde CHP'nin adayı Abdurrahman Tutdere yüzde 49.74 oy alırken, AK Parti'nin adayı ise yüzde 27.43 oya ulaştı. Öte yandan Yeniden Refah Partisi'nin adayı 13.74 oy alarak dengeleri değiştirdi.

AK PARTİ 2004'TEN BERİ ELİNDE TUTUYORDU

AK Parti, 2004 yerel seçimlerinden bu yana kalelerinden saydığı Adıyaman'ı elinde tutuyordu. CHP'nin yaklaşık yüzde 30 gibi bir fark atmasının temel sebebi olarak yüzde 14 oy alan Yeniden Refah Partisi etkisi gösterildi.

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 27
  • Seçmen 4 hafta önce Şikayet Et
    Yeniden Refah partisine sallayanlar Adıyaman'ın Sahipsiz bir memleket olduğunu unuttu galiba buna artık birilerinin dur demesi gerekiyordu ve halk bunu başardı.
    Cevapla
  • Adiyaman secmen 4 hafta önce Şikayet Et
    Adiyaman sahipsiz değildir adiyaman halkı kuzuda değildir adalet yerini buldu tutdereyi tebrik ederim başarılarını dilerim hayirli olsun adiyamana
    Cevapla
  • Mahmut gündüz 4 hafta önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun başarılar dilerim
    Cevapla
  • dursun urluca 1 ay önce Şikayet Et
    van adıyaman depremde yerle bir olmamışmıydı.devlet yeniden kurdu bu şehirleri. sonuç seyredenlere yarıyorsa bir yanlış var demektir. yarısı bizden uygulamasıda aynı.onlarda yıllar yılı kazandılar oturdular. evleri eskidi haydi yarısı devletten hani ekonomi bozuktu bundan dolayı emekliler unutulmuştu.sizce bir sahtekarlık yokmu bu işte.oralardan size ne kadar oy geldi düşünün bir defa.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yeniden refaha oy veren arkadaşlar başörtüsünden sakalınızdan dolayi dısladiginizda belki anlarsınız ne yaptığınızı
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Demekki menzil cemaati bile etkisiz kalmış. Vardır bir hayır.
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Menzil belediyeye oy kullanmıyorki köy olduğu icin muhtar seciyo sadece
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İslam Memiş altın için uyardı: Her şey değişecek!
Türkiye'nin operasyonu öncesi PKK'dan şeytani Irak planı!