Ankara’nın tek kadın belediye başkanı

Ankara'nın 45 bin nüfuslu Akyurt ilçesinde Hilal Ayık (37), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 2'nci kez seçilerek, 26 ilçe belediye başkanı arasında tek kadın başkan oldu.

GİRİŞ 08.04.2024 11:50 GÜNCELLEME 08.04.2024 12:04
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ülkedeki en genç başkanlar arasında da yer alan AK Parti'li Ayık, "Başarısız olsaydık şayet geçtiğimiz 5 yılda, 'gençler bu işi yapamıyor' diyeceklerdi. Başaramasaydık yine 'kadınlar bu işi yapamıyor' diyeceklerdi. Onu bildiğim için ne gençlere ne kadınlara bu haksızlığın yapılmamasını istediğim için daha çok çalıştım" dedi.

2010 yılında Bilkent Üniversitesi’nden mezun olan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde yüksek lisans yapan Hilal Ayık, 2013 yılında AK Parti’de siyasete girdi. Yazılım uzman Ayık, Akyurt'ta belediye meclis üyeliği ve belediye başkan yardımcılığı yaptıktan sonra 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde belediye başkanı seçildi.

Ayık, 31 Mart'ta yapılan seçimde 2'nci kez seçilerek, Ankara'da 26 belediye başkanı arasında tek kadın başkan oldu. Mazbatasını alarak ikinci dönemi için göreve başlayan Ayık, DHA'ya konuştu.

'BİR ANDA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA BULDUM KENDİMİ'

Ayık, siyasete giriş noktasının gönüllülük esasına dayalı olduğunu belirterek, "İşe gidip geliyorum, para kazanıyorum; ama işin bir tarafında dünyalık bir şey var. 'Hiçbir karşılığı olmadan ne yapıyorum' diye o dönem çok soruyordum kendime. O dönem gittim AK Parti Akyurt teşkilatına, 'üye olabilir miyim? Ben de sizinle birlikte çalışmalara katılmak istiyorum’ dedim. O dönem ana kademeden başladım, ardından ilçemizde kadın kolları ve genel merkez kadın kolları, derken ilçede belediye başkanlığına uzanan bir süreç yaşadık. Tamamen gönüllülük esasıyla, hiçbir dünyevi bir şeyin bulaşmadığı, sadece 'Allah rızası için ne yapabilirim' diye çıktığım yolda, bir anda kendimi belediye başkanlığında buldum" dedi.

Doğup büyüdüğü ilçe Akyurt'a karşı bir vefa borcu olduğunu, bunu hep hissettiğini söyleyen Ayık, "Belediyedeki çalışmalarımızı yaparken de sadece rutin hizmet etmenin ötesinde sanki doğup büyüdüğüm topraklara vefa borcumu ödüyormuşum gibi hissediyorum ve bu hissiyat beni çok motive ediyor. Belediyedeki işlerden sonra sahaya çıkarım hemen. Olabildiğince sahada olmaya gayret ederim. Perşembe günleri halk günleridir, sabahtan akşama kadar belediyede halkla beraber oluruz. Saha ziyaretlerimiz olur. Mutlaka şantiyelerimizi ziyaret ederiz. Ya belediyededir elim ayağım ya da sahadadır. Hiçbir zaman yerinde oturup gelenle gidenle çay kahve içen bir belediye başkanı olmayı tercih etmedim. Kaldırım, cadde yapıyoruz ya da asfalt, onları gördüğümde gezerken çok mutlu oluyorum. 'Bunu biz yaptık'; vatandaşın kullanıyor olması ya da halı sahalarda çocukların oynadığını görmek çok mutlu ediyor beni, motive ediyor" ifadelerini kullandı.

'BAŞARAMASAYDIK KADINLAR YAPAMIYOR DİYECEKLERDİ'

İlk dönem belediye başkanlığında Ankara genelinde bazı ön yargılarla karşılaştığını belirten Ayık, "'Yaşı genç, kadın, yapabilir mi? Başarabilecek mi?' Böyle bir baskı vardı üzerimde. Motivasyonumu düşürmek yerine daha da hırslanıyordum, daha çok çalışıyordum. Başarısız olsaydık şayet geçtiğimiz 5 yılda, 'gençler bu işi yapamıyor' diyeceklerdi. Başaramasaydık yine 'kadınlar bu işi yapamıyor' diyeceklerdi. Onu bildiğim için kesinlikle ne gençlere ne kadınlara bu haksızlığın yapılmamasını istediğim için daha çok çalışıp, daha çok gayret ettim. Vatandaşın bir 'Allah razı olsun' sözü sizi bütünüyle motive etmeye yetiyor. Şimdi ikinci dönemimizde daha çok çalışacağız, gayret edeceğiz" dedi.

Ayık, yarım kalan projeleri tamamlayacaklarını, yeni projeleri de hayata geçireceklerini söyledi.

Ayık, çok vakit bulamasa da ailesiyle seyahat etmeyi sevdiğini, güncel olayların anlatıldığı tarih kitaplarını okumayı sevdiğini ifade etti.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Selahaddini Eyyubi 2 hafta önce Şikayet Et
    Niyet Allah Teâlânın rızası olunca başkan da olursun başbakan da hayır yolunda yapacağınız çalışmalarınızda muvaffakiyetler diliyorum
    Cevapla
  • 06 bedir 2 hafta önce Şikayet Et
    Köpekler,iki kişilik dar kaldırımlar, bozuk yollar, çukurlar,şehir içi minibüslerin seferlerinin az olması daha sayabileceğimiz bir çok sorun var teşekkür ederiz ilgi ve alakanizdan dolayı Hilal hanım
    Cevapla
  • Emrah 2 hafta önce Şikayet Et
    Hemen karalamaya başlamışsınız.. Gayet güzel çalışan bir başkan.. Yolu açık olsun..
    Cevapla
  • İlhami 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Ayaş lı vatadaş 3 hafta önce Şikayet Et
    Nereden. kimden icazetli ... Millet in hizmetkarının refaransı millet olmalı. Zaten masala inan da kalmadı gibi
    Cevapla
  • Ahmet balcı 3 hafta önce Şikayet Et
    Hilal başkanım Akyurt için çalışan değerli bir insandır. Dediği gibi halkla iç içe . Sürekli sahada . Güler yüzlü. Başarılar dilerim başkanım .
    Cevapla
  • Hakan 2 hafta önce Şikayet Et
    Bide akyurt tokideki basi bos kopekleri temizlese elli kere soyledik tık yok hergun bayanlar korka korka geciyor o yoldan cocuklari saymiyorum bile işe giderken ben bile korkuyoruk kac kere saldırdilar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Özgür Özel'den yeni anayasa açıklaması
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi