CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti

CHP, Özel'in parti içi muhalefete sert çıkışıyla başlayan krizle çalkalanıyor. Kulislere göre Saadet-Gelecek grubunun kurulabilmesi için gönderilen milletvekili geri çağırılıyor. Yerine gönderilmek istenen milletvekili ise gitmek istemiyor.

GİRİŞ 20.04.2024 11:44 GÜNCELLEME 20.04.2024 11:53
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

CHP kulislerinde dün en çok konuşulan konu, Genel Başkan Özgür Özel'in, partisinin önceki gün basına kapalı yapılan Meclis grup toplantısındaki konuşmasıyla patlak verdi. Grup Başkanvekilliğinde yönetimin adayının karşısında aday çıkaran parti içi muhalefeti uyaran Özel, "Eski kırgınlıkları geride bıraktığını, artık hep birlikte geleceğe yürümek istediğini ancak kırgınlıkları sürdürmek isteyenlere ise kesinlikle müsamaha göstermeyeceğini, gerekirse disiplin süreçlerini işleteceğini" söyledi. 

ÖZEL'DEN "İHANET" VURGUSU: ELİMİZDE YETERİNCE KANIT VAR

"İhanet" ifadesini kullanan Özel, bir milletvekiliyle ilgili ellerinde yeterince kanıt olduğunu ve gereğini yapacaklarını da belirtti. 

Özel'in Saadet-Gelecek grubunun kurulması için gönderilen Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın geri çağırılacağını, yerine bir başka vekilin gönderileceğini söylemesi de şaşkınlığa neden oldu. Kulislerde, "dosyalı" vekilin gönderilmek istendiği iddia ediliyor. Gözler, aday belirleme sürecinde Parti Meclisi toplantısını basan Mersin Milletvekili Ufuk Çakır'a yöneldi. Çakır'ın, Saadet-Gelecek grubuna gitmeyi reddettiği öne sürülüyor. 

GÖNDERİLMEK İSTENDİĞİ KONUŞULAN ÇAKIR'DAN İLK AÇIKLAMA

Hürriyet gazetesinin haberine göre Çakır iddialarla ilgili, "Bana gelen resmi bir şey yok. Gelirse gerekli açıklamayı yaparım" dedi. 

CHP'den bir isim Saadet Partisi'nde geçiyor: Özgür Özel duyurduCHP'den bir isim Saadet Partisi'nde geçiyor: Özgür Özel duyurdu

Özel'den vekillere 'beyaz sayfa' imalı uyarıÖzel'den vekillere "beyaz sayfa" imalı uyarı

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Rum. 1 hafta önce Şikayet Et
    Sende bitersin refah partisi
    Cevapla
  • Eyüp 1 hafta önce Şikayet Et
    Piyon mu ulen bunlar
    Cevapla
  • CCC 1 hafta önce Şikayet Et
    CHP vekillerini pazarlıyor buna demokrasi liyakat diyorlar.
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 1 hafta önce Şikayet Et
    FETÖ+PKK nın teslim aldığı VATAN MİLLET İSLAM BAYRAK yerlilik millilik düşmanı CHP teee başından beri YALAN veİFTİRA kampayalarını çok eyi kurdu son sürat devam ediyor çamur at İZİ kalsın süper tutuyor ceza sistemide DANDİK bu gidişle genel seçimide ALIRLAR toplumun çoğu çıkar menfaat peşinde mümin müminin kardeşidir kaç oran yüzde 30 u bulmaz .
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    milletvekilinin iradesinin olmadığı parti CHP. seçmenine ne diyecek acaba bu vekil...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Faturasını tüm Türkiye ödüyor! Sadece bir ilde çalınan miktar 6 milyar TL
Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti