Zafer Partisi'nde iki kritik istifa

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nilgün Sadıkoğlu Danışman ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Alptürk Kaya, partiden istifa ettiklerini açıkladı.

Zafer Partisi'nde iki kritik istifa
Zafer Partisi'nde iki kritik istifa
GİRİŞ 26.04.2024 03:24 GÜNCELLEME 26.04.2024 03:24
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Zafer Partisi Kadın, Aile ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nilgün Sadıkoğlu Danışman ve Genel İdare Kurulu Üyesi Alptürk Kaya, partiden istifa ettiklerini duyurdu.

Genel Başkan Yardımcısı Sadıkoğlu Danışman, parti içinde kurumsal yapının temin edilemediğini ve bunun ısrarlı bir hâl aldığı, partinin kuruluş felsefesinden zamanla uzaklaşıldığı ve liyakat ve nitelik gözetilmeyen bir teşkilât yapısıyla devam edileceği gibi başlıca nedenlerle istifa ettiğini belirtti.

"ZAFER PARTİSİ’NDE FİİLEN UYGULANMA OLANAĞI BULAMAYACAĞINI KANITLANMIŞTIR"

Alptürk Kaya ise istifasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Tek ve değişmez önder olarak Atatürk’ü takibe ant içen bir Türk gencinin inanç ve kanaatinin gereklerinde çekinseme göstermeyeceği, bu yöntemlerle şahsımın hiç ilgi duymadığı kişisel menfaatlerinin kaygısını taşıyan kimselerin belki sindirilebileceği, ancak sırası geldiğinde ihtilâl hukuku işleterek Padişah ve Halife devirmiş adamların geleneğini izleyen gerçek Türk ulusçularının yıldırılamayacağı açıktır. Kişiliklerini İttihat ve Cumhuriyet geleneğinde bulan Türkçüler, büyük adamların en ağır koşullar altında bile kendilerini eleştirmekten geri durmayacak bir meclisten ayrı hareket etmediklerini iyi bilirler. Bu olay, Atatürkçü ve Türk ulusçusu görüşlerin bugünkü yapısı itibarıyla Zafer Partisi’nde fiilen uygulanma olanağı bulamayacağını kanıtlamış, bu nedenle Zafer Partisi’ndeki bütün görev ve sıfatlardan ve parti üyeliğinden ayrılma zorunluluğu görülmüştür."

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Irkçılıkla bır yere kadar
    Cevapla
  • Asabi 1 hafta önce Şikayet Et
    Ortada partimi var!!!
    Cevapla
  • Brhm 1 hafta önce Şikayet Et
    İyy ve Zafer partililer bir bir partilerinden ayrılıyorlar. Ne de olsa görevlerini tamamlayıp CHPKK ya eleman devşirdiler ve bir çok belediye kazandırdılar. Artık asıl inlerine yani CHPKK ya katılabilirler.
    Cevapla
  • Tahir Kaplan 1 hafta önce Şikayet Et
    Zafer partinin ismi acilen değişmelidir.KAFATASÇI parti olmalıdır.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Açıklamalara bak ben Komitacıyım diyor Osmanlıyı parçalayan yok edenlere övgü dolu sözler diziyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzay savaşları mı başlıyor? Uyduların çarpışma ihtimali var
Seçimi ve koltuğu kaybetti, köşe yazarı oldu! Kılıçdaroğlu’nun ilk yazısı yayınlandı