İşte Ekrem İmamoğlu'nun diplomasıyla ilgili tüm gerçekler!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. İmamoğlu'nun denkliği bulunmayan üniversiteden yaptığı yatay geçişle ilgili tüm detaylar ortaya çıktı.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında diplomasının sahte olduğu iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldı.
Veryansın TV Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diploma sürecine dair detayları geçtiğimiz aylarda açıklamıştı.
Atay, İmamoğlu'nun 1990 yılında Girne Amerikan Üniversitesi'nden İstanbul Üniversitesi'ne yatay geçiş yaptığını hatırlatarak, bu geçişin usulsüz olabileceğini öne sürdü. “Diploması sahte” ifadesini kullanan Atay, İmamoğlu'nun bir diploması olduğunu fakat bunun hukuka aykırı yollarla elde edilmiş olabileceğini iddia etti.
İŞTE TÜM DETAYLAR
Erdem Atay, Ekrem İmamoğlu'nun sahte diplomasıyla ilgili detayları şöyle anlattı:
"İmamoğlu 1987 yılında liseden mezun olduktan sonra üniversite sınavında hüsrana uğruyor. Aile, İmamoğlu'nu o dönemler çok kolay diploma alınan yer olarak belirtilen Kıbrıs'a yolluyor. İmamoğlu, 1987 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarafından kurulan YÖK akreditasyonlu Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne kaydını yaptırıyor. Ancak kısa bir süre sonra bu fakültede okuyamayacağını fark ediyor, kaydını iptal ediyor. Girne Amerikan Üniversitesi'ne naklini gerçekleştiriyor. İmamoğlu 1990 yılında Kıbrıs'taki yaşamından sıkıldığını söylüyor ve İstanbul'da devam etmek istediğini belirtiyor. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Fakültesi'ne geçiş yapıyor. Fakat Kıbrıs'ta o tarihte yani 1990'da YÖK tarafından kurulan ve denkliği kabul edilen tek üniversite var ve o da Doğu Akdeniz Üniversitesi. O dönemlerde KKTC'nin üniversiteleri denetleyecek bir YÖK'ü yok. YÖK olarak kabul edilen YÖDAK 1993'te kuruluyor. İşte İmamoğlu'nun okuduğu Girne Amerikan Üniversitesi de YÖK tarafından 1993 yılında denklik almaya hak kazanıyor. Peki İmamoğlu, nasıl oldu da 1990 yılında denkliği olmayan üniversiteden İstanbul Üniversitesi'ne geçebildi?"
MEVZUATA GÖRE İMKANSIZ
Dönemin üniversite mevzuatlarını sıralayan Atay, şunları kaydetti:
"İmamoğlu’nun okuduğu yıllarda, bir öğrencinin yatay geçiş yapması için çok başarılı olması ve denk bir okula geçmesi gerekiyor.
Bir öğrenci, vakıf ya da özel bir üniversitedeyse sadece vakıf veya özel üniversiteye geçiş yapabiliyor, devlet üniversitesindeyse devlet üniversitesine geçiş yapabiliyor. Ve geçişin sağlanması için sınıf birincisi ya da ikincisi olmak gerekiyor, (yani çok yüksek bir not ortalaması yapması gerekiyor) bu da yetmez, geçiş yapacak öğrencinin ÖSYM puanı o geçtiği programdaki en son giren öğrenciden az olmaması gerekiyor!
Yani… İmamoğlu özel bir üniversiteden devlet üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi’ne geçiş yapmış. Bu bir kere imkansız bir şey!
İkincisi, İmamoğlu sınıf birincisi ya da ikincisi de değil. Not ortalamasının 59 olduğu söyleniyor.
Üçüncüsü, İmamoğlu ÖSYM’yi kazanamamış zaten, geçiş yaptığı bölümün puanına erişmesi mümkün değil!
Kısaca, YÖK GAÜ’ye denklik vermiş olsa bile İmamoğlu’nun geçiş yapması mevzuata göre yine imkansız!"
NEDİM ŞENER'DEN AÇIKLAMA
Gazeteci Nedim Şener, Ekrem İmamoğlu'nun diploma usulsüzlüğünün detaylarını gdh'a anlattı.
Şener, detayları şöyle anlattı:
"Diploma olayına bakıyorsun 1987'de Kıbrıs'ta bir üniversiteye giriyorsun. Türkiye'de kazanamadığın için amcan elinden tutuyor, oraya götürüyor. Hep bir amcaları var, İmamoğlu hep öyle ilerlemiş, Hayatında emekle kazandığı hiçbir şey yok. 87'de İnşaat bölümüne kayıt oluyor, sonra Girne Amerikan Üniversitesi diye bir üniversite var oraya geçiyor, birinci dönem bitmeden geçiyor, nasıl bir hızsa bu. Asıl problem Girne Amerikan Üniversitesi'nden asla eş değeri olmayan yüksek puanlı İstanbul Üniversitesi'ne geçmesi. İşte torpil, para, güç ortaya çıkıyor. Geçiş yaptığı dönemde Girne Amerikan Üniversitesi'nin denkliği yok. YÖK'e başvuru filan da yok, direk İstanbul Üniversitesi'ne kayıt yaptırıyor. Eğer bu ülkede hukuk varsa bunu netliğe kazandırmalı"
-
M. Nuna 1 ay önce Şikayet Etİnsan bir hata yapınca yüzü kızarır utanır. Utanma yok sıkılma yok. tam aksine saldırı var. Bir hukuk devletinde bir kanunsuzluğu laga luga ile örtemezsin. Bir de C. Başkanına yüklenmedi yok mu..Sanki bu usulsüzlüğü Tayyip bey ortaya atmış sanırsınız. Yahu ülkede adliye var Savcılar var, baba psrasıyla satın aldığın her şey bir gün elinde patlar.Bu olay da böyle.Diploma yok hükmünde işteBeğen Toplam 1 beğeni
-
yusuf 2 ay önce Şikayet Etadamın hayatı yalan diplomasıda, katakulli ile alınan diploma tabiki geçersiz, askere tutup göndermeleride lazım bu saatden sonra onurlu biri zaten istifa eder özür dilerBeğen Toplam 5 beğeni
-
Hayati 2 ay önce Şikayet EtBence CB bir KHK yayimlamali.Ulkenin en tepesinden en düşük kademedeki memura kadar herkes diplomasını ibraz etmeli. Ak koyun kara koyun belli olsun.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Kemalettin 2 ay önce Şikayet Etburada yorum yapanlar yuksek lisans diploması ile lisans diploması farkını biliyor mu suphem varBeğen Toplam 2 beğeni
-
Erhan 2 ay önce Şikayet EtBoşuna AMERİKAN BÜYÜK ELÇİSİ ile BOĞAZ da RAKI BALIK yemedi AMERİKAN UŞAĞI RUMUN OĞLU İMAMOĞLUBeğen Toplam 7 beğeni