TBMM'de 'komisyon' kurulacak mı? Bahçeli'nin çağrısına Kurtulmuş'tan ilk yanıt
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 19 Mayıs mesajında TBMM'de Milli Birlik Komisyonu kurulmasına yönelik önerisine cevap veren Meclis Başkanı Kurtulmuş, "TBMM, silah bırakıldıktan sonra devreye girecek." yanıtını verdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Meclis'te komisyon kurulsun" çağrısına canlı yayında yanıt verdi.
"MECLİS, SİLAHLAR BIRAKILDIKTAN SONRA DEVREYE GİRECEK..."
Kurtulmuş, "TBMM, silah bırakıldıktan sonra devreye girecek. Meselenin konuşulacağı adres Meclis'tir, komisyonun nasıl olacağı konuşulur" dedi.
Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yeni sürece ilişkin "Meclis’te temsil edilen 16 siyasi parti temsilcilerinin bulunacağı komisyon 100 üyeden oluşmalı, çalışma şartlarına göre komisyonlar kurulmalıdır" önerisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kurtulmuş, Bahçeli'nin çağrısı sonrası merak edilen "Komisyon kurulacak mı?" sorusunu yanıtlayarak şu ifadeleri kullandı:
"Süreç planlandığı gibi devam ediyor. Şimdi bundan sonraki kısım terör örgütlerinin silahlarını teslim etmesidir. Bu teslim gerçekleştikten sonra zaten bu meselenin konuşulacağı yer hem siyaset olarak hem yasal zeminin hazırlanması bakımından Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de bütün siyasi partiler hep beraber sürece omuz vereceğiz. Komisyonun nasıl olacağı konuşulur."
SİLAHLAR NE ZAMAN BIRAKILACAK?
Terör örgütü PKK'nın fesih açıklaması sonrası silahların ne zaman bırakılacağı da merak ediliyordu.
Kurtulmuş, "Yaz bitmeden süreç tamamlanabilir" dedi.
DEVLET BAÇHELİ NE DEMİŞTİ?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şunları söylemişti:
"Bölücü terör örgütü PKK’nın 12 Mayıs 2025 tarihinde silahları bırakma ve örgütsel fesih kararını ilan etmesiyle hassas, nazik, kırılgan ve bir o kadar da sabır gerektiren yeni bir aşamaya geçilmiştir. Bu kapsamda önümüzdeki dönemin yol haritasını belirlemek üzere anayasal görev, yetki ve sorumlulukla birlikte milli iradenin tecelligahı olan TBMM’de bütün toplumsal kesimlerin temsilcileri olan siyasi partilerin katılımı ile bir komisyon kurulması akla en yatkın seçenektir.
Teamüllere uygun olarak TBMM Başkanı’nın çağrısı ile “Yeni Yüzyılın Terörsüz Türkiye Stratejisi; Milli Birlik ve Dayanışma Komisyonu” kurulması samimi teklif ve temennimizdir. Gazi Meclis’te temsil edilen 16 siyasi parti temsilcilerinin bulunacağı komisyon 100 üyeden oluşmalı, çalışma şartlarına göre komisyonlar kurulmalıdır."
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Et3600 ek gösterge unutuldumu ne olduBeğen
-
Selim 1 ay önce Şikayet EtTerör örgütünün karşılıksız şartsız silah bırakması büyüt bir başarı. Ama niye komisyon kuruluyor yasalar değişecek anayasa değişecek ? Bunlar karşılıksız sözünü boşa çıkarıyor toplumda.Beğen Toplam 2 beğeni
-
fuat 1 ay önce Şikayet Etne istiyordun peki kardeş? terörü ortaya çıkaran sebeblerin kalkması gerekmezmi?Beğen Toplam 1 beğeni
-
Vatandaş 1 ay önce Şikayet EtMeclis başkanı oldu, parti memuru gibi. Meclisi olağanüstü İsrail gündemi ile toplasana be başkan. Gündemin İsrail'i soykırım devlet olsun , bu konuda karar aldirsana. İsrail vatandaşlarının ülkeye giriş çıkışı yasaklansın ,hava sahası kapatılsın , incirlik ve kürecik faaliyetleri geçici olarak durdurulsin diye gündemi topkalasa, bunlara ses çıkarma sürekli suni gündemler veya gecistirBeğen
-
Emekli 1 ay önce Şikayet EtBu adamı zerre kadar sevmiyorum, reise attığı iftiraları unutmadıkBeğen Toplam 2 beğeni
-
Okuyorum 1 ay önce Şikayet EtSuriyenin kuzeyinde, PKK nın uzantısı YPG kendine ait bölgeyi Yeni Suriyeye verdi mi ? Vermedi. Elinde silah var mı var. PKK silahlarını teslim etse neye yarar. Sınırımızın dibinde adamlar devlet kurdular. Ortada bir barış ya da terörün bitmesi söz konusu değil. Ortada nasıl bir anlaşma var tüm detayları ile açıklanmalıdır.Beğen