Özkan'la Fadime Şahin irtibattaymış
Ergenekon davası soruşturmasında hazırlanan ikinci iddianamede, 28 Şubat sürecini aydınlatacak ilginç bilgiler yer alıyor.
28 Şubat sürecinin önemli aktörlerinden Fadime Şahin'in Ergenekon Terör Örgütü yöneticisi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Tuncay Özkan ile yakın irtibatının olduğu ortaya çıktı.
Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianamede, Fadime Şahin ve dayısı Halil Güven'in, Tuncay Özkan'la görüştüğü bilgisi yer alıyor. Tuncay Özkan'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü tarafından el konulan ajandasında; Fadime Şahin'in Tuncay Özkan'ı 3 kez aradığı anlatılıyor. Tuncay Özkan'ın ajandasında, Fadime Şahin dayısı Halil Güven'in de telefon numarası bulunuyor.
Tuncay Özkan'ın ajandasında, 28 Şubat post modern darbe döneminin kuklası Ali Kalkancı'nın telefonu da yer alıyor.
TUNCAY ÖZKAN'IN İLGİNÇ NOTLARI İDDİANAMEDE
İddianamenin 1271 ve 1272. sayfasında, 25 Eylül 2008 günü Tuncay Özkan'a ait olduğu belirtilen Küçükçekmece İlçesi Halkalı Dereboyu Caddesi No:14 sayılı yerde bulunan depoda arama yapıldığı, aramada Tuncay Özkan'ın ajandalarına da el konulduğu belirtiliyor.
İddianamede; Tuncay Özkan'ın, yeşil renkli 16 sayısı ile numaralandırılmış ajandasında, (
) 9 Ocak tarihli sayfada, “Önder Güvenç, Ali KALKANCI ile ilgili 284 85 70”, 24 Ocak-28 Şubat tarihli sayfalarda, “Ümit Oğuztan, Ümit Oğuztan 0532 276 22 08”, (
)3 Haziran tarihli sayfada, “Adnan Akfırat Aydınlık Gaz. 272 44 39”, “Fadime ŞAHİN, Fadime ŞAHİN 3 kez aradı”, 23 Haziran tarihli sayfada, “Halil Güven Fadime ŞAHİN'in dayısı 362 36 58”, 24 Temmuz tarihli sayfada, “Ümit Oğuztan 224 53 24” ibarelerinin yazılı olduğu bilgisine yer veriliyor.
28 ŞUBAT'IN PSİKOLOJİK MİMARI: ÜMİT OĞUZTAN
Tuncay Özkan'ın ajandasında Fadime Şahin ve Ali Kalkancı ile birlikte yer alan Ümit Oğuztan 28 Şubat sürecinin psikolojik mimarı
28 Şubat sürecinde, Turgut Büyükdağ'ın sahibi olduğu Strateji dergisinin genel yayın yönetmeniydi. Fadime Şahin-Müslüm Gündüz ve Ali-Emire Kalkancı haberleriyle 28 Şubat sürecinin psikolojik altyapısının oluşturulmasında önemli rol oynadı.
“ALİ KALKANCI İLE TURGUT BÜYÜKDAĞ KANALIYLA TANIŞTIM”
Ergenekon terör örgütü tutuklu sanıklarından gazeteci Ümit Oğuztan, 28 Şubat sürecinin önemli aktörlerinden Ali Kalkancı ile o dönemde patronu olan Turgut Büyükdağ kanalıyla tanıştığını anlatmıştı.
Kalkancı'nın, 'Nefes' dergisinin sahibi Büyükdağ'ın yanına sık sık gelip gittiğini anlatan Oğuztan, "Kendisiyle bu dönemde tanıştık. '28 Şubat sürecinin başlangıcı olarak kabul edilen' Ali Kalkancı haberini yaptım" demişti.
YENERER: OĞUZTAN'LA FADİME ŞAHİN HABERİ İLE TANIŞTIK
Ergenekon Terör Örgütü davası sanıklarından gazeteci Vedat Yenerer de, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada ilginç savunma yapmış ve tutuklu sanıklardan Ümit Oğuztan'la 28 Şubat döneminde tanıştıklarını anlatmıştı.
Vedat Yenerer, "Star TV'de haber araştırma müdürü olarak çalışıyordum. Fadime Şahin ile ilgili ilk haberi biz yaptık. Haber müdürü, yöneticiler ve benim bulunduğum toplantı yapılmıştı. Oğuztan ile ilk orada tanıştım" demişti.
Her yerde tanıdıkları varmış
Vedat Yenerer'in söylediği gibi Müslüm Gündüz ve Fadime Şahin'in 'basılma' görüntüleri ilk olarak Star'da yayınlanmıştı. Kameralar eşliğinde 28 Aralık 1996'da yapılan baskında Müslüm Gündüz ve henüz 20'li yaşlardaki Fadime Şahin, Kadıköy'de bir evde basılmıştı.
Sonraki süreçte Fadime Şahin her gün başka bir televizyon kanalında ağladı. Kandırıldığını anlatıyordu. Baskın ve sonrasında yaşananlarla birlikte 'irtica' Türkiye'nin en önemli gündem maddesi haline geliverdi.
“MİT, JİTEM, PKK VE GENELKURMAY'DA TANIDIĞIM İNSANLAR VAR”
Tuncay Özkan; Doğan Holding'in yayın organı Radikal'de çalıştığı dönemde, yine aynı holdingin bağlı olduğu Milliyet gazetesine röportaj vermiş.
Tuncay Özkan, “MİT içinde tanıdığım, sevdiğim insanlar var; PKK içinde de çok sevdiğim, konuştuğum insanlar var, ayrıca mafya içinde de... Bilgiye herkesten çabuk ulaşıyorum. MİT'te, mafyada, Silahlı Kuvvetler'de, hemen hemen bütün kamu kurumlarında tanıdığım insanlar var. Onlara sorarım” demişti.
Tuncay Özkan, Milliyet gazetesinde 5 Mart 2000 tarihinde çıkan röportajında şunları söylemişti:
Soru - Uğur Mumcu hep MİT'le ilişkilendirildi; çalışmalarınız sizi de kapsama alanına sokuyor gibi...
Özkan- Deniliyordur herhalde. MİT içinde tanıdığım, sevdiğim insanlar var; PKK içinde de çok sevdiğim, konuştuğum insanlar var, ayrıca mafya içinde de... Bilgiye herkesten çabuk ulaşıyorum. (...)
Soru - Aldığınız istihbaratın doğruluğundan nasıl emin oluyorsunuz?
- Her zaman çek ederim. Dediğim gibi MİT'te, mafyada, Silahlı Kuvvetler'de, hemen hemen bütün kamu kurumlarında tanıdığım insanlar var. Onlara sorarım. (...)
Soru - İstihbarat örgütü bol bir ülke miyiz?
- Oldukça bereketliyiz. JİTEM var, Genelkurmay'ın var, kuvvet birimlerinin var. Dışişleri'nin, İçişleri'nin var. MİT var... (...)
Soru - Birbirleriyle ilişki halindeler mi?
- Aksine hiç konuşmuyorlar. Aslında İstihbarat Koordinasyon Kurulu diye bir kurul var, ama 1987'den beri aktif olarak çalıştırılamıyor. Kıskançlık ve bireysel talepler ülkenin ihtiyaçlarının önüne geçmiş. Emniyet, MİT ve Silahlı Kuvvetler istihbaratları bir gün Apo'yu nasıl yakalayacağız diye tartışmışlar. İkinci toplantıdan sonra bütün bilgiler basına sızmış. Sonra aralarından bir tanesini, sen basına bilgi veriyorsun diye çıkarmışlar.
***
Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianamenin 1272 sayfasında, Fadime Şahin ve dayısı Halil Güven'in, Tuncay Özkan'la görüştüğü bilgisi yer alıyor. Tuncay Özkan'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü tarafından el konulan ajandasında; Fadime Şahin'in Tuncay Özkan'ı 3 kez aradığı bilgisi yer alıyor. Tuncay Özkan'ın ajandasında, Fadime Şahin dayısı Halil Güven'in de telefon numarası bulunuyor...
VAKİT
-
Mucahid er 16 yıl önce Şikayet EtYine dimdiksin Hocam. sa..aradan yıllar geçti ,çok karaladılar ,kendi safındaki arkadaşların bile seni yalnız bıraktı hayatını adadığın bu millet seni bir habere tercih etti..Ey hocam ne kadar şefkatli ve davana sahipmişsin ki o hasta halin ile İran a insanlığın kurtuluşu için gittin .. şimdi bu tabloya bakıp seni arkadan vuran bizleri tekrar bağrına basarmısın..islam aleminin bu duruma düşmesinde suçu olan bizleri acaba Rabbimiz affeder mi.. seni anlamak ne güzel Hocam..Beğen
-
kul_kıyamet 16 yıl önce Şikayet Etgeç adalet adalet midir???. bu fadimeler,kalkancılar ortaya çıktığında koyun gibi seyretti millet kimse sorgulamadı kim bunlar,niyetleri ne ?her akşam ana haberde zırıl zırıl ağlayan bir hatuncağız!kaç yıl sonra iplikleri pazara çıktı ama çok geç :( o zamnlar yayınlanan masonluk yemini eden işadamlarının görüntülerini hatırlayan var mı ????Beğen
-
kara murat 16 yıl önce Şikayet EtERBAKAN HOCAYI SEVER VE TAKDİR EDERİM. Ama şu rezil ergenekoncuların maşası olan susurlukçulara ağzının payını vermek yerine fasa fiso demesine hala içim yanar. Özellikle bu kadını ve diğer piyonları falan tekrar hatırlayınca bir garip oluyorum. Milli Görüş bu kadar kalitesiz, sığ ve şirret kişilerin tuzaklarıyla düşürülmemeliydi... Meramım o ki; bunlar Hocanın sıkleti değil, ama önemsememe ve orduya toz kondurmama yüzünden hara,eket kendi ayağına kurşun sıktı.Beğen
-
Yıldız Öztürk 16 yıl önce Şikayet Et?..?... Bu zevatın basıldığı Kadıköy'de ki ev hangi ünlü gasteci büyüğümüze aitti ? Milletin kaçta kaçı bu gasteciyi biliyor ? Haberi veren vakit niye bunu atlamış ? Şahin şimdi başka yerlerde şahinliklerine devam ediyormu ? Kullanıp çöpemi attılar ? Tekrar kullanacakları günümü bekliyorlar ? O günün hasretiyle yanıp tutuşuyorlarmı acaba ?Beğen
-
orhan yaman 16 yıl önce Şikayet Etoy fadime!. Ne fadimeymissin be.... tezgahindan gecmedigin kalmamis yani, acab nerelerdesin kimin tezgahini calistiriyorsun fadime abla.Beğen