'Katliam günü' CHP'liydi şimdi ise BBP'li

Sivas olayları sırasında Madımak Oteli'nde olan ve yangından BBP binasına sığınarak kurtulan CHP'li Bülent Kaya, şimdilerde BBP ilçe başkanı ve aktarılanlara tepkili...

'Katliam günü' CHP'liydi şimdi ise BBP'li
'Katliam günü' CHP'liydi şimdi ise BBP'li
GİRİŞ 09.07.2009 17:00 GÜNCELLEME 09.07.2009 17:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sivas olayları sırasında Madımak Oteli'nde olan CHP saflarındaki Kaya, yangın sonrası Büyük Birlik Partisi (BBP) il binasına sığınan grupta yer almış. ve şimdi aynı partinin Kahramanmaraş'ta Nurhak İlçe Başkanlığı'nı yapan Bülent Kaya, olayların çarpıtılmasına tepki gösterdi.

Otel yangını esnasında mahsur kalan bir grupla birlikte BBP il binasının bulunduğu yan binaya, bir tahtanın üzerinden geçerek yanmaktan kurtulduklarını dile getiren Kaya, Sivas'ta yaşanan olaylarda BBP'lilerin kendilerini kurtardığını kaydetti.

BBP'lilerin o gün bir ana-baba şefkatiyle kendilerine sahip çıktığını ve otel ile parti binası arasına tahtadan bir köprüden geçerek kendilerinin yanmaktan kurtulmasına sebep olduklarını anlatan Kaya, "Bugün buna nankörlük edip ve aleyhlerinde konuşmak utanç verici bir durum." dedi. Olaylar sırasında CHP saflarında yer alan Kaya, parti üyesi olmadığı yönündeki iddialara da sert çıkıyor. Kaya, iddia sahiplerinin Deniz Baykal ve Erdal İnönü ile çekildiği fotoğraflarını görmesini istiyor.

KAYA'NIN BAYKAL, İNÖNÜ VE YAZICIOĞLU İLE FOTOĞRAFLARI

Sivas'ta Madımak Oteli'nin 1993 yılında yanması sonucu hayatını kaybeden 37 kişiyi anma etkinlikleri sırasında BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu kasteden 'Gülerek Yaktın, Donarak Öldün' pankartı büyük tepkilere sebep oldu. BBP'nin olaylar sırasında nasıl bir tavır aldığını, zamanında CHP saflarında yer alan ancak, Madımak Oteli yangını sonrasında BBP'ye geçen Bülent Kaya'nın ifadeleri oldu. Bülen Kaya, yangının ardından, bir grubun BBP il binasına, yine onların yardımıyla kaçarak sığındıklarını ve bu şekilde kurtulduklarını, BBP'lilerin ve merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun olaylar sırasındaki yapıcı bir rol üstlendiğini anlattı.

"BBP İL BİNASINA TAHTA ÜZERİNDEN GEÇEREK YANMAKTAN KURTULDUK"

Otel yangını esnasında mahsur kalan bir grupla birlikte BBP il binasının bulunduğu yan binaya bir tahtanın üzerinden geçerek yanmaktan kurtulduklarını dile getiren Kaya, "İçeriye girdiğimde rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun resimleri vardı. Eyvah dedim kendi kendime. O sırada espri yaptım. Ben Tatlarlıyım. Namaz da kılarım. Bunlar bana bir şey etmez dedim. O zamanki il Başkanı Ahmet Yıldız, Gaziantep'te olan Muhsin Yazıcıoğlu'nu aradı ve durumu anlattı. Görüşmenin sonunda oraya sığınacağımızı, kesinlikle dışarıya çıkmayacağımızı söyledi. Çıkarsanız olaya biz de karışırız. Siz de ölürsünüz biz de ölürüz dedi." şeklinde o gün yaşadığı ve şahit olduğu olayları anlattı.

BBB'lilerin kendilerine sahip çıkması ile kurtulduklarını aktaran Kaya, "Gülerek yaktın, donarak öldün." sözünün kendisine çok dokunduğunu vurguladı. Madımak Oteli'nin yakılması olaylarının ardından Ankara'ya dönerken, çok düşündüğünü ifade eden Kaya, "Çünkü benim bildiğim kadarıyla Müslümanlar hiçbir cana kıymazlar. Sıkı sıkı düşündüm ve CHP'den istifa ettim. Şayet BBP'liler bizi öldürmek isteselerdi, tahtayı çekerlerdi, camdan işaret verirlerdi, şimdi nasıl pankart kaldıranlar milliyetçilere faşist diyorsa, onlar da komünistler burada diyebilirlerdi. Ama onlar bize bir baba ana şefkatiyle sahip çıktılar. Bugün buna nankörlük edilmesi, bunlar aleyhinde konuşmak utanç verici bir olaydır, kınıyorum. Nasıl ki Hz. Ömer Peygamber Efendimizi (sav) şehit etmeye gittiğinde Müslüman oldu. Hak yoluna getirdi. Sivas Madımak olayları da benim hayatımda bir dönüm noktası oldu." şeklinde konuştu.

"SİVAS'TA YAŞANAN OLAYLARDA BBP'LİLER BİZİ KURTARDI"

Kaya, kendisinin olayların yaşandığı dönemde CHP üyesi olmadığına dair yer alan haberlere de sert tepki gösterdi. O zaman koyu bir CHP'li olduğunu söyleyen Kaya, buna örnek olarak arşivinde yer alan resimleri gösterdi. Kaya'nın arşivinde bulunan resimlerde, yakasında CHP rozetiyle CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile birlikte çekildiği fotoğrafları yer alıyor. Yine bir fotoğrafta Deniz Baykal'ın arka taraflarında bulunan ve eliyle altı ok işareti yapan Kaya, bir başka fotoğrafta da Erdal İnönü ile aynı kare içerisinde yer alıyor. O zaman CHP'li olmadığı iddia edenleri kınadığını söyleyen Kaya, fotoğraflarda her şeyin açık bir şekilde ortada olduğunu dile getiriyor.

O gün yaptıklarına bir anlam veremeyen ve pişman olup daha sonra BBP saflarında yer alan Kaya'nın hayatında Muhsin Yazıcıoğlu'nun da büyük bir yeri olmuş. 1998 yılında Muhsin Yazıcıoğlu ve Ökkeş Şendiller'in, şimdiki eşi Songül Kaya'yı istemeye giderken yanlarında yer aldığını anlatan Bülent Kaya, CHP'li olduğu dönemde, Sivas'ta yaşanan olaylarda BBP'lilerin kendilerini kurtardığını ifade etti.

KAYNAK: (CİHAN)
YORUMLAR 7
  • bekir yıldız 14 yıl önce Şikayet Et
    bu işin sivas halkına mal edilmiş bir komplo oldugunu deniz baykalherkezden iyi biliyor. bülent kayanın da dedigigibi bbp parti binasından kurtulan chpliler eger vicdan sahibi kişilerse çıkıp açıklasınlar kendilerine otel içerisinde yapılanları ve otelden kimler sayesinde kurtulduklarını bu son mitingde bu pankartı hazırlayan ve açan zihniyete bülentkaya iyi bir cevaptır bunlardan bu pankartın hesabı sorulsun ve birdaha bu mitingler tekrarlanmasın bunlar heryıl gelip sivasa ve sivaslıya agzına gelen küfürü söyleyip gidiyorlar sabır taşını çatlattırmadan gerekenin yapılmasını arzederiz.
    Cevapla
  • murat güler 14 yıl önce Şikayet Et
    gerçek müslüman insan öldürmez. rahmetli Muhsin babaya kimse iftira atmasın. inanın tam bir müslüman tam bir türk evladı idi. partilileri de samimi insanlardır
    Cevapla
  • musa erkılıç 14 yıl önce Şikayet Et
    MUHSİN BAŞKAN GİTTİ. önce bu reklamlar yoktu.muhsin başkan öldükten sonra bbp suçsuz diyorsunuz..hayırdır bu suikast sadece muhsin başkanı indirmek içinmiydi...
    Cevapla
  • resul coruh 14 yıl önce Şikayet Et
    kazanan kim?. ey türk insanı ve ey dünya insanı bu güne kadar sağ sol kavgasında kim kazandı diye kendinize bir sorun, cevabını kendiniz rahatlıkla verebilirsiniz,kaybedene gelince önce kendiniz sonra aileniz ve ana babalar ve yakınlarınız dostlarınız kaybetti,onun için oyuna gelmeyin bu ülke hepimize yeter yeterki ayrımcılık yapmayalım,kendimize nasıl davranılmasını istiyorsak başkalarınada öyle davranalım yeter,o zaman bu ülke yaşanabilir bir ülke olur...
    Cevapla
  • Ahmet Kaya 14 yıl önce Şikayet Et
    Ah şu kominist ve ateistler... Bunlar öyle fosilleşmiş ki gerçekleri gözlerinin önünde gördükleri halde inkar ediyor. Adamlar bas bas bağırıyor.. Sivas olaylarının altında gizli bir el var ve bu el müslüman değil.. Başbağları katleden yaratıklarda, canilerde aynı zihniyetti. Ve biz bunu söylüyoruz. Geçen yıl Danıştaya ve Teziç'e saldıranlar yakalandı ve kim oldukları ortaya çıktı. Sadece İslamiyeti kullanıyorlar ama inançsızlar bunlar.Müslüman düşmanı ve iftiracıydılar. Gözünüzün önünde savunduğunuz ETÖ..Daha siz neyi araştırıyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul’da İmamoğlu’nun düzenlediği organizasyona Özgür Özel davet edilmedi
İsrail Gazze'de Kemal Advan Hastanesi çevresini vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var