Şener: Ülkeye fenalık yapıyorlar

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, siyasetçilerin birbirlerine yönelik üslubunu eleştirerek ''kaba söz söyleyenlerin ülkeye fenalık yaptığını'' söyledi.

Şener: Ülkeye fenalık yapıyorlar
Şener: Ülkeye fenalık yapıyorlar
GİRİŞ 25.08.2010 00:33 GÜNCELLEME 25.08.2010 00:33
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Partisi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmak üzere Denizli'ye gelen Şener, gazetecilere yaptığı açıklamada, siyasetçiler arasındaki tartışma  ve üsluba ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Televizyonlarda siyasilerin birbirlerine söylediklerini dinlediği zaman hayretler içerisinde kaldığını belirten Şener, bazı örnekler vererek, ''Bu tür üslup en rahat konuşma yapılan üsluptur. Bu siyaset tarzı soğuk siyaset tarzı, bu harp üslubudur, savaş üslubudur'' dedi.

Şener, kim iyi kavga ederse destekçisinin fazla olduğunu ileri sürerek, ''Ama herkes bilsin ki o iyi kavga edenler ülkeye zarar veriyor. Şu kritik dönemde içeride kavga edenler dışarıda işbirlikçi ararlar içerideki rakiplerine karşı'' diye konuştu.

Dünya güçlerinin bin bir çeşit hesabı olduğunu savunan Şener, ''Bu hesap içeridekilerin bir kısmının dışarıdakilerin bir kısmının işbirliğiyle çözülemez. Tüm bu sorunlar bu ülkedeki insanların ve kurumların işbirliği yapmasıyla, birbirlerine inanmasıyla ve birbirine güvenmesiyle çözülür. Onun için bizim yolumuz, sevgi, kardeşlik, dostluk yoludur, kin ve nefret yolu değildir'' dedi.

Siyasette eleştirinin kini, nefreti yaymak için değil, doğru düşüncelerin ortaya çıkmasını sağlamak için var olduğunu kaydeden Şener, ''Nitekim benim bu konuşmamda da bir eleştiri var. Bu eleştiride ne diyorum 'kaba söz söyleyenler ülkeye fenalık yapıyor, peşine takılmayın' diyorum. 'Temiz, nezih siyasete prim verin' diyorum. Bu da bir eleştiridir. Bu da bir karşıt görüştür'' diye konuştu.

Referandum konusundaki düşünceleri sorulan Şener, referanduma iki şekilde baktıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Birincisi iktidar partisine 'evet' veya 'hayır' anlamına gelir deniliyor. Nitekim meydanlardaki konuşmalar da işi iktidara 'evet'e 'hayır'a sürüklemiş vaziyette. Böyle baktığınız zaman 'hayır' demek doğal bir sonuçtur, normal tercihtir. Ama biz siyasi bir partiyiz, vatandaşın oy verdiği metne bakıyoruz. Oy verdiği metnin maddelerini incelediğimiz zaman küçük de olsa olumlu bir adım görüyoruz. Eğilim olarak eveti belirlemiş olmakla birlikte bunun kampanya sürdürülecek bir özelliğe, ağırlığa, öneme sahip olduğunu düşünmüyoruz.''

Şener, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'la geçtiğimiz günlerde yaptıkları görüşmenin içeriğiyle ilgili sorular üzerine, partileri ziyaret etmenin normal olduğunu, ziyaret sırasında eski günlerin yad edildiğini, önümüzdeki günlerde diğer partileri de ziyaret edebileceğini söyledi.

aa

YORUMLAR 7
  • Halil ŞAHİN 13 yıl önce Şikayet Et
    SENİN GÖRÜŞÜN BELLİ. Senin görüşün zaten belli hesabını yapan yokki..
    Cevapla
  • murat akman 13 yıl önce Şikayet Et
    Abdüllatif Şener. Adam cumhuriyet tarihinin en büyük rant ihalesini (galataport) imzalamadı, diye hain ilan edildi. memleketi babalar gibi satanlar el üstünde tutuldu. şenere ergenekoncu dendi, maşa dendi, oyuncak dendi, meyve verdikçe taşlandı. başbakan ve bakanlar dahil mecliste 600 ün üzerinde yolsuzluk dosyası varken 20 yıllık siyasetçi olduğu halde hakkında en ufak bir şaibe dahi çıkmadı. ellerinde kanıt olmadığı halde acımasızca eleştirenleri kınıyorum. azıcık insaf lütfen.
    Cevapla
  • Şiran 13 yıl önce Şikayet Et
    Seninki karakter meselesi. O yüzden ne zaman ne yapacağın belli değil. Şimdi de erbakanın kuklalığına soyunuyorsun. Ne oldu? ergenekondaki işin sona mı erdi? Seni önce AK Partiyi bölmek için kullandılar, olmadı. Şimdi de Saadeti bölmek için kullanıyorlar. BUNU GÖREBİLİYORUZ sayın trojan.
    Cevapla
  • Metin Yüksel 13 yıl önce Şikayet Et
    Şener sen bu camiada yıllarca kendini nasıl gizleyebildin. Şener 2 yıldır yuvarlak cümleler kurup duruyorsun. Umudun nedir anlayamadım. Sen bizi sattın.
    Cevapla
  • alperen 13 yıl önce Şikayet Et
    ŞENER KARANLIKTA KOŞUYOR ALLAH SONUNU HAYR EYLEYE. içi karışan bir partiye koşmak normal ziyaretmiş :))) yahu inek şaban öldü milleti kim güldürecek diyorduk nerde var nerde yok şener sahneye çıktı. artık her chp kongresinde sonra bir ziyarette bulunursun nasıl olsa baykal sana sıcak bakmıştı belki bir umut geç başımıza derler. :)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı
KAAN için kritik millileştirme: Hedefler yerli sistemle vurulacak