Uzmanlardan Ultra HD TV ile ilgili şaşırtan uyarı

Uzmanlar uyardı: Piyasadaki Ultra HD televizyonlar ilk çıkan HD Ready TV'ler gibi. 4 kat iyi görüntü kalitesine ulaşmak için bekleyin. Şimdi alırsanız bir sene sonra çöpe atarsınız..

Uzmanlardan Ultra HD TV ile ilgili şaşırtan uyarı
Uzmanlardan Ultra HD TV ile ilgili şaşırtan uyarı
GİRİŞ 28.04.2013 12:27 GÜNCELLEME 28.04.2013 17:16
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Tüplü televizyondan plazma ve LCD'ye geçiş sırasında ilk satışa sunulan ‘HD Ready' televizyonları alanlar pişman olmuş, bu televizyonların HD yayınları gerçek kalitesinde gösteremedikleri ortaya çıkmıştı. Daha sonra bu TV'ler ortadan kalktı ve piyasadaki tüm televizyonlar Full HD olarak satılmaya başlandı.

Ekranları kararacak

Şimdi de aynı tartışma Ultra HD teknolojisi için yapılıyor. Ultra HD TV olarak 10 bin dolara satılan ve 4 kat daha net görüntü vaad eden televizyonların da aynı HD Ready gibi 1 yıl sonra piyasadan kalkacağı belirtiliyor. Bunun sebebi bu televizyonların şu anki HD yayınları daha berrak hale getiren bir teknoloji kullanıyor olması. Uzmanlara göre dünya gerçek Ultra HD yayına geçtikleri zaman bu TV'ler görüntüyü göstermekte bile yetersiz kalıp karşınıza siyah ekran çıkarabilir.

YORUMLAR 11
  • athen slayer 10 yıl önce Şikayet Et
    Teknoloji cahili teknoloji devlerimiz. Mağazaya gidersiniz televizyonu begenirsiniz. Personele sorarsınız nedir bunun özellikleri o da kağıtta yazanları sayar siz okuma yazma bilmiyormuşsunuz gibi. İyi de kardeşim sen satıyosun ben alıyorum ama ikimiz ürün hakkında aynı bilgiye sahibiz. Böyle ürünleri mümkünse kendin araştıracaksın uzun bir süre Çünkü her gün ayrı bir özellik ve ayrı bir sorun çıkabiliyor. Mesela ben laptopumu iyice araştırıp aldım ve 7-8 senede bir kere format attım hala tıkır tıkır çalışıyor. Aldıgımız televizyon şu an piyasada satılmıyor piyasadakiler görüntüyü büyük veriyor ama sesi küçük veriyor. Bir de televizyona yapacagınız masrafın yarısı kadar uydu alıcısı ve hd kanallar için yapıyorsunuz. 120 ekran led tv alıp SD yayın izleyen bir sürü insan var . O insanlara bir şey demiyorum çünkü bilgileri yok ne piyasadan ne de kendi istediklerinin ne olduklarından
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    Pekiii, bu Ultra HD TV 'yi bilmem kaç bin TL verip alınca.. . ZEKİ MÜREN' de BİZİ GÖRECEK mi?
    Cevapla
  • Ejder Ejderha 10 yıl önce Şikayet Et
    full hd led, tüplü yada 3d değil. 80 ekran led tv alın 5-10 yıl kullanın. 70 ekran tüplü tv, 80 ekran led'in 3 katı elektrik tüketir. 3d yada plazma gereksiz, lcd ise çok elektrik tüketir. bütçenize göre 32 yada 42 inç led size yeter. 3d özelliği olması sadece bonus olur.
    Cevapla
  • Recep G. 10 yıl önce Şikayet Et
    Tüplüye devam. 72ekran tüplü televizyonum var herşeyiyle yetiyor normal antende kullanıyom gayetde işimi görüyor gerisi faso fiso :D lüks harcamadan ötesi değil
    Cevapla
  • bekir terzi 10 yıl önce Şikayet Et
    türkiye. her zamanki gibi 5-10 yıl sonra bu yayına kavuşacağı için içim rahat 1080p gayet rahat işimi görüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü