Samsung'un dünya çapında pazar payı düştü

Çin malı yüksek performanslı cihazlar Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un pazar payını düşürdü.

Samsung'un dünya çapında pazar payı düştü
Samsung'un dünya çapında pazar payı düştü
GİRİŞ 19.08.2014 14:40 GÜNCELLEME 19.08.2014 17:40

Güney Koreli teknoloji firması Samsung, an itibarıyla en önemli telefon üreticilerinden bir tanesi. Bir yandan kendi Tizen işletim sistemli telefonlarıyla ilgilenirken, bir yandan da Android pazarındaki liderliğini koruyor. Ancak uzmanlara göre özellikle son yıllarda Çin menşeli üreticilerin hazırladığı uygun fiyatlı ve performanslı telefonların artması, başta Samsung olmak üzere birçok Android telefon üreticisini de olumsuz şekilde etkiledi.

Her ne kadar Samsung'un kazanç miktarı ciddi oranlarda olsa da, firmanın bu yıl düşüşe geçeceği söyleniyordu. Yeni yayınlanan bir rapor da Samsung'un 2014 yılının ilk yarısı itibarıyla düşüşte olduğunu ortaya koyuyor. Samsung'un 2013'ün ilk yarısı itibarıyla elde ettiği dünya çapındaki %26.8'lik pazar payın, 2014'ün ilk yarısı itibarıyla %1.9 düşüş neticesinde %24.9 oldu.

Bu yılın ilk yarısı itibarıyla 223 milyonun üzerinde telefon dağıtımı gerçekleştiren şirket, yıl bitmeden yapacağı yeni ataklarla daha fazla satışlar gerçekleştirebilir. Bu bağlamda eylül ayında gerçekleştirilecek duyurular önemli. Firmanın phablet modeli Galaxy Note 4, yüksek satış rakamlarına ulaşması beklenen ürünlerden.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...