Bu saat dünyada bir ilk! Fiyatı ise...

Dünyanın ilk modüler saati piyasaya çıktı.

Bu saat dünyada bir ilk! Fiyatı ise...
Bu saat dünyada bir ilk! Fiyatı ise...
GİRİŞ 13.06.2016 16:01 GÜNCELLEME 13.06.2016 16:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Teknoloji kullandığımız cihazlardan azami şekilde faydalanmamız için onları modüler hale getiriyor. Kickstarter’da başlatılan Blocks modüler saat kampanyası da buna güzel bir örnek teşkil ediyor.

Akılı telefonların modüler parçalarla birleştirilerek farklı işlevler sunması durumuna yavaş yavaş alışıyoruz. Modüler teknoloji sadece akıllı telefonlar için kullanılmıyor. Kickstarter’da başlatılan Blocks kampanyası onlarca modülle beraber kullanılabilen dünyanın ilk akıllı saati olarak teknoloji tarihine geçiyor.

Kickstarter’da 1.6 milyon dolar fon toplamayı başaran Blocks, tamamen Android tabanlı bir proje. 2015 yılının sonlarında başlatılan Blocks projesi, neredeyse bir akıllı telefon kadar işe yarayabiliyor. Bu özelliğini de modüler olmasına borçlu. Yaklaşık 1.000TL civarındaki fiyatına 4 adet modül dahil olan Blocks’un kaportasının altında Snapdragon 2100 Wear işlemci kullanılmış. Paslanmaz çelik kasadan oluşan saat gövdesi AMOLED ekran kullanıyor ve ekran Gorilla Glassteknolojisi ile güçlendirilmiş.

FİYATI NE KADAR?

1.000TL’lik fiyatına (ki bu fiyat Türkiye’de böyle kalmayabilir) 4 adet modülün dahil olduğu Blocks akıllı saat, ekstra modül kullanmak isterseniz her biri için yaklaşık 100 TL ödemek gerekiyor. Blocks akıllı saat;  kalp ölçer, SIM Kart, otomatik ödeme, ekstra batarya, kamera, flaş bellek gibi onlarca işe yarayacak modül ile geliyor. 

KAYNAK: TAMİNDİR
YORUMLAR 1
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    direkt 3000 de.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!