WhatsApp tartışması tarihin en büyük dijital göçünü başlattı

WhatsApp’ın geçtiğimiz hafta yayınladığı ve tartışmalara yol açan gizlilik güncellemesi, Telegram’ın kurucusu Pavel Durov tarafından ‘insanlık tarihindeki en büyük dijital göç’ olarak tanımlandı. Durov, bir blog yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Brezilya lideri Jair Bolsonaro’nun platforma katıldığını duyurdu.

WhatsApp tartışması tarihin en büyük dijital göçünü başlattı
WhatsApp tartışması tarihin en büyük dijital göçünü başlattı
GİRİŞ 14.01.2021 16:16 GÜNCELLEME 14.01.2021 16:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

WhatsApp’ın yeni kullanıcı gizlilik güncellemesiyle milyonlarca insanın aklında soru işaretleri oluştu. Bu tartışmalı güncelleme kullanıcıların alternatif mesajlaşma uygulaması arayışına neden oldu. Telegram kurucusu tarafından bu yaşanan olay ‘insanlık tarihinin en büyük dijital göçü’ olarak tanımlandı. Telegram’ın patronu olan Pavel Durov, kullanıcıların WhatsApp’ın verileri işleme biçiminden rahatsız olduğu için alternatiflere yöneldiğini ve kendi platformunun kısa bir sürede yüzde 500 artış gördüğünü söyledi.

 

 

Durov Perşembe günkü bir blog yazısında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan ve Brezilya lideri Jair Bolsonaro'nun son günlerde platforma katılanlar arasında olduğunu açıkladı.

Elon Musk ve Edward Snowden gibi ünlü isimler WhatsApp kullanıcılarını Signal ve Telegram gibi daha gizlilik odaklı alternatifleri tavsiye etti.

 

 

YORUMLAR 4
  • metinn 3 yıl önce Şikayet Et
    İlaki olacak ama okadar zor mu bunlar yapmıyor
    Cevapla
  • ENGİN TÜRKMEN 3 yıl önce Şikayet Et
    eğer bip, telegram, signal vs. whatsapp'taki gibi anlık durum paylaşımı yapılacak şekilde güncellenirse işte o zaman asıl büyük göç başlayacak ve whatsapp tarihin çöplüğündeki yerini alacak. diğer uygulamalar, özellikle de yerlimiz bip uyuyor mu? neden kullanıcı görüşlerine kimse dikkat etmiyor? genç kesim durum paylaşımı yapmayı çok sevdi. tiktok gibi uygulamalar bile whatsapp'taki durum paylaşımın taklidi üzerine kuruldu. bu çok önemlidir. BİP, ÖZELLİKLE DE SEN DUY BUNU!!!
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Bipe üçü birden gelecek durum canlı yayın ve twetleme ve kişiyi takip etme gelecek bekle az
    Cevapla
  • Yavuz. 3 yıl önce Şikayet Et
    çok mu lazım anlık durum paylaşımı. anlamıyorum ne işe yarıyor. anlamıyorum bu insanların neden bu kadar paylaşma hastalığı var. ayıp be. biraz mahreminiz olsun. ne olur bir şey paylaşmaz isen. ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi