Google anti izleme özelliğiyle Apple'ı takip edecek

Apple kullanıcı etkinliklerinin geliştiriciler tarafından takip edilmesi için izin zorunluluğu getireceğini açıklamıştı. Google’ın da Android geliştiricileri için benzer bir takip izni üzerinde çalıştığı duyuruldu.

Google anti izleme özelliğiyle Apple'ı takip edecek
Google anti izleme özelliğiyle Apple'ı takip edecek
GİRİŞ 05.02.2021 14:56 GÜNCELLEME 05.02.2021 14:56

Apple, yakın zamanda iPhone’lara yayınlanması beklenen “Uygulama İzleme Şeffaflığı” olarak tanımlayabileceğimiz bir gizlilik özelliği ile kullanıcıların etkinliğini izlemek ve hedeflemeli reklam sunmak isteyen geliştiricilerin kullanıcılardan açık bir şekilde izin istemesini zorunlu kılacak. Bu özellik, başta Facebook olmak üzere reklamlar üzerinden gelir elde eden pek çok geliştiricinin tepkisini çekmiş olsa da Apple’ın kullanıcıların takdirini kazandı.

Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre Google da Android işletim sistemi için benzer bir gizlilik özelliği üzerinde çalışıyor. “Anti-izleme” olarak tanımlanan özellik ile Google, Apple’ın sunmuş olduğuna benzer bir gizlilik seçeneği sunacak.

Google Apple kadar katı davranmayacak

Google’ın çabaları hakkında şimdilik pek çok ayrıntı açıklanmadığını da ekleyelim. Ayrıca Google, şirketin açık kaynaklı “Gizlilik Korumalı Alanı” projesinin Chrome‘da üçüncü taraf çerezlerini ortadan kaldırırken reklam hedeflemeye izin vermesine benzer bir çözüm bulabileceğini de belirtti. Teknoloji devi, “Gizlilik Korumalı Alanı” adı altında, reklam verenlerin bireyler yerine benzer ilgi alanlarına sahip insan gruplarını hedeflemelerine olanak tanıyan bir teknoloji de geliştirdi.

100 milyar dolarlık Pazar payı

Google’ın son birkaç yılda yıllık reklam geliri olarak 100 milyar doların üzerinde kazanç sağladığını gören reklam ortaklarına yardım etme noktasında çıkarları bulunuyor.

KAYNAK: WEBTEKNO, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'