Google Haritalar’a Covid-19 aşı güncellemesi

Google, Haritalar uygulamasına Covid-19 aşılamayla ilgili önemli bilgilerin yer aldığı bir özellik getirdi.

Google Haritalar’a Covid-19 aşı güncellemesi
Google Haritalar’a Covid-19 aşı güncellemesi
GİRİŞ 16.05.2021 12:00 GÜNCELLEME 16.05.2021 12:00

Aşılama çalışmalarının dünya genelinde başlamasıyla “yakınımdaki aşılar” aramaları da artmaya başladı. Bu noktada harekete geçen Google, Haritalar’a kullanıcıların aşı olabileceği yerleri görebilmelerini sağlayacak bir özellik geliştirmeye başladı. Bu işlem ilk başta ABD’nin Arizona, Louisiana, Mississipi ve Teksas eyaletlerinde yapılabilecek.

Google Fotoğraflar ücretli olacak! Fotoğraflarınızı acil yedekleyin

Google Haritalar’da keşfedilen ilginç oda: Dinozor iskeleti ve garip eşyalar var

Kullanıcılar aşı olmak için randevuya veya sevk edilmeye ihtiyaçları olup olmadığını, aşının belirli nüfus gruplarıyla sınırlı olup olmadığını öğrenebilecekler. Ayrıca aşının mobil bir noktada bulunup bulunmadığı da Haritalar’da gözükecek.

COVID-19 AŞILARINI ARAYIN BÖLÜMÜ EKLENDİ

Google, kullanıcıları Haritalar üzerinden aşılama konumu bulabileceklerini de hatırlatıyor. Uygulamanın Android sürümündeki arama çubuğunda önceden “Burada arayın” ifadesi yer alıyordu. Bugünden itibaren artık “COVID-19 aşılarını arayın” cümlesi ön planda olacak. Kullanıcılar uygulamayı açar açmaz COVID-19 aşısı olabilecekleri yerler bulabilecekler.

Google, konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada “Aşılar hakkında doğru ve zamanında bilgi bulmaya yardımcı olmak için, arama konusundaki bilgi panellerimizi 40’tan fazla ülke ve birçok dili kapsayacak şekilde genişlettik.” ifadelerine yer verdi.

 

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar