Oppo'dan yüksek performans için yeni özellik

Oppo, Android tabanlı işletim sistemi arayüzü ColorOS’un yeni güncellemesiyle bazı modellerine RAM yükseltme özelliği getirdi.

Oppo'dan yüksek performans için yeni özellik
Oppo'dan yüksek performans için yeni özellik
GİRİŞ 30.07.2021 15:07 GÜNCELLEME 30.07.2021 15:07

Çinli teknoloji devi Oppo, yeni bir güncelleme yayınlayarak kullanıcılara RAM genişletme özelliği getirdiğini açıkladı. Oppo’nun yeni yayınladığı ColorOS 11.3 güncellemesiyle bazı Oppo modelleri için RAM genişletme özelliği kullanıma sunuldu.

Türkiye’de üretilen en iyi F/P telefonu: Yerli üretim Oppo Reno 5 Lite incelemesi!Türkiye’de üretilen en iyi F/P telefonu: Yerli üretim Oppo Reno 5 Lite incelemesi!

Oppo Reno 6 4G resmen tanıtıldı! Oppo Reno 6 4G fiyatı ve özellikleriOppo Reno 6 4G resmen tanıtıldı! Oppo Reno 6 4G fiyatı ve özellikleri

Kullanıcıların bellek talebinin artması ya da en zorlu uygulamaların kullanılması durumunda sistem, dahili depolama kaynaklarından alan ayırarak akıllı telefonun modeline göre belleğe 1 GB’tan 5 GB’a kadar ekleme yapabiliyor. Örneğin Reno5 ve Reno5 Lite modellerinde bulunan 8GB belleğe, ihtiyaç duyulduğu takdirde 5GB daha eklenebiliyor. Aynı şekilde A Serisi’nde bulunan A74 modelinin 4GB olan belleğine 3GB daha ekleme yapılabiliyor.

RAM GENİŞLETME NASIL YAPILIR?

Yeni özellik sayesinde kullanıcılar çok sayıda zorlu uygulama ve oyunu aynı anda performans kaybı olmadan kullanabiliyor. Özellikle daha az kullanılabilir belleğe sahip modellerde RAM+ seçeneği, performansın iyileştirilmesinin bir sonucu olarak bellek parçalanmasını azaltıyor.

Kullanıcılar, ‘Ayarlar’ menüsü altında ‘Telefon Hakkında’ kısmında RAM seçeneğini seçerek RAM yükseltme ayarını kolaylıkla yapabiliyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı
Filistin'in BM üyeliği onaylandı