WhatsApp’tan Apple’ın kararına tepki

Apple’ın çocuk istismarını önlemek için yapay zeka filtreleme getirme kararı WhatsApp tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

WhatsApp’tan Apple’ın kararına tepki
WhatsApp’tan Apple’ın kararına tepki
GİRİŞ 08.08.2021 11:45 GÜNCELLEME 08.08.2021 11:45

Apple geçtiğimiz günlerde çocuk istismarını önlemek için yapay zeka ile galerideki fotoğrafları filtreleyeceğini açıklamıştı. Apple’ın bu tedbirleri bazı tartışmalara yol açtı.

Apple bilindiği üzere çocukların istismarının önüne geçebilmek için uygulamalarında birtakım tedbirler alma yoluna gitmişti. iOS 15 ve macOS Monterrey ile başlayacak tedbirler cihaz üzerinde yapay zekâ algoritmalarının çalışarak çocuğa zararlı resim gönderilip gönderilmediğini algılamasına dayanıyor.

Apple'dan flaş adım: Çocuk istismarına karşı iPhone'lara özel yazılım geliyorApple'dan flaş adım: Çocuk istismarına karşı iPhone'lara özel yazılım geliyor

WHATSAPP BU ÖZELLİĞİN KÖTÜYE KULLANILABİLECEĞİNİ SAVUNUYOR

WhatsApp yöneticisi Will Cathcart duyurulan sistemin bir kişi izleme yazılımı olduğunu ve fotoğraf haricinde zararlı olarak tanımlanan her türlü içeriği de kolay bir şekilde izleyebileceğini belirtiyor. Ayrıca Çin veya farklı ülkelerin kendi isteğine göre içerik filtrelemesi talep ettiğinde artık bir suiistimale doğru gideceğini de sözlerine ekliyor.

Apple ise bu görüşlere kesinlikle katılmıyor ve kullanıcıların isterse iCloud Fotoğraf özelliğini kapatabileceğini belirtiyor. Ayrıca içerik filtresi bilinen kurum ve organizasyonlardan elde ediliyor ve ülkeye göre çalışması da mümkün değil.

 

WhatsApp ve Apple arasında daha önce de uygulama izinlerine bağlı olarak tartışmalar yaşanmıştı. Kullanıcı gizliliği konusunda sabıkalı olsa da WhatsApp her fırsatta aynı konuda Apple’ı eleştirmekten geri kalmıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak