Efsane oyunu farelere oynatmayı başardı

Viktor Toth isimli çılgın bilim insanı üç fareye Doom oyununu oynamayı öğretti.

Efsane oyunu farelere oynatmayı başardı
Efsane oyunu farelere oynatmayı başardı
GİRİŞ 24.12.2021 09:52 GÜNCELLEME 24.12.2021 09:52

Bilim insanı, Doom ile hayvan deneylerini bir şekilde birleştirdi. Bazı konularda tartışmalı hale gelen bu deneyler, bu sefer farklı bir amaca hizmet ediyor. Tamamen meraktan bu tarz bir deneme gerçekleştiren Viktor Toth, 4 ay uğraştığı kurulumun ardından ilk meyveleri aldı.

Farelere Doom oynatan araştırmacı, sonuçlarını internet üzerinden paylaştı. Böylelikle insanlık dışında, bilim kurgu aksiyon klasiğini oynayan bir tür daha ortaya çıktı.

Fare yarışları normalde oldukça popüler olsa da, bir bilgisayar üzerinden bu tarz bir eylemi gerçekleştirmek ilginç bir deneyim oldu. Uzun bir kurulum gerçekleştiren Viktor Toth, fareler için bir nevi VR teçhizatı yaptı. Bunu, 3 boyutlu yazıcı, yardımıyla gerçekleştiren araştırmacı, deneyin sonuçlarını YouTube üzerinden paylaştı.

LABİRENT OLARAK DÜŞÜNÜYORLAR

Romero, Carmack ve Tom isimli üç tane fareyle çalışan Viktor Toth, Romeo‘nun aralarındaki en başarılı denek olduğunu belirtti. Ayrıca deneyini bir sonraki aşamaya taşıyan bilim insanı, farelere düşmanları öldürme eğitimi de vermek istedi. Bir çeşit sensör ile oyun içindeki silahı ateşlemenin yolunu bulan Toth, bu denemeden istediği verimi alamadığını aktardı. Şu an için üç hayvanın da koridorlar arası koşuşu gerçekleştirebildiği öğrenildi. Ayrıca araştırmacının ilerleyen zamanlarda bu tarz deneyler yapmaya devam edeceği belirtildi.

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak